İçeriğe atla

Leanid Kovel

Leonid Kovel
Kişisel bilgileri
Tam adıLeonid Leonidoviç Kovel
Doğum tarihi 29 Temmuz 1986 (38 yaşında)
Doğum yeriMinsk, Sovyetler Birliği
Boyu1,79 m (5 ft 10+12 in)
MevkiiForvet
Altyapı kariyeri
2001-2003 RUOR Minsk
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
2001-2003 RUOR Minsk 48 (23)
2004-2006Dinamo Minsk 69 (21)
2006-2008Karpati Lviv 29 (12)
2008-2010FK Saturn 37 (0)
2011Dinamo Minsk 27 (2)
2012FK Minsk 22 (8)
2013FK İrtış 6 (1)
2013FK Minsk 9 (2)
2014Karpati Lviv 0 (0)
2014-2016FK Minsk 66 (10)
2017RFS 26 (3)
2018Neman Grodno 16 (1)
2019FK Minsk 23 (0)
2020FK Belşina 30 (9)
2021 Smorgon 14 (2)
Toplam422(94)
Millî takım kariyeri
2004-2011Belarus Belarus 17 (3)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Leonid Kovel (Rusça: Леонид Ковель; d. 29 Temmuz 1986, Minsk) Beyaz Rus eski futbolcudur. 2008'de FK Saturn'e gelmeden önce Karpati Lviv kulübünde 2 yıl oynamıştır.

Kovel, Belarus ile sahalara ilk defa 18 Ağustos 2004'te Türkiye'ye karşı oynadıkları bir dostluk karşılaşmasında ikinci yarıda oyuna girerek çıkmıştır.[1][2]

Kariyer verileri

Sezon Takım Ülke Düzey Karşılaşma Gol
2008 Saturn RamenskoyeRusyaI6 0
2007-08 FK Karpati Lviv UkraynaI16 6
2006-07 FK Karpati Lviv UkraynaI13 6
2006 Dinamo MinskBelarusI19 5
2005 Dinamo MinskBelarusI23 9
2004 Dinamo MinskBelarusI27 7

Kaynakça

  1. ^ "Belarus Kovel'i çağırıyor". 7 Aralık 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2009. 
  2. ^ "Uluslararası dostluk karşılaşmaları 2004". 24 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2009. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Belarus</span> Doğu Avrupada bir ülke

Belarus, resmî adıyla Belarus Cumhuriyeti (Belarusça:

<span class="mw-page-title-main">Rusça</span> Doğu Slav dili

Rusça, Hint-Avrupa dil ailesinin Slav dilleri koluna bağlı bir dil. Rusça, Belarus ve Ukrayna dilleri ile yaşayan üç Doğu Slav dilinden biridir. Yaklaşık 260 milyon konuşanı olan Rusça dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri olup Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova (Gagavuzya) ile kısmî olarak tanınan Abhazya, Güney Osetya, Transdinyester'de resmî dil statüsündedir. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in altı resmî dilinden biri ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nun İngilizce ile birlikte kullanılan iki dilinden biridir. Orta Asya, Kafkasya, Ukrayna ve kısmen Baltık devletlerinde lingua franca olarak kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Frank Lampard</span> İngiliz eski futbolcu

Frank James Lampard İngiliz eski futbolcu ve teknik direktör. İngiltere'nin orta saha oyuncusuydu. Dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Lampard ofansif orta saha mevkiinde oynamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Andorra millî futbol takımı</span> Andorrayı temsil eden erkek millî futbol takımı

Andorra millî futbol takımı,, Andorra'yı uluslararası organizasyonlarda temsil eden futbol takımı. Andorra Futbol Federasyonu'nu tarafından yönetilmektedir. Andorra, UEFA'ya bağlı ülkeler içerisinde en küçük beşinci ülkedir.

