Orhun Ene, eski Türk basketbolcu ve antrenör.
Mustafa Abi, Oyun kurucu ve Şutör gard pozisyonlarında oynayan Türk eski profesyonel basketbolcu.
Barış Ermiş, Türk eski profesyonel basketbolcudur. 1.94 metre boyundaki Barış, oyun kurucu pozisyonunda görev almaktaydı.
Türkiye'de basketbol, 1904 yılında ilk kez Robert Kolej spor salonunda oynanan basketbol maçı ile başlamıştır.
Sinan Güler, Türk eski basketbolcu. 1.92 metre boyundaki oyuncu, gard ve forvet pozisyonlarında görev yapmaktaydı. Türk millî takımında da forma giydi. Sinan Güler, İTÜ'nün efsanevi basketbolcularından Necati Güler'in oğlu ve Muratcan Güler'in kardeşidir. 20 Aralık 2022 tarihinde oynanan, Darüşşafaka - Hapoel Bank Yahav Jarusalem maçında düzenlenen veda etkinliği ile birlikte aktif basketbol kariyerine son vermiştir. Profesyonel basketbolculuk kariyerinin yanı sıra melek yatırımcı kimliğiyle bilinmektedir.
Tamer Ali Oyguç,, Efes Pilsen ve Türkiye millî basketbol takımında uzun süre görev yapmış eski Türk basketbolcudur. Eczacıbaşı SK altyapısında yetişmiştir. 2.10 boyundaki basketbolcu pivot pozisyonunda görev yapmaktaydı.
Aydan Siyavuş,, Türk eski basketbolcu ve basketbol antrenörü.
Halil Ergin Ataman, Türk basketbol antrenörü ve eski basketbolcudur. A1 Ethnikis ve EuroLeague takımlarından Panathinaikos'un baş antrenörüdür. Aynı zamanda Türkiye millî basketbol takımını çalıştırmaktadır.
Nasaş Gençlik ve Spor Kulübü, aynı isimli ambalaj firması tarafından 1975 yılında İzmit'te kurulan, 1993 senesine kadar faaliyetlerini sürdüren, Türk basketbol takımı. Türkiye Deplasmanlı Basketbol Ligi'nde mücadele etmiş, Türkiye Kupası'nda final oynama başarısına ulaşmıştır. Mali sıkıntılar neticesinde Nasaş firmasının 1993 yılında iflasıyla beraber, Nasaş basketbol takımı da Ülker'e satılmıştır.
Altar Tunçkol, Türk emekli basketbolcu ve faal basketbol antrenörü.
Hakan Artış, Türk millî basketbolcu, spor yöneticisi ve televizyon programcısı.
Mehmet Döğüşken veya Dögüşgen, Türk eski basketbolcu ve spor idarecisi.
Fenerbahçe 1982-83 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi yıllar sonra şampiyonluğa oynadı. Normal sezonu namağlup lider bitiren sarı-lacivertli takım Final Grubu'nda puan kayıplarına uğrayarak tarihinde dördüncü kez lig ikinciliğinde kaldı.
Fenerbahçe 1988-89 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonu sakatlıklarla boğuşarak beşinci sırada bitirdi.
Fenerbahçe 1989-90 sezonuna revize edilmiş kadrosuyla girdi ve Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonu son sekiz sezonda dördüncü kez lider tamamladı.
Fenerbahçe 1990-91 sezonuna yıllardır avucundan kaçırdığı şampiyonluğu mutlaka kazanmak hedefiyle girdi ve sezon sonunda lig tarihinde ilk kez bu başarıya ulaşarak dördüncü Türkiye şampiyonluğunu kazandı.
Fenerbahçe 1991-92 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonu son on sezonda altıncı kez lider tamamladı. Ancak yarı finalde Efes Pilsen'e 2-0 ile elenerek bir şampiyonluk daha kaybetti. 1972-73 sezonundan beri ilk kez düzenlenen Türkiye Kupası'nda Tofaş SAS'a 90-84'lük sonuçla boyun eğerek çeyrek finale bile kalamadan elendi.
Fenerbahçe 1993-94 sezonuna 1907'liler Derneği'nin maddi desteğiyle flaş transferlerle girdi. Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonu üçüncü sırada bitiren sarı-lacivertliler ikinci maçtaki hakem kararlarının çok tartışıldığı yarı final serisinde Efes Pilsen'e 3-1 ile elendi.
Fenerbahçe 1994-95 sezonuna yine 1907'liler Derneği'nin maddi desteğiyle bu defa gençleştirilmiş bir kadroyla girdi. Sezon başında Ülker 50. Yıl Kupası'nda ve Efes Pilsen'i 85-74'lük skorla yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda şampiyon olan sarı-lacivertliler Türkiye Basketbol Ligi'nde bir ara liderliğe yükseldikleri normal sezonu beşinci sırada bitirdiler. Play-off yarı finalinde son 3 sezonun şampiyonu Efes Pilsen'i 2-0 geriden 3-2 ile eleyen Fenerbahçe, finalde Ülkerspor'a 4-2 ile teslim oldu.
Fenerbahçe 2010-11 sezonuna üçüncü kez üst üste Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaybederek girdi.