İçeriğe atla

Libya Futbol Federasyonu

Libya Futbol Federasyonu
KısaltmaLFF
Kuruluş tarihi1962
ÜyelikFIFA
Üyelik tarihi1964
Bölgesel üyelikCAF

Libya Futbol Federasyonu, Libya futbolunun yönetim organıdır. Libya millî futbol takımı ve diğer ulusal organizasyonlardan sorumludur.[1]

Kaynakça

  1. ^ "CAF sitesinde Libya". 27 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2015. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Claudio Gentile</span> İtalyan eski futbolcu, futbol antrenörü

Claudio Gentile İtalyan eski futbolcu, futbol antrenörü.

<span class="mw-page-title-main">Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu</span>

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu veya KNVB Hollanda'daki bütün futbol faaliyetlerinin merkezidir. Eredivisie ve Eerste Divisie gibi Hollanda'nın belli başlı liglerini, amatör ligleri ve KNVB Beker'ı organize eden federasyonun merkezi Zeist'tedir. Ayrıca Hollanda millî futbol takımından da sorumludur.

<span class="mw-page-title-main">Libya millî futbol takımı</span>

Libya millî futbol takımı, Libya Futbol Federasyonu tarafından yönetilen ve Libya ülkesini temsil eden ekiptir. Tarihindeki en büyük başarısı 1982'de ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası'nda final oynamasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Galler Futbol Federasyonu</span> Futbol federasyonu

Galler Futbol Federasyonu, Galler'deki bütün futbol faaliyetlerinin başındaki kurum. FIFA, UEFA ve Uluslararası Futbol Birliği Kurulu üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Rusya Futbol Federasyonu</span>

Rusya Futbol Federasyonu (RFF) Rusya'da futbolu yöneten organdır. Rossiyskaya Premyer-Liga ve Rusya millî futbol takımı bu federasyonun çatısı altındadır. SSCB Futbol Federasyonu'nun direkt halefi sayılmaktadır. Rus futbolu 1917'den 1992'ye kadar SSCB Futbol Federasyonu tarafından yönetilmiştir. Merkezi Moskova'dadır.

<span class="mw-page-title-main">Kıbrıs Futbol Federasyonu</span>

Kıbrıs Futbol Federasyonu, kısa adıyla KOP, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde futbolu düzenleyen kurumdur. A' Katigorias, Kıbrıs Kupası, LTV Süper Kupası ve Kıbrıs Cumhuriyeti millî futbol takımını düzenlemektedir. Merkezi başkent Lefkoşa'dadır.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ya da kısaltma adıyla Federcalcio, İtalya'daki futboldan sorumlu olan kurumdur. İtalya'daki futbol liglerini Coppa Italia'yı, İtalya'nın erkek ve kadın milii takımlarının karşılaşmalarını organize eder. Merkezi Roma'da olan federasyon, UEFA ve FIFA'ya da üyedir.

<span class="mw-page-title-main">Bulgaristan Futbol Birliği</span>

Bulgaristan Futbol Federasyonu (BFU) Bulgaristan'da futbolun yönetim organıdır. Bulgaristan A Profesyonel Ligi'ni ve Bulgaristan millî futbol takımının organizasyonundan sorumludur.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Afrika Futbol Federasyonları Birliği</span>

Kuzey Afrika Futbol Federasyonları Birliği, 2005 yılında Kuzey Afrika ülkelerini bir çatı altında toplamak için kurulan futbol organizasyonudur. Merkezi, Tunus şehrinde olan organizasyonun kurucu üyeleri Tunus, Cezayir, Fas, Libya ve Mısır'dır.

<span class="mw-page-title-main">Çekya Futbol Federasyonu</span>

Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu (FAČR), Çekya'da futboldan sorumlu kurum.

<span class="mw-page-title-main">Sırbistan Futbol Federasyonu</span> Sırbistanda futbolun yönetim organı

Sırbistan Futbol Federasyonu, Sırbistan futbolunun yönetim organı. Görevleri, en üst düzeyden en alt düzeye kadar olan futbol liglerini organize etmek ve aynı zamanda erkek ve kadın ulusal futbol takımlarını yönetmek. Merkezi başkent Belgrad'da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Finlandiya Futbol Federasyonu</span>

Finlandiya Futbol Federasyonu, Finlandiya'da futbol faaliyetlerini yürütmek, futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, kararlar almak ve uygulamakla yetkili kurumdur. SPL ayrıca erkek ve bayan millî futbol takımları ile ikinci ve üçüncü seviyedeki millî futbol takımlarını idare etmekle yükümlüdür. Finlandiya'nın en üst düzey futbol ligi Veikkausliiga ayrı bir kuruluş tarafından organize edilir. Alt ligler ise 12 mahalli örgüt tarafından organize edilmektedir. 1907 yılında kurulmuştur. Federasyonun merkezi Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bulunmaktadır.

