
Malta veya resmî adıyla Malta Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da, Orta Akdeniz'de yer alan, Sicilya'nın güneyindeki adalar devleti. Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. Büyükleri: Malta, Gozo ve Comino'dur. Takımadalar arasında en büyüğü olan Malta 237 km², Gozo 68 km² ve Comino 2 km² yüz ölçümüne sahiptir.

Londra, İngiltere'nin ve Birleşik Krallık'ın başkenti ve en kalabalık şehridir. Büyük Britanya adasının güneydoğusundaki Thames Nehri üzerinde duran Londra, iki bin yıldır büyük bir yerleşim yeri olmuştur. Londra, Londra Belediye Başkanı ve Londra Meclisi tarafından yönetilmektedir.

Otobüs, kara yolu taşıma yönetmeliğine göre sürücü dahil 17 kişiden fazla yolcu kapasitesi olan motorlu kara taşıtıdır. Ortalama araba veya furgonlardan önemli ölçüde daha fazla yolcu taşımak üzere tasarlanmıştır. Otobüslerin kapasitesi 300 yolcuya kadar çıkabilir, ortalama bir otobüs genellikle 30 ile 100 arasında yolcu taşır. Türkiye Cumhuriyeti hukuk kurallarına göre bu aracı kullanacak sürücülerin E sınıfı ehliyete, SRC belgesine sahip olması ve en az 26 yaşından gün alması gereklidir.

Metro, genellikle kentsel alanlarda bulunan yüksek kapasiteli toplu taşıma türüdür. Otobüslerden, fünikülerden veya tramvaylardan farklı olarak, genellikle metro sistemleri özel bir geçiş hakkı üzerinde çalışan, yayalar veya diğer araçlar tarafından erişilemeyen ve tünellerde bulunan demiryollarıdır.

Metrobüs, metro ile otobüsün birleşimi ile ortaya çıkmış bir toplu taşıma aracıdır. Lastik tekerlekleri ile kendisine ayrılan şeritlerde çalışmaktadır.

Barclays, merkezi Londra, İngiltere'de bulunan çok uluslu bir İngiliz evrensel bankasıdır. Barclays, Barclays Execution Services adlı bir hizmet şirketi tarafından desteklenen Barclays UK ve Barclays International olmak üzere iki bölüm olarak faaliyet göstermektedir.

Londra metrosu veya diğer bilinen adıyla Londra yer altı, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra ve yakın çevresindeki Essex, Hertfordshire ve Buckinghamshire kentlerini birbirine bağlayan raylı toplu taşıma sistemidir. 1863 yılında kullanıma giren metro, dünyanın en eski yeraltı ulaşım sistemi olarak bilinmektedir. Londra metrosu ayrıca dünyada elektrikli trenin kullanıldığı ilk hattır.

Bu liste, dünya çapındaki metro sistemlerini içermektedir. İlk metro sistemi Londra'da 1863'te hizmete giren Londra Metrosu, ikincisi ise İstanbul'da 1875'te hizmete giren Tünel'dir. Aralık 2017 tarihi itibarıyla, dünya genelinde 56 ülkede 178 şehir yaklaşık 180 metro sistemine ev sahipliği yapmaktadır. En uzun metro sistemi Şanghay Metrosu, en işlek metro sistemi Pekin Metrosu ve en fazla istasyona sahip olan metro sistemi ise New York Metrosudur.

Transport for London (TfL), İngiltere'nin başkenti Londra'da 2001 yılından bu yana şehir ulaşımının büyük bir bölümünden sorumlu olan yerel yönetim organı. Londra'da ulaşım stratejisinin uygulanması ve ulaşım hizmetlerini yönetmektedir.
The London Transport Executive (LTE) 1948-1962 yılları arasında, başta Londra olmak üzere tüm İngiltere'de toplu taşıma araçlarından sorumlu kuruluştur. Tüm Londra ulaşım yetkilileri ile ortak 1933 yılından 2000 yılına kadar, kuruluşun kamu adı ve operasyonel markası London Transport oldu.

London Overground, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra ve banliyölerine hizmet veren bir banliyö treni ağıdır. Sistem 11 Kasım 2007 tarihinde açılmıştır. 167 km uzunlukta olup dokuz hat ve 112 istasyona sahiptir.

