İstiridye, yumuşakçalar (Mollusca) şubesinin yassı solungaçlılar sınıfından, ılıman ve sıcak denizlerde toplu halde yaşayan çift kabuklu bir hayvan.
Yumuşakçalar, ilkin ağızlılar (Protostomia) kladı, Lophotrochozoa üst şubesinden bir hayvan şubesidir. Ahtapot, kalamar gibi kafadan ayaklılar, salyangoz ve sümüklü böcek gibi karından ayaklılar, midyeler ve kitonlar bu şubedendir. Çizgili kas ilk defa bu sınıfta ortaya çımıştır. Yaklaşık 85,000 yaşayan türü bulunur.
Acı balık, sazangiller (Cyprinidae) familyasından küçük bir balık türü.
Omurgasızlar, omurgası olmayan hayvanlara verilen genel bir addır. Omurgasız olarak adlandırılan canlıların yapılarında hiçbir iç iskelet bulunmaz. Bazı omurgasız hayvanların vücudunu destekleyen bir dış iskelet bulunur.
Denizyıldızı, hayvanlar âleminin derisi dikenliler şubesine bağlı Asteroidea sınıfından olan deniz omurgasızlarına verilen ortak addır. Dünya üzerinde, tropikal bölgelerden soğuk kutup denizi sularına kadar deniz tabanında 1.500 kadar denizyıldızı türü bulunur. Deniz kıyısından 6.000 m derinliğe kadar olan bölgede yaşarlar.
Yağmur kuşları, kuşlar sınıfına ait bir takımdır.
Bayağı su samuru, sansargiller familyasından, nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil bir memeli. Su kenarlarında kazdığı çukurlarda yaşar. Yuvası karada olmakla beraber girişi su altındandır. İçini kuru yaprak ve yosunlarla döşer. Ayrıca havalandırma deliği de bırakır.
Astropecten aranciacus, Astropectinidae familyasından bir denizyıldızı türü.
Stichaster australis, Stichasteridae familyasından, Pasifik Okyanusu'nun güneyinde Yeni Zelanda civarında bulunan bir denizyıldızı türüdür. Etçil olan bu denizyıldızı midye popülasyonunu kontrol altında tutan bir kilittaşı türdür. Rengi pembe ya da mor olan bu denizyıldızının 11 kolu vardır.
Acanthaster planci, Acanthasteridae familyasında sınıflandırılan bir denizyıldızı türüdür. Büyük ve çok kollu olan bu denizyıldızı genellikle sert mercan polipleri (Scleractinia) ile beslenir. Üst ya da aboral yüzü zehirli dikenlerle kaplıdır. Dünyanın en büyük denizyıldızlarından biridir. Hint ve Pasifik Okyanuslarında Kızıldeniz ve Afrika'nın doğu kıyısında tropik ve subtropik enlemlerden Orta Amerika'nın batı kıyılarına kadar geniş bir alana dağılmıştır. Bu bölgelerde sert mercan oluşumlarının bulunduğu yerlerde yaşar.
Pycnopodia helianthoides, Pycnopodiidae familyasında monotipik Pycnopodia cinsinin tek üyesi olan bir denizyıldızı türüdür. Pasifik Okyanusu'nun kuzeydoğusunda bulunan bu denizyıldızı 1 m'ye varan kol uzunluğuyla dünyanın en büyük denizyıldızlarından biridir. Genellikle 16 ila 24 arasında kolu olan bu türün renkleri oldukça değişkenlik gösterir. Denizkestaneleri, midyeler, deniz salyangozları ve diğer küçük omurgasızlarla beslenir.
Oreaster reticulatus, Oreasteridae familyasında sınıflandırılan bir denizyıldızı türüdür. Atlantik Okyanusu'nun batısında ve Karayipler'de sığ sularda yaşar. Bulunduğu yerlerde en büyük denizyıldızlarından biridir ve boyu bazen 50 cm. çapa kadar ulaşabilir. Genellikle geniş merkezî bir diskten çıkan kalın beş kolu vardır ama bazen dört, altı ya da yedi kolu bireyler de görülür. Üst yüzü serttir ve küt dikenlerle kaplıdır. Erişkin bireyler kırmızı, turuncu, sarı ya da kahverengi renklidirler. Gençler lekeli yeşilimsi-kahverengi rengindedir.
Echinaster sepositus, Echinasteridae familyasında sınıflandırılan bir denizyıldızı türüdür. Akdeniz'de ve Atlantik Okyanusu'nun doğusunda Fas kıyılarından Manş Denizi'ne kadar olan bölgede yaşar ama Büyük Britanya kıyılarında görülmez. Akdeniz'de en yaygın olarak görülen denizyıldızı türlerinden biridir. Parlak kırmızı renklidir ve genellikle beş kolludur ancak nadiren dört, altı ya da yedi kollu bireyler de görülebilir.
Leptasterias Asteriidae familyasından denizyıldızlarının bulunduğu bir cinstir. Bu cinste sınıflandırılan türler genellikle altı kolludur ancak beş kollu bireylere de rastlanmaktadır. Cinsin taksonomisi karmaşıktır.
Leptasterias tenera, Asteriidae familyasından bir denizyıldızı türüdür. ABD'nin güneydoğu kıyılarında bulunur. Beş kollu ve küçük bir denizyıldızıdır ve yavaş bir büyüme hızına sahiptir. Çapı 16 cm'ye ulaşabilir ancak erişkinlerin çoğu ancak bu büyüklüğün yarısına kadar büyümektedir. Avını deniz tabanında uzun süre hareketsiz kalarak pusuya yatıp avlayan bir denizyıldızı türüdür. Yakınından geçen küçük kabukluları tüp ayak ve pediselleri yardımıyla yakalayarak ağzına götürür. Büyük avları pilorik midesine sokabildiği kadarını sindirerek yer.
Leptasterias hexactis, Asteriidae familyasından bir denizyıldızı türüdür. ABD'nin batı kıyılarında gelgit bölgesinde bulunur. Altı kollu olan bu tür az sayıda yumurtasının üzerine kuluçkaya yatmasıyla denizyıldızları arasında değişik bir üreme yöntemine sahip olma özelliği ile ayrılmaktadır. Büyüklüğü 5 cm çapındadır. Kolları kısa ve kalındır. Koyu gri, kahverengi, zeytin yeşili ve ara sıra da tuğla kırmızısı rengindedir.
Gelgit havuzları ya da kaya havuzları, deniz suyu ile dolu, deniz kıyısında kayalık havuzları vardır. Bu havuzların çoğu sadece düşük gelgit gibi ayrı ayrı havuzlardan oluşur.
Leptasterias muelleri, kuzey denizyıldızları Asteriidae familyasından bir denizyıldızı türüdür. Genellikle Arktik Okyanusu ve Atlantik Okyanusunun kuzey bölgelerinde yaşamaktadırlar. Bir avcı ve süpürücüdür.
Leptasterias pusilla küçük, altı kollu bir tür denizyıldızıdır.
Thromidia catalai ya da Catala(nın) denizyıldızı, Mithrodiidae familyasında sınıflandırılan bir denizyıldızı türüdür. İlk olarak 1977'de, bu türe Yeni Kaledonya'da rastlayan Avustralyalı biyologlar E. C. Pope ve F. W. E. Rowe tarafından tanımlanmıştır.