
Rize, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve Karadeniz'e sahili olan bir ildir. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Rize'nin, batısında Trabzon, doğusunda Artvin, güneybatısında Bayburt, güneyinde Erzurum illeri bulunur. Türkiye'nin en çok yağış alan ilidir. En önemli ürünü çaydır. Rize'de yaz mevsimi ılık geçer. Sonbahar ve kış mevsimleri ise yağışlı geçer. Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Rize, bölgenin en baskın karakteristik özelliklerini gösterir. Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısı ile de ayrılır. Dik yamaçlı vadileri, dağları, buzul gölleri, zümrüt yeşili yaylaları, kemer köprüleri, kaleleri ve coşkun akan dereleri ile bir turizm beldesidir.

İzmir, Türkiye'de Ege Bölgesi'nde yer alan ve İzmir ilinin merkezi olan şehirdir. Ülkenin nüfus bakımından en kalabalık üçüncü şehridir. Ekonomik, tarihî ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biridir.

Örnek, Rize ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Akmescit, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür.

Darılı, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür.

Sivrikale, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür.

Haremtepe, Rize ilinin Çayeli ilçesine bağlı bir köydür.

Erdemir, 1960'ta devlet tarafından Karadeniz Ereğli'de kurulan ve 2006'da özelleştirilerek OYAK'a devredilen demir ve çelik fabrikası.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu ya da sponsorluk anlaşması gereği Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu, Konya'nın Selçuklu ilçesinde yer alan, temeli 17 Ekim 2012 tarihinde atılmış ve 2014 yılı Eylül ayında inşaat tamamlanan stadyum. UEFA kriterlerine uygun, futbol topu şeklinde yeşil ve beyaz membranlarla kaplı 42.000 seyirci kapasitelidir.

T2 Tramvay Hattı veya Konak Tramvayı, İzmir'de hizmet veren 12,8 kilometre (8,0 mi) uzunluğundaki 19 istasyonlu tramvay hattıdır. 24 Mart 2018'de hizmete giren hattın ilk istasyonu Fahrettin Altay, son istasyonu ise Halkapınar'dır. Hat üzerindeki yolculuk yaklaşık 41 dakika sürmektedir. Tramvay hattında 21 araç hizmet vermektedir. 21 aracın hizmet verdiği T2 hattında günlük yaklaşık 92.000 yolcu taşınmaktadır.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, Türkiye'nin Samsun ilinin İlkadım ilçesinde bulunan çok amaçlı kapalı spor salonu. Serbest güreşte iki kez olimpiyat, üç kez dünya şampiyonu olan millî sporcu Mustafa Dağıstanlı'nın adını taşıyan salonda birçok uluslararası etkinlik düzenlenmiş olmakla birlikte günümüzde Samsunspor kadın voleybol takımına ev sahipliği yapmaktadır.

Yeşilovacık Medcem Limanı Mersin ili Silifke ilçesinde kurulmuş olan küçük bir limandır. Beldenin güneyindeki limanin kara yolu bağlantısı D.400 devlet kara yolu üzerindendir. Silifke'ye 43, Mersin'e 125 kilometre uzaklıktadır.
Dardanel, Niyazi Önen tarafından 1984 yılında kurulan ve deniz ürünleri, dondurulmuş gıda, konserve gıda ile hazır yemek üretimi yapan Çanakkale merkezli gıda şirketi. Şirket, Türkiye'nin ilk konserve ton balığı üreticisidir.

Balıklı, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir.
Yengeç Burger, animasyon televizyon dizisi SüngerBob Karepantolon'da kurgusal restoran Yengeç Lokantası tarafından satılan bir sebzeli burgerdir. Dizinin yaratıcısı Stephen Hillenburg, köftelerin et içermediğini açıkça belirtmiştir. Lokantanın kurucusu Bay Yengeç ve baş düşmanı Plankton tarafından yaratılan, ana karakter SüngerBob'un kızartma aşçısı olarak işi boyunca yaptığı yemeklerin yanı sıra lokantanın ticari marka yemeği ve Bikini Kasabası'nın en ünlü burgeridir. Dizi boyunca öne çıkan bir hikâye, Bay Yengeç'in düşmanı Plankton'un Yengeç Burger'in gizli formülünü çalmaya çalışmasıdır. Bu mizah unsuruna özel "Dost musun Düşman mısın" bölümünde bir özgeçmiş verildi, burada Bay Yengeç ve Plankton'un Yengeç Burgeri sağlığı ihlal eden Kokarca Burger lokantasıyla rekabet etmek için yarattığı ortaya çıktı.
Güzelyurt Lokantası veya Güzelyurt Restoran, 1928 yılında kurulmuş, Erzurum'da faal olan en eski restorandır.
Karadeniz Lokantası, Ankara'nın Ulus semtinde 1934-1994 yılları arasında hizmet vermiş bir restorandır.
Hüsrev Lokantası, 1929 yılından beri Rize'nin Çayeli ilçesinde faaliyet gösteren bir restorandır. Çayeli'nde restoran kültürünü başlatan Hüsrev Lokantası, İspir fasulyesinin Çayeli kuru fasulyesi olarak bilinmesini sağlamıştır. Hüsrev'den etkilenerek Çayeli'nde açılan kurufasulyecilerden en bilineni 1973 yılında açılan Lale Lokantası'dır.
Lale Lokantası, 1973 yılından beri Rize'nin Çayeli ilçesinde faaliyet gösteren bir restorandır.
Washington Restoran, Ankara'da 1955-1992 ve 1993-2004 yılları arasında hizmet vermiş bir restorandır. Özellikle siyasetçileri ve bürokratları ağırlaması ile bilinmektedir.