Tramlink, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bulunan bir tramvay hattıdır. Tramlink, Mayıs 2000 tarihinde açılmıştır. Sistem 28 km uzunlukta olup dört hat ve 39 durağa sahiptir.

Docklands Light Railway, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bulunan bir hafif metro ağıdır. Docklands Light Railway, 31 Ağustos 1987 tarihinde açılmış olup Londra'nın Docklands bölgesine hizmet vermektedir. Sistem 38 km uzunlukta olup dört hat ve 45 istasyona sahiptir.

Şehirlerarası otobüs, şehir otobüsünün aksine daha uzun mesafeli servislerde kullanılan bir otobüstür. Genellikle tek bir büyükşehir bölgesinde kullanılır. Genellikle tur, uluslararası ve şehirlerarası otobüs servisi, özel amaçlar için de kullanılır. En popüler üreticilere Daimler AG, Autosan, Scania AB, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, Alexander Dennis, Van Hool, Neoplan Bus GmbH, MAN Truck & Bus AG, Marcopolo S.A., Irizar, MCI, Volvo Buses dahildir.

Şehir otobüsü, şehir içi yollarda toplu ulaşım hizmetinin bir parçası olarak kullanılan bir otobüstür. Daha kısa mesafeli toplu taşıma otobüs hizmetlerinde kullanılır. Düşük katlı otobüsler, yüksek katlı otobüsler, troleybüsler, çift katlı otobüsler, körüklü otobüsler ve midibüsler gibi çeşitli yapılandırmalar kullanılır.

Nova Bus, merkezi Saint-Eustache, Quebec, Kanada'da bulunan Kanadalı bir otobüs üreticisi. Nova, otomobil üreticisi Volvo'nun bir bölümü olan Volvo Buses'a aittir. Alçak tabanlı otobüs, yüksek tabanlı otobüs, yolcu otobüsü, şehirlerarası otobüs, şehir otobüsü üretir.
Traton MAN Truck & Bus AG, Man, Scania AB ve Volkswagen Caminhões e Ônibus markalarıyla Volkswagen AG'nin bir yan kuruluşu ve dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinden biridir. Şirketin ayrıca RIO markalı dijital hizmetleri de var. Grup 2019 yılında yaklaşık 242.000 araç sattı. Ürün yelpazesi, hafif, orta ve ağır hizmet kamyonlarının yanı sıra kamyonetler ve otobüsleri içerir. Traton, 31 Aralık 2019 itibarıyla ticari araç markalarında yaklaşık 83.000 kişiye istihdam sağladı.

Flixbus şehirlerarası otobüs seyahat hizmeti sağlayan Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerindee faaliyet gösteren bir Alman markasıdır. FlixTrain ve FlixCar'ı da işleten FlixMobility GmbH'ye aittir.

Kılavuzlu otobüs, genellikle diğer trafiği dışarıda bırakan ve en yoğun saatlerde bile programların korunmasına izin veren özel bir yol veya rulo yolu üzerinde harici yollarla yönlendirilebilen bir otobüstür. Troleybüslerden veya lastik tekerlekli tramvaylardan farklı olarak, rotalarının bir kısmında, geleneksel yollar boyunca genel trafikle veya standart otobüs şeritlerinde geleneksel otobüslerle yol alanını paylaşabilmektedir.
İngiltere'nin başkenti Londra'dan Hindistan'ın doğusundaki Kalküta şehrine yapılan otobüs seferleri dünyanın en uzun otobüs rotası olarak kabul ediliyordu. 1957'de başlayan otobüs seferleri Belçika, Yugoslavya ve Kuzeybatı Hindistan üzerinden Kalküta'ya ulaşıyordu. Bu rota daha sonra Hippi yolu olarak da anıldı. Otobüsün Londra'dan Kalküta'ya ulaşması yaklaşık 50 gün sürüyordu. Yolculuğun mesafesi tek yön için 16.000 km, gidiş-dönüş için ise 32.700 km'nin üzerindeydi. 1976'ya kadar hizmette kalan otobüs hattının tek yön yolculuk maliyeti 1957'de 85 sterlin ve 1973'te 145 sterlin idi. Bu tutara yemek, seyahat ve konaklama da dahildi.