Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır.
Boğaziçi Üniversitesi (BOÜN), İstanbul'da yer alan bir devlet üniversitesi.
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), İstanbul'da Boğaziçi'nin etrafında bulunan bir vakıf üniversitesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı tarafından 1998 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurulmasına izin vermiştir. Kısa bir süre sonra Kaliforniya, ABD'deki San Diego Devlet Üniversitesi ile akademik ve stratejik bir protokol imzalanmıştır. İlk öğrencilerin kaydı, 1999-2000 öğretim yılındaki ilk yerleştirme sınavı sonrasında yapılmıştır.
Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite olan devlet üniversitesidir.
Murat Gülsoy, Türk yazar, akademisyen.
İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, elektrik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve robotik ve otonom sistemler mühendisliği bölümlerini barındırmaktadır. Ayazağa yerleşkesinde bulunur. Fakülte programları ABET sürecinden geçmiştir ve 2005 yılında akreditasyon almıştır. Eğitim dili İngilizce ve Türkçedir. Elektrik-Elektronik Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Arıba, Arıba2, ARIBA3(ITURA), ARIBA4, HydroBee gibi projeler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca İTÜRO robot olimpiyatları etkinliği de fakülte öğrencilerinin kurduğu İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından yapılmaktadır.
İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki 11. fakülte olarak kurulmuştur. Bünyesinde uçak mühendisliği, uzay mühendisliği, iklim bilimi ve meteoroloji mühendisliği bölümlerini barındırmaktadır. İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde bulunur. Geçmişi 1941 yılında makine fakültesinde bir alt dal olarak "tayyare mühendisliği"nin kurulmasına dayanır. Fakülte olarak 1983 yılında kurulmuştur.
Mustafa Santur, Türk akademisyen.
Prof. Dr. Sabih Tansal, Türk mühendis, akademisyen.
Ergün Toğrol, Türk akademisyen yazar.
Kadri Özçaldıran, Türk elektrik mühendisi, akademisyen
Can Fuat Delale,, fizikçi, bilim insanı, akademisyen, mühendistir.
Politecnico di Torino, Kuzey İtalya'da, Torino şehrinde yer alan mühendislik ve mimarlık üniversitesidir. 1859'da kurulmuştur. İtalya'nın en eski teknik üniversitesidir. 26.000 öğrencisi vardır. ESDP ve TIME ağına üyedir.
Toros Üniversitesi, 2009 yılında Mersin'de Mersin Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş olan bir Vakıf Üniversitesi'dir.
Müzeyyen Münire Gülay Barbarosoğlu Türk endüstri mühendisi, akademisyen.
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulup, 16/05/2012 tarih ve 6307 sayılı kuruluş kararıyla 31/05/2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kamu tüzel kişiliğini kazanan bir Vakıf Üniversitesi olarak 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında faaliyete başlamak üzere yükseköğretimindeki yerini almıştır.
Girne Üniversitesi, 2013 yılında KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'nın 17/1986 sayılı Milli Eğitim Yasası'na bağlı olarak Bakanlar Kurulu onayı ile Girne'de kurulmuştur. Yakın Doğu Üniversitesinin kardeş kuruluşudur.
İstanbul Rumeli Üniversitesi, Balcı Vakfı tarafından 2015 yılında 6640 sayılı kanun ile İstanbul Silivri'de kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.
Eskişehir Teknik Üniversitesi ya da kısaca ESTÜ, Türkiye'deki bir devlet üniversitesidir. 18 Mayıs 2018 tarihinde Anadolu Üniversitesine ait çeşitli eğitim birimlerinin aktarılmasıyla iki farklı yerleşkede beş fakülte, üç enstitü ve iki meslek yüksekokulu ile Eskişehir'de eğitim vermeye başlamıştır. Üniversite 2019 yılı itibarıyla 1.317 personel ve yaklaşık 14.000 öğrenciyle eğitim-öğretime devam etmektedir.
Perry W. Pratt, Amerikalı uçak motoru tasarımcısı ve mühendistir.