<span class="mw-page-title-main">Belarusça</span> Belarusun resmî dili olan doğu Slav dili

Belarusça veya Beyaz Rusça, Rusça ile beraber Belarus'un resmî dili. Hint-Avrupa dil ailesinin Slav dilleri grubunun Doğu Slav dilleri alt grubuna dahil olup toplam konuşan sayısı yaklaşık 7 milyondur. Mevcut Anayasa uyarınca Belarus Cumhuriyeti'nde Rusça ile birlikte iki resmî dilden biridir. Ek olarak, Rusya, Litvanya, Letonya, Polonya ve Ukrayna'nın bazı bölgelerinde bu ülkelerdeki Belaruslu azınlıklar tarafından konuşulmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Belarus bayrağı</span> Doğu Avrupa ülkesi Belarusun ulusal bayrağı

Belarus bayrağı veya tam adıyla Belarus Cumhuriyeti Devlet Bayrağı, Belarus tarafından resmî olarak kullanılan devlet bayrağıdır. Göndere çekilen taraftaki beyaz zemin üzerine kırmızı süsleme deseni ile birlikte kırmızı ve yeşil renkten oluşan bayrak, Belarus devlet sembolleri arasında yer alır. Tasarımının temelini 1951 yılında kabul edilen Beyaz Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı oluşturur.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Belarus</span>

Belarus, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 2004 yılında katılmıştır. Нацыянальная дзяржаўная тэлерадыёкампанія Рэспублікі Беларусь (BTRC) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Belarus, 2004 yılında Andorra, Arnavutluk ve Sırbistan-Karadağ birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">FK Dinamo Minsk</span>

FK Dinamo Minsk, Belarus'un başkenti Minsk'te 1927 yılında kurulmuş bir futbol kulübüdür. Maçlarını 4.500 kişi kapasiteli Dinamo Yuri Stadı'nda oynamaktadır. Kulübün 7 lig, 3 te Kubak Belarusi şampiyonluğu bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Belaruslular</span>

Belaruslar veya Beyaz Ruslar, Belarus'ta nüfusun çoğunluğunu oluşturan bir Doğu Slav halkı.

<span class="mw-page-title-main">Manuel Almunia</span> İspanyol futbolcu

Manuel Almunia Rivero, İspanyol eski futbolcudur. Kaleci pozisyonunda görev yapmış oyuncu, en son Watford'da forma giymiştir.

<span class="mw-page-title-main">Pavel Pogrebnyak</span>

Pavel Viktoroviç Pogrebnyak, Rusya forması giyen bir Rus futbolcudur. Oyuncu millî takıma ilk defa Tom Tomsk forması giyerken seçildi. Pogrebnyak 28 Kasım 2006'da FK Zenit takımı ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

<span class="mw-page-title-main">Dmitri Kiriçenko</span> Eski Rus futbolcu

Dmitri Sergeyeviç Kiriçenko, FK Rostov ve Rusya millî futbol takımı formalarını giyen bir Rus futbolcudur. Önceden FK Moskva ve CSKA Moskova formaları giyen futbolcunun, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 2. dakikada Yunanistan'a attığı gol Avrupa Futbol Şampiyonalarında atılmış en hızlı gol olarak tarihe geçmiştir. Rusya'nın en istikrarlı futbolcularından birisidir ve attığı serbest vuruş golleriyle ünlüdür.

<span class="mw-page-title-main">Andrey Tihonov</span>

Andrey Tihonov, Rus teknik direktör ve eski futbolcudur. Tihonov bir Spartak Moscow ve Rusya millî futbol takımı oyuncusu olarak da iyi bilinmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Dmitri Aleniçev</span>

Dmitri Anatolyeviç Aleniçev, Rus eski futbolcu ve teknik direktör.

