Sarık, genellikle pamuklu veya ipek kumaştan yapılmış, doğrudan başa veya fes, kavuk gibi bir başlığın üzerine sarılan kumaş baş örtüsü. Sih ve Müslüman toplumlarında, genellikle Asya ülkelerinde yaygındır. Türkçede sarık dendiğinde özel olarak Osmanlı'da kullanılan, fes veya kavuk üzerine sarılan sarık türü de kastedilir.
Buldan Barajı, Denizli'de, Derbent Çayı üzerinde, sulama amacı ile 1962-1967 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak ve kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 600.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 59 metre, normal su kotunda göl hacmi 46 hm3, normal su kotunda göl alanı 3.10 km²'dir. 2.440 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermektedir.
Sphaerophysa Haziran'da çiçek açar. Genellikle Orta Anadolu'da yaygındır. Gövde uzunluğu 20 - 50 santimetre arasında değişir.
Yağmur kuşları, kuşlar sınıfına ait bir takımdır.
Wilson bataklık çulluğu, çullukgiller (Scolopacidae) familyasından küçük, bodur bir çulluk türü.
Torf, göl yataklarındaki su seviyesinin düşmesiyle, bitki faaliyetlerinin ön plana çıkması, kışın su seviyesindeki artış ile bitkinin ölümü ve bu doğa olayının sürekli tekrarlanması ile bitki kök ve gövdelerinin binlerce yıl süren dönüşümlü birikimleri sonucunda oluşan organik toprak türüdür.
Turba yosunu ya da sfagnum yosunu (Sphagnum), Sphagnaceae familyasından, çoğu Kuzey yarımkürede, birazı ise Güney yarımküredeki turbalıklarda yetişen ve turba yapımında kullanılan, 151 ilâ 350 türü bulunan kara yosunu cinsi. Canlı ya da ölü turba yosunları kendi hücreleri içinde bol miktarda su tutarlar. Bu su tutumundan dolayı turbalıklarda alkali (kireçsi) topraklardan hoşalanan fundamsı çalılar, salepgiller ve etçil bitkilerin yetişmesi için elverişli ortam sunar.
Kazan, ana buzul kütlesinden koparak ölü buzul haline gelen buz kütlelerinin zamanla sedimanla kapanması ve daha sonra da eriyerek çapı kilometreleri, derinlikleri de onlarca metreyi bulan çöküntü alanlarının su ile dolması sonucunda kazan adı verilen göller oluşur.
Kobuleti Tabiatı Koruma Alanı Gürcistan'ın Acara bölgesindeki Kobuleti Belediyesi'nde, tatil beldesi Kobuleti'nin kuzey kesiminde, Karadeniz kıyısında yer alan bir koruma alanıdır. Ramsar Sözleşmesi tarafından tanınan eşsiz sulak alan ekosistemlerini korumak için 1998 yılında Kobuleti Koruma Alanları kuruldu.
Askr (erkek) ve Embla (kadın), İskandinav mitolojisine göre tanrılar tarafından yaratılan ilk iki insandır. İkili, 13. yüzyılda daha önceki geleneksel kaynaklardan derlenen Şiirsel Edda ile 13. yüzyılda Snorri Sturluson tarafından yazılan Nesir Edda'da doğrulanır. Her iki kaynakta da üç tanrı Askr ve Embla'yı bulur ve ikiliye, çeşitli maddi ve manevi hediyeler verir. İki figürü açıklamak için bir dizi teori öne sürülmüştür ve popüler kültürde ikiliye zaman zaman atıfta bulunulur.
Vézeronce Muharebesi, 25 Haziran 524 tarihinde Fransa'nın Isère kentinde Vézeronce-Curtin yakınlarında gerçekleşti. Bu savaş, Frank kralı I. Clovis'in dört halefi olan I. Childebert, Chlodomer, I. Chlothar ve I. Theuderic tarafından başlatılan Burgonya istilasının bir parçasıydı.
Dagr, İskandinav mitolojisinde gündüzün teşhisidir.
Sjöfn,, İskandinav mitolojisinde aşkla ilişkili bir tanrıçadır. Sjöfn, 13. yüzyılda Snorri Sturluson tarafından yazılan Nesir Edda'da karakterize edilmiştir.
Bergelmir, İskandinav mitolojisinde adı geçen bir jötunn'dur.
Bölþorn, İskandinav mitolojisinde adı geçen bir jötunn'dur.
Býleistr, İskandinav mitolojisindeki Loki'nin kardeşidir.
Eggþér, İskandinav mitolojisinde adı geçen bir jötunn'dur.
Fornjót, İskandinav mitolojisinde adı geçen bir jötunn'dur.
Hræsvelgr İskandinav mitolojisi'nde Rüzgarın kartal şeklindeki yaratıcısı olarak tasvir edilen bir jötunn.
Alçak bataklık, mineral bakımından zengin yeraltı veya yüzey suyuyla beslenen, turba biriktiren bir tür sulak alandır. Alçak bataklıklar, bataklıklar, turbalıklar ve torfluklar birlikte ana sulak alan türlerinden biridir. Alçak bataklıkların benzersiz su kimyası, yeraltı veya yüzey suyu girişinin bir sonucudur. Genellikle olarak bu girdi, bataklıklarda bulunandan daha yüksek mineral konsantrasyonlarına ve daha bazik bir pH'a neden olur. Bir alçak bataklıkta turba biriktiğinde yeraltı suyu girişi azaltılabilir veya kesilebilir, bu da bataklıkları mineralotrofik yerine ombrotrofik hale getirir. Bu şekilde alçak bataklıklar zamanla daha asidik hale gelebilir ve bataklığa dönüşebilir.