
Mazhar Fuat Özkan, kısaca MFÖ, Türk pop ve rock müzik grubu. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur'dan oluşmaktadır. 1984 yılında çıkardıkları Ele Güne Karşı Yapayalnız ile müzik hayatlarına başlayan grup; bu albümdeki "Ele Güne Karşı", "Güllerin İçinden", "Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da", "Yalnızlık Ömür Boyu" gibi şarkılarla dikkat çekti. 1985 ve 1988 yıllarında sırasıyla "Diday Diday Day" ve "Sufi" şarkılarıyla Türkiye'yi Eurovision şarkı yarışmasında temsil ettiler.
Klips ve Onlar, 1986 yılında Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden müzik grubudur. 53 puanla Türkiye 9. olmuştur. Ayrıca 3 Aralık 1987'de "Halley" albümünü çıkarmışlardır.

Allah Allah / Hülya, 5 Eylül 1987 tarihinde İbrahim Tatlıses'in Tatlıses Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür. Albümde toplam 12 şarkı bulunmaktadır. Tatlıses, bir konser esnasında kendisine sevgi gösterisinde bulunan hayranlarına yönelik olarak söylediği "Allah Allah bu nasıl sevmek" sözünden yola çıkarak bestelediği "Allah Allah" şarkısını "Hülya" şarkısı ile birlikte albümüne isim olarak seçmiştir. Tatlıses'in en çok satan albümlerinden birisi olan bu albümün müzik yönetmenliğini Yavuz Taner yapmıştır.

Ele Güne Karşı Yapayalnız, Türk pop grubu Mazhar Fuat Özkan'ın 20 Ocak 1984'te Balet Plak tarafından yayınlanan ilk stüdyo albümüdür. 1983 yılının ikinci yarısında İstanbul'daki İstanbul Gelişim Stüdyosu'nda Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur yapımcılığında kaydedildi. Albüm, çığır açan tekli Ele Güne Karşı başlıklı şarkının yanı sıra Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da, Deli Deli, Bodrum, Yalnızlık Ömür Boyu ve Güllerin İçinden gibi hitleri içeriyor. Birçok dergi ve müzik eleştirmenleri dahil olmak üzere yayınlar, albümü Türk pop müzik tarihin en büyük ve en benzersiz albümlerinden biri olarak nitelendirdi.

Seyyal Taner, Türk şarkıcı ve oyuncudur. Türk pop müziği ve Türk rock müziğine getirdiği renkli yelpazesi ile sahnelere farklılık getirmiş, sadece şarkı söyleyen vokalistlerin aksine, dönemin koşullarında bir ilki gerçekleştirerek dansçılarıyla çıkıp hem dans edip hem şarkı söyleyebilmiş, alaturka gazino kültürüne rock müziğini getirmiş, sesiyle ve ilginç kıyafetleriyle de dikkat çekmiştir. Türk pop-rock müziğinin yerinde duramayan, asi, sıra dışı ve cesur şarkıcısı olarak bilinir ve dönemin basını kendisine yerli Tina Turner lakabını takmıştır. Babası Farsçada "akıcı olan" anlamına gelen Seyyal ismini vermiştir.

Gitme, Müslüm Gürses'in 19 Ocak 1987'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. 26 Ocak 1987'de ise müzik listelerine giriş yapmıştır. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği olmuş ve albümün satış rekoru kırdığı iddia edilmiştir. Albüme ismini veren Gitme şarkısı 1987'de ise yılın en iyi şarkısı seçilmiştir. Albümün müziklerinin birçoğunda Yavuz Taner imzası bulunmaktadır.
Garo Mafyan, Türkiye Ermenisi besteci ve aranjördür.
Rober Hatemo, Türkiye Ermenisi şarkıcıdır.
İpucu Beşlisi 1970'lerin sonunda solo olarak ve Seyyal Taner ile müzik yapan funk grubu.

Zehr-i Zakkum, Türk rock grubu Zakkum'un ilk stüdyo albümü.
"Dans Et", Demet Akalın'ın Dans Et albümünün son klibidir. Klibi 2 Şubat 2009 tarihinde yayınlandı.

