26 Mayıs, Miladi takvime göre yılın 146. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 219 gün vardır.
Sigmund Freud veya doğum adı ile Sigismund Schlomo Freud, psikolojinin en önemli alt dallarından biri olan psikanaliz biliminin kurucusu olan Avusturya doğumlu Yahudi nörolog. Psikanaliz, hasta ile psikanalist arasında gerçekleşen diyalog yoluyla psikopatolojik vakaları tedavi etmekte kullanılan klinik yöntemidir. Hastaların zihinsel süreçlerinin bilinç dışı unsurlarla olan bağlantılarını ortaya çıkarmaya çalışır. Freud'a göre, bilinç dışına itimler yaşantıların kendileri değil, anıları üzerinde gerçekleşirler. Ancak söz konusu istekler gerçeğe dönüştürüldüğünde, daha doğrusu doyurulduğunda karşılaşılacak üzüntü ve pişmanlık duygusundan kaçınılmaktadır.
Valentin Louis Georges Eugène Marcel Proust, Fransız romancı, deneme yazarı ve eleştirmen. En tanınmış eseri 1913-1927 yılları arasında yayımlanan yedi ciltlik Kayıp Zamanın İzinde'dir. Proust, çeşitli yazarlar ve eleştirmenlerce 20. yüzyılın en etkili yazarlarından biri olarak kabul edilir.
John Ronald Reuel Tolkien, İngiliz yazar, şair, filolog ve akademisyen. Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi gibi fantastik kurgu eserleriyle tanınır.
Selçuk Demirel dünya çapında ün kazanmış bir Türk çizer. Çizimleri Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen gazete ve dergilerinde yayımlanmış, kitap ve albüm kapakları, afişler hazırlayan, çocuk kitaplarına da çizim yapan Demirel yıllardır Paris’te yaşasa da kişisel sergileriyle Türkiye’ye de uğruyor.
Joseph Rudyard Kipling, İngiliz şair, roman ve hikâye yazarı.
Michael Faraday, elektromanyetizma ve elektrokimyaya katkılarıyla tanınan, İngiliz kimya ve fizik bilgini.
Wolfgang Amadeus Mozart veya vaftiz adıyla Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart, Klasik Batı Müziği'nde Klasik dönemin etkili ve üretken bestekârlarından biridir.
Konrad Zacharias Lorenz, Avusturyalı bir etoloji uzmanıdır. Viyana'da karşılaştırmalı anatomi ve hayvan psikolojisi dersleri verdikten sonra, 1940 yılında Konigsberg Üniversitesi'nde profesör oldu. 1949 - 1951 yıları arasında Attenburg Karşılaştırmalı Etoloji Enstitüsü'nü, sonra Buldern'de Max-Planck Davranış Fizyoljisi Enstitüsü'nü, 1954'te de Seewiesen Enstitüsü'nü yönetti.
David Michael Murray, İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden'ın gitaristi ve söz yazarı. Gruba 1976 yılında katılmıştır. Steve Harris'in dışında Iron Maiden'ın tüm albümlerinde yer alan tek elemandır.
Philip Michael Ondaatje Sri Lanka asıllı Kanadalı şair ve romancıdır. En fazla bilinen eseri 1992 Booker Ödülü sahibi romanı İngiliz Hasta'dır. Bu roman ayrıca 9 dalda Oskar ödülü kazanmış aynı adlı filme de uyarlanmıştır.
Frank Miller, Amerikalı çizgi romancı, yazar ve film yönetmeni. Kara film tarzı çizgi roman ve resimli romanları Ronin, Daredevil: Yeniden Doğuş, Batman: Kara Şövalye Dönüyor, Günah Şehri ve 300 ile tanınır. Ayrıca The Spirit filminin yönetmenliğini yapmış, Sin City'nin film versiyonunda yönetmen Robert Rodriguez'le birlikte çalışmış ve 300 filminin yapımcılığını üstlenmiştir.
Arslan Kacar, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, yazar, çizer, senarist.
Köy Düğünü, Flaman Rönesans ressamı Pieter Brueghel (baba) tarafından 1567 ya da 1568'de ahşap panel üzerine yağlı boya ile çizilmiş tablodur. Ressamın, köylü hayatını konu edindiği birçok janr resminden biri olan tablo, Viyana'daki Sanat Tarihi Müzesi'nde sergilenmektedir.
August "Gustl" Kubizek, Adolf Hitler'in yakın arkadaşıydı. İkisi de gençlik yıllarının sonlarında tanıştılar. Daha sonra arkadaşlıkları hakkında yazdığı Genç Hitler adlı kitabını (1955) yayımladı.
Semih Poroy, Türk karikatürist, çizer.
Helen Oxenbury Gillian, İngiliz çizer ve çocuklara yönelik resimli kitap yazarı. Çocuk kitabı ilüstratörü ve yazarı olan kocası John Burningham ile birlikte Kuzey Londra'da yaşamaktadır. Kate Greenaway Madalyası'nı iki kere kazandı ve dört defa finale kaldı. Madalyanın 50. yıl dönümünde Alice Harikalar Diyarında'nın 1999 tarihli çizimli edisyonu, kazanan çalışmalar arasında yer aldı.
Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir sanat üniversitesi ve yükseköğrenim kurumudur. 1970 yılından beri üniversite statüsüne sahiptir.
Michael Anthony Jackson, İngiliz bilgisayar bilimcisi ve Londra, İngiltere'de bağımsız bilgisayar danışmanıdır. Aynı zamanda Birleşik Krallık'taki Açık Üniversite'de misafir araştırma profesörüdür.
Otto Eduard Neugebauer, astronomi tarihi ile Antik Çağlarda ve Orta Çağ'da uygulanan diğer kesin bilimler üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Avusturyalı-Amerikalı bir matematikçi ve bilim tarihçisiydi. Kil tabletlerini inceleyerek, eski Babillilerin matematik ve astronomi hakkında daha önce fark edildiğinden çok daha fazlasını bildiklerini keşfetti. Ulusal Bilimler Akademisi, Neugebauer'i "çağımızın müspet bilimler tarihinin, belki de bilim tarihinin en özgün ve üretken bilim insanı" olarak adlandırmıştır.