
Londra, İngiltere'nin ve Birleşik Krallık'ın başkenti ve en kalabalık şehridir. Büyük Britanya adasının güneydoğusundaki Thames Nehri üzerinde duran Londra, iki bin yıldır büyük bir yerleşim yeri olmuştur. Londra, Londra Belediye Başkanı ve Londra Meclisi tarafından yönetilmektedir.

King's College London (KCL), Londra Üniversitesi'ni oluşturan ilk iki kolejinden biridir. İngiltere'nin en eski ve prestijli okullarındandır.

Londra Üniversitesi, Birleşik Krallık'ın en eski ve önemli üniversitelerinden biridir. Oxford ve Cambridge'in ardından üniversite eğitimini diğer şehirlere de yaymak için 1836'da kurulmuştur.

University College London (UCL), Londra, İngiltere, Birleşik Krallık'ta bulunan bir kamu araştırma üniversitesidir. Üniversite, Londra Üniversitesi'nin federal üyesi olup, toplam öğrenci kaydı bakımından Birleşik Krallık'taki ikinci en büyük üniversite ve lisansüstü öğrenci kaydı bakımından ise en büyük üniversitesidir.

London School of Economics and Political Science ya da kısaca LSE olarak da bilinen London School of Economics, 1895 yılında Fabian Derneği üyeleri olan Beatrice ve Sidney Webb tarafından Londra'da kuruldu.

Francis Harry Compton Crick, İngiliz moleküler biyolog, fizikçi ve nörobilimci. 1953'te James D. Watson ve Maurice Wilkins ile beraber DNA molekülünün yapısını keşfederek 1962 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü paylaşmıştır.

Londra Şehir Üniversitesi, Londra, Birleşik Krallık'ta konumlanmış bir devlet araştırma üniversitesidir. 1894'te "Northampton Institute" olarak fen ve sanatlar üzerinde araştırma ve öğretim yapmak üzere kurulmuştur. II. Dünya Savaşı'ndan sonra 1957'de "Northampton College of Advanced Technology " olarak teknoloji ve fen üzerinde üniversite eğitimi ve araştırma için yeniden kurumlaştırılmış ve 1966'da bütün "CAT" statülü kurumlarla birlikte Kraliyet Beratı ile üniversite statüsü verilmiştir ve ismini "City University London"'a çevirmiştir.

Greenwich Üniversitesi, Birleşik Krallık'ta Londra'nın Greenwich bölgesinde bulunan kamuya ait bir yükseköğretim kurumudur.

İbrahim Sirkeci İngiltere'de yaşayan bir Türk akademisyen olarak uluslararası pazarlama alanında dersler vermektedir. Uzun yıllar Londra Avrupa İşletme Okulu'nda Profesör olarak görev yapmıştır. 1984'te Bulgurca İlkokulu'nu, 1987'de ise Bulgurca Ortaokulu'nu bitirdi. Öğrenimini Buca Lisesi'nde ve daha sonra Bilkent Üniversitesi'nde sürdürdü. Doktorasını İngiltere'de Sheffield Üniversitesi'nde tamamlayan Sirkeci, 2005-2021 yılları arasında Londra Regent's Üniversitesi'nde profesör olarak görev yaptı. Daha sonra Hertfordshire Üniversitesi, Coventry Üniversitesi, Edinburgh Napier Üniversitesi ve Salford Üniversitesi'nde görev yapan Profesör Sirkeci Manchester'da International Business School kurucuları arasında yer aldı.

Regent's College Londra İngiltere'nin Londra kentinde bulunan bir vakıf üniversitesidir. Regent's College Londra'nın kökleri 1908'e dek uzanır. 1984 yılında Rockford College, İllinois (ABD) tarafından yurt dışında eğitim kampüsü olarak kurulan Regent's College, 1987'de Londra Avrupa İşletme Okulu'nun kampüse taşınması ile genişlemiştir. Üniversite, programları ve uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi profili ile özgün bir yükseköğretim kurumu olarak Londra şehir merkezinin en büyük iki parkından biri olan Regent's Park kampüsünde hizmet vermektedir.

Minnesota Üniversitesi, ABD'de, Ortabatı eyaletleri'nden Minnesota eyaletinde Minneapolis ve Saint Paul'da yerleşik olarak 1851'de kurulmuş olan kamuya bağlı bir araştırma üniversitesidir.

Ernst Boris Chain, Britanyalı biyokimyacı. 1945 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü penisilin üzerine çalışmalarıyla Alexander Fleming ve Howard Walter Florey ile birlikte almaya hak kazanmıştır.
Donald MacGillivray Nicol, İngiliz Bizantolog.

Leicester Üniversitesi Leicester, İngiltere'de kurulu bir araştırma üniversitesidir. Ana kampüsü Leicester şehrinin güneyinde bulunan "Victoria Parkı" yanındadır.

Imperial College London, kısaca Imperial, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da üniversite. 1907 yılında kraliyet lisansı edinerek Royal College of Science, Royal College of Mines ve City and Guilds College'ın birleşmesiyle kuruldu. Kuruluşunun ardından 1907'de Londra Üniversitesi'ne girdi ve 2007'ye dek bu üniversitenin bir koleji statüsünde kaldı. İlk olarak mühendislik, fizik, metalürji gibi alanlarda eğitim veren Imperial College, zaman içinde beşeri bilimler bölümünün kurulması ve hastanelerle ilişkili tıp okullarıyla birleşmesiyle beraber kapsamını genişletti. Son olarak 2004 yılında Imperial College İşletme Okulu açıldı.

Londra Üniversitesi SOAS ya da Londra Üniversitesi Oryantal ve Afrika Çalışmaları Okulu, Londra, İngiltere'de kamu araştırma üniversitesi ve Londra Üniversitesi'nin bir kurumu. 1916'da kurulmuş olup, Londra merkezinin ortasındaki Bloomsbury'de yer alır ve dünyanın önde gelen Asya, Afrika ve Orta Doğu araştırmaları enstitüsüdür.

Henry Pereira Mendes, Amerikalı haham.

Goldsmiths, Londra Üniversitesi, Londra'da sanat, tasarım, beşeri ve sosyal bilimler üzerine uzmanlaşmış devlet araştırma üniversitesi. Londra Üniversitesi'nin bileşen kurumlarındandır. 1891 yılında Goldsmiths' Technical and Recreative Institute adıyla Worshipful Company of Goldsmiths tarafından New Cross, Londra'da kuruldu. 1904'te Londra Üniversitesi tarafından alındı ve adı Goldsmiths' College olarak değiştirildi. College kelimesi 2006'da marka adından kaldırılsa da, "Goldsmiths' College", kurumun resmi adı olarak kaldı.
David Marshall Lang, Londra Üniversitesi Oryantal ve Afrika Çalışmaları Okulu'nda Kafkas Çalışmaları profesörlüğü yapan akademisyen. Gürcü, Ermeni ve antik Bulgar tarihinde uzmanlaşmış en üretken İngiliz bilim insanlarından biriydi.
Jack Lewis, Newnham'lı Baron Lewis, FRS, HonFRSC Temel olarak inorganik kimya alanında çalışan bir İngiliz kimyacı.