<span class="mw-page-title-main">Belarus arması</span> Doğu Avrupa ülkesi Belarusun ulusal arması

Belarus arması, 1995 Belarus referandumu 1991-1995 yılları arasında kullanılan Pahonya armasının yerine kullanılmak üzere halk tarafından seçilen, Belarus'un resmî devlet armasıdır. Belarus'un ulusal sembollerinden biri olan armada Belarus haritasının yeşil renkteki ana hatları altın güneş ışınlarının üzerine yerleştirilmiş, güneşin bir kısmı da Avrasya topraklarının gösterildiği dünya haritasıyla kapatılmıştır. Armanın sağ ve sol taraflarında Belarus bayrağındaki renkler olan kırmızı ve yeşil renkte kurdelenin sarılı olduğu buğday sapı figürleri mevcuttur. Sol buğday saplarında yonca, sağ buğday saplarında ise keten resmedilmiştir. En üstte tam ortada kızıl yıldız sembolü bulunur. Armanın en altında ortada Beyaz Rusça "Belarus Cumhuriyeti" yazar.

<span class="mw-page-title-main">Cenk Ahmet Alkılıç</span> Türk futbolcu

Cenk Ahmet Alkılıç, Türk futbolcudur. Aslen Rize'lidir. Eski Galatasaray'lı Bülent Alkılıç'ın oğludur. 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'da oynamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Belarus'un ulusal sembolleri</span> Vikimedya liste maddesi

Belarus'un ulusal sembolleri, Belarus Anayasası tarafından belirlenmiş Belarus'u temsil eden devlet sembolleridir. Bu semboller Belarus arması, Belarus bayrağı ve Belarus marşıdır.

Republic Unitary Enterprise "National Aircompany "Belavia" ;, Belavia Belarusian Airlines Belavia Belarus Havayolları olarak faaliyeti Minsk merkezli Belarus'un ulusal havayolu şirketidir. Belavia Devlet şirketi Beyaz bayrak taşıyıcısıdır. Belavia, Avrupa şehirleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nun yanı sıra bazı Orta Doğu'ya hedefleri arasında bir yol ağı sunmaktadır. Minsk Ulusal Havalimanı tabanlıdır. Havayolu'nun 1.017 çalışanı bulunmaktadır. Son 6 yılda, havayolunun yolcu sayısı 2009 yılında 700.000'dir.

<span class="mw-page-title-main">Belarus Cumhuriyeti Devlet Marşı</span>

Belarus Cumhuriyeti Devlet Marşı veya şarkı sözlerinin ilk kısmının kullanıldığı resmî olmayan adıyla Mı, Byelarusı, Belarus'un devlet marşıdır. Ülkenin devlet sembolleri arasında yer alır. Marş ilk olarak 1940'lı yıllarda yazıldı ve 1955'te Beyaz Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde kullanılmak üzere kabul edildi. Marşın müziği Nestser Sakalouski tarafından bestelendi, sözleri Mihas Klimkoviç tarafından yazıldı. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonraki dönemde 1995'ten 2002'ye kadar marşı resmi törenlerde sözsüz olarak Sakalouski tarafından bestelenen müzikle birlikte kullanılmaya devam etti. Klimkoviç ve Uladzimir Karızna tarafından yazılan yeni şarkı sözleri, 2 Temmuz 2002'de yayınlanan devlet başkanlığı kararnamesiyle kabul edilirken, Belarus ile olan tarihi bağlantılarından dolayı bestede değişikliğe gidilmedi. Bu açıdan Belarus, Rusya, Özbekistan ve Tacikistan ile birlikte Sovyet marşlarının müziğini kullanımdan kaldırılmadan devam eden eski Sovyet ülkelerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Belarus-Ukrayna ilişkileri</span>

Belarus-Ukrayna ilişkileri, Belarus ve Ukrayna arasındaki dış ilişkilerdir. Her iki ülke de Bakü Girişimi ve Orta Avrupa Girişimi'nin tam üyesidir. 2021'in son günlerinde, Ukrayna ve Rusya arasındaki ilişki hızla bozulmaya başladı ve Şubat 2022'nin sonlarında tam ölçekli bir istila ile sonuçlandı. Belarus; topraklarında Rus birliklerinin ve teçhizatının konuşlandırılmasına, topraklarının Kuzey Ukrayna'ya yönelik saldırılar için bir sıçrama tahtası olarak kullanılmasına izin verdi ancak Ukrayna'da Belarus birliklerinin varlığını reddetti.