
Hırvatistan, resmî adıyla Hırvatistan Cumhuriyeti (Hırvatça: Republika Hrvatska

Hırvatça (hrvatski), Slav dillerinin güney grubundan, Hırvatların konuştuğu dildir. Sırpça, Karadağca ve Boşnakça'nın da dahil olduğu Sırp-Hırvat dilinin standart bir formu olarak kabul edilmektedir. Bugün Hırvatistan Cumhuriyeti'nin ve Avrupa Birliği 'nin resmî dili olması dışında Bosna-Hersek'in fiiliyatta üç etnik yapılı bölümlenmesi sebebiyle burada da resmiyete sahiptir.

GNK Dinamo Zagreb, Hırvat futbolunun önde gelen takımlarından biridir. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 1945 yılında kurulmuştur. Maçlarını 38.923 kapasiteli Maksimir Stadyumu'nda oynamaktadır.

Hırvatistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1993 yılında katılmıştır. Hrvatska radiotelevizija (HRT) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Hırvatistan, 1993 yılında Bosna-Hersek ve Slovenya ile birlikte ilk defa katılmıştır.
Hırvatistan, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ı Eurovision'da temsil eden şarkının belirlenmesi için Hırvatistan yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Celebrate" şarkısıyla Daria Kinzer kazanmıştır.
Steven 'Steve' Horvat, Avustralyalı eski futbolcudur.

Nina Badrić, Hırvat şarkıcıdır
Hırvatistan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ı Eurovision'da temsil eden şarkının belirlenmesi için Hırvat yayıncısı Görevlendirme düzenlemiştir. Hırvatistan'ı "Nebo" şarkısıyla Nina Badrić temsil etmiştir.
NK Lokomotiva, Hırvatistan'nın en üst düzey futbol ligi olan Prva HNL'de yer alan bir futbol kulübü.

Tomislav, Orta Çağ'da Hırvatistan hükümdarı. 910-925 yılları arası dük olan Tomislav, 925-928 yılları arası kral unvanı almış ve Hırvatistan'ın ilk kralı olmuştur.
Hırvatistan, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ın ulusal finali Dora 2009'u Lijepa Tena şarkısıyla kazanan Igor Cukrov ve Andrea Šušnjara Hırvatistan'ı temsil etmeye hak kazanmıştır.
Magazin, Hırvat pop müzik grubu.

Hırvatistan-Slavonya Krallığı, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'na bağlı özerk bir krallık idi. 1868 yılında Hırvat-Macar Uzlaşması sonucunda Hırvatistan ve Slavonya krallıklarının birleşmesiyle kurulmuştur. Krallık Avusturya-Macaristan İmparatoru tarafından "Hırvatistan-Slavonya Kralı" unvanıyla yönetilmekteydi ve yardımcı olarak kral tarafından bir ban atanmaktaydı. 1918 yılında I. Dünya Savaşı'nın sonunda bağımsızlığını ilan ederek Sloven, Hırvat ve Sırp Devleti'ni oluşturan unsurlardan biri olmuştur.

Tereza Ana Kesovija Hırvat şarkıcıdır. Balkan müzik sahnesinin en tanınmış isimlerinden biridir ve güçlü vokali ve opera stili ile ünlüdür. Fransa'da da başarılı bir kariyeri vardı. Royal Albert Hall, L'Olympia ve Carnegie Hall'da sahne alan birkaç Yugoslav müzisyeninden birisi ve dünya çapında birçok konser verdi.
Druga HNL, Hırvatistan futbol liglerinin ikinci seviyesidir
Hırvatistan Süper Kupası, Hırvatistan'da 1992 yılından beri düzenlenen ulusal süper kupa organizasyonudur. Kupayı en fazla Dinamo Zagreb (8) kazanmıştır.
Srećko Horvat, Hırvat filozof, yazar ve siyasi aktivist. Haftalık Alman Der Freitag, onu "neslinin en heyecan verici seslerinden biri" olarak nitelendirdi ve "Yugoslav sonrası manzarada ateşli bir muhalefet sesi" olarak tanımlandı. Yazıları The Guardian, Al Jazeera, Der Spiegel, Jacobin, Newsweek ve The New York Times'da yayınlandı.

Ivan Standl, günümüz Hırvatistan'ı Zagreb'deki ilk profesyonel fotoğrafçılardan biriydi ve çoğunlukla ödüllü belgesel çalışmalarıyla biliniyordu. 1870'te yayınlanan ilk Hırvat fotoğraf kitabının yazarıdır.

Hırvatistan-Japonya ilişkileri Hırvatistan ve Japonya arasındaki tarihi ve mevcut ikili ilişkiyi ifade eder. İki ülke, 5 Mart 1993'te birbirleriyle diplomatik ilişki kurdu. Hırvatistan'ın Tokyo'daki büyükelçiliği Eylül 1993'te, Zagreb'deki Japon büyükelçiliği ise Şubat 1998'de kuruldu. Tarihsel olarak, her iki ülke de II. Dünya Savaşı sırasında Mihver Devletleri'nin bir parçasıydı, çünkü Japonya Zagreb'de büyükelçiliğini sürdürdü ve Nazi Almanyası'nın kukla hükümeti olan Bağımsız Hırvatistan Devletini tanıdı.
Branko Horvat Hırvat bir ekonomist ve politikacıdır.