1982 Afrika Uluslar Şampiyonası Afrika ulusal takımlarının katıldığı turnuvaların onüçüncü kez düzenlenenidir. Kupanın ev sahipliğini 5 Mart-19 Mart tarihleri arasında Libya yapmıştır. Turnuvayı Gana millî futbol takımı kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Polonya Futbol Federasyonu</span>

Polonya Futbol Federasyonu (PZPN), Polonya futbolunun yönetim organı. Görevleri, Polonya'daki futbol liglerini, Puchar Polski ve Polonya Süper Kupası'nı, Polonya millî futbol takımını organize etmektir. Merkezi Varşova'dadır.

<span class="mw-page-title-main">Yunanistan Futbol Federasyonu</span>

Yunanistan Futbol Federasyonu, Yunanistan futbolunun yönetim organı. Görevleri, ülkede var olan tüm futbol liglerini organize etmek, Yunanistan Futbol Kupası'nı organize etmek, aynı zamanda erkek ve kadın ulusal futbol takımlarını yönetmek. Merkezi başkent Atina'dadır.

<span class="mw-page-title-main">Norveç Futbol Federasyonu</span> Norveç futbolunun yönetim organı

Norveç Futbol Federasyonu (NFF), Norveç futbolunun yönetim organı. Federasyon 1902 yılında kuruldu. Görevleri erkek ve kadın millî takımları yönetmek, ülkedeki ulusal lig ve kupaları organize etmektir. Norveç Futbol Federasyonu Başkanı Yngve Hallen'dir. 1 Ocak 2004 tarihi itibarıyla Norveç'te 373.532 kayıtlı oyuncu ve 1.814 kulüp bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sovyetler Birliği Futbol Federasyonu</span>

Sovyetler Birliği Futbol Federasyonu, 27 Aralık 1934 ile 1991 tarihleri arasında Sovyetler Birliği'nde futbolu yöneten organdır. Sovyetler Birliği millî futbol takımı eskiden bu federasyonun çatısı altındaydı. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Rusya Futbol Federasyonu çatısı altında faaliyetine devam etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Suriye arması</span> Ulusal arma

Suriye arması veya Suriye Arap Cumhuriyeti arması, o zamana kadar kurucu devletler tarafından arması kullanılan Arap Cumhuriyetleri Federasyonu'nun 1977'de dağılmasının ardından 1980'de kabul edildi. Bu amblem, Suriye'nin ulusal bayrağını taşıyan bir kalkanı destekleyen Kureyş Şahini ve "Suriye Arap Cumhuriyeti" kelimelerinin bulunduğu bir tomardan oluşur. Mart 2011'de devam eden Suriye İç Savaşı'nın başlamasından bu yana, Suriye muhalefeti ve Kuzey Suriye Federasyonu tarafından alternatif armalar oluşturuldu.

<span class="mw-page-title-main">Arap Cumhuriyetleri Federasyonu</span> Mısır, Libya ve Suriyeden oluşan başarısız bir devlet birleştirme girişimi

Arap Cumhuriyetleri Federasyonu Muammer Kaddafi'nin birleşik bir Arap devleti yaratmak için Libya, Mısır ve Suriye'yi birleştirme girişimiydi. 1 Eylül 1971'de her bir ülkede yapılan referandumla onaylanmasına rağmen, üç ülke birleşmenin belirli şartları konusunda fikir birliğine varmadı. Federasyon 1 Ocak 1972'den 19 Kasım 1977'ye kadar sürdü.

Mart 1972'de Baasçı Irak, Mısır ve Suriye'ye 1971'de parçalanan Birleşik Arap Cumhuriyeti'nin yeniden kurulmasını önerdi. Irak'ın önerisi, Ürdün'ün Birleşik Arap Krallığı önerisine bir tepkiydi, ancak zaten kurulmuş olan Arap Cumhuriyetleri Federasyonu ile çakıştı ve Irak-Suriye farklılıkları nedeniyle başarısız oldu.