Güle Güle Eylem'in Bir Sonraki adlı albümünün çıkış parçasıdır. Klip 20 Temmuz 2008 tarihinde yayınlandı. İlk albümü ile ses getiren Eylem, ikinci albümünün çıkış şarkısı Güle Güle ile yine zirveye yükselmiştir.

Ben Buraya Çıplak Geldim, Türk şarkıcı Nil Karaibrahimgil'in beşinci stüdyo albümü. 5 Temmuz 2012'de DMC ve GNL tarafından yayımlandı.

Ethnic Rock, Seyyal Taner'in 8 Mart 2012 Dünya Kadınlar Günü'nde yayınladığı ilk maxi single albümüdür. Prodüktörlüğünü kendisinin, yönetmenliğini Selda Bağcan'ın üstlendiği albümde Taner'e; Akın Eldes, Volkan Başaran, Cengiz Ercümer, Mustafa Beyazkuş gibi önemli müzisyenler eşlik etmiştir. Albüm fotoğrafları, Mehmet Turgut tarafından çekilmiş olup, kapak fotoğrafında, Seyyal Taner ile özdeşleşen leopar teması işlenmiş ve Taner'e "Yarı insan yarı hayvan" imajı verilmiştir.

Lider, Seyyal Taner'in 1981'de yayınladığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm plak ve kaset formatında yayınlanmış olup, 1993'te Yavuz Asöcal Plakçılıktan yayınladığı 45'likleri de eklenerek Kalbimi Affettim ismiyle kaset formatında yayınlanmıştır. Kalbimi Affettim isimli kaset, 2005'te Ossi Müzik tarafından "En İyileriyle Seyyal Taner" ismiyle kaset ve CD olarak yayınlanmıştır.

Seyyalname, Seyyal Taner'in Mayıs 2002'de yayınladığı altıncı stüdyo albümüdür. Taner'in, stüdyoya girerek klasikleşmiş şarkılarını yeni düzenlemeleriyle tekrar okuduğu "Best of" albümü olma özelliği taşıyan albüm, 2009'da "The Best of Seyyal Taner" ismiyle tekrar basılmıştır.

Şarkım Sevgi Üstüne-Une Melodie , Seyyal Taner'in 1987 senesinde yayınladığı yedinci ve son 45'liğidir. 45'liğin bir yüzünde "Şarkım Sevgi Üstüne" yer alırken diğer yüzünde ise parçanın Fransızca versiyonu "Une Melodie" yer almaktadır. Parçanın sözü ve müziği Olcayto Ahmet Tuğsuz'a, düzenlemesi ise Garo Mafyan'a aittir. Seyyal Taner, Grup Lokomotif ile birlikte, "Şarkım Sevgi Üstüne" ile Türkiye Finalleri'nde birinci olup, Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmıştır. 9 mayıs 1987 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilen yarışmada "Şarkım Sevgi Üstüne" puan alamayıp, 22. olmuştur.
"Naciye", Seyyal Taner'in müzik kariyerinde ün yapmasını sağlamış ilk şarkısıdır. Şarkı 1981 yılında çıkmış olmasına karşın plağı ve kaseti yoktur. Şarkı ancak 1987 yılında Leyla albümünde yayınlandı. Olcaytu Ahmet Tuğsuz tarafından yazılmış ve bestelenmiştir. Klibi bulunmayan şarkının, TRT'de aynı isimli şarkıyı seslendirirken klibi çekilmiştir. Müzik eleştirmenlerinden genel anlamda olumlu eleştiriler toplamıştır. Şarkı dönemin "Türkçe Top" listesinde 1 numaraya ulaştı. Şarkıya Ossi Müzik tarafından yayınlanan En İyileriyle Seyyal Taner 2 albümünde yeniden yer verilmiştir.
Alladı Pulladı, Türk şarkıcı Seyyal Taner'in Ekim 1991'de yayımlanan stüdyo albümü Alladı Pulladı'dan bir şarkı. Şarkının sözleri Eda Özülkü'ye, müziği ve düzenlemesi Metin Özülkü'ye aittir.
Nanay, sözleri ve müziği anonim olan 1989 yılında şarkıyla aynı isimli Nanay albümünde yer verilen Seyyal Taner şarkısı.