Jean-Luc Godard, Fransız ve İsviçreli film yönetmeni, senarist ve sinema eleştirmeniydi. Fransız Yeni Dalgası'nın en etkili isimlerinden birisidir.
Alain Fabien Maurice Marcel Delon Fransız aktör ve iş adamıydı.
Brigitte Anne-Marie Bardot, BAFTA ödülüne aday gösterilmiş eski Fransız sinema oyuncusu, manken, şarkıcı ve hayvan hakları aktivistidir. En çok 1950'lerin ve 1960'ların kadın figürü olarak bilinir. Kadın bağımsızlığının ve cinsel özgürlüğünün sembolü olan Brigitte Bardot kariyeri boyunca birçok çocuk-kadın ve femme fatale rolde oynadı. Döneminin en büyük yönetmenleriyle çalıştı ve zarif bir hafifliğin yanında şehvet içeren rollerde oynamasıyla çabucak bir seks sembolüne dönüştü. 1969'dan beri ise Fransa'nın özgürlüğünü sembolize eden Marianne'nin resmi yüzüdür. Bardot'dan önce Marianne anonim bir olguydu.
Ve Allah Kadını Yarattı, Brigitte Bardot'nun başrolünü oynadığı, Roger Vadim'in yönettiği 1956 Fransa-İtalya ortak yapımı filmdir. Bardot'yu ünlü yapan ve onun "sex kitten" olarak tanınmasını sağlayan film olarak biliniyor. Film 24 Ocak 1958 tarihinde Türkiye'de sinemalarda "Ve Allah Kadını yarattı" adıyla gösterime girdi, yıllar sonra video dağıtımlarında "Ve Tanrı Kadını Yarattı" adı da kullanıldı.
Çılgın Pierrot, 1965 Fransa-İtalya ortak yapımı romantik dramatik filmdir. Özgün adı Pierrot le Fou olan film Amerikalı cinayet-macera romanları yazarı Lionel White'ın Obsession adlı romanının serbest bir uyarlamasıdır.
Kadın Kadındır, 1961 Fransa - İtalya ortak yapımı romantik müzikal komedi filmidir. Özgün adı Une femme est une femme olan film ABD'de A Woman Is a Woman adı ile gösterilmiştir.
Evli Bir Kadın, 1964 Fransa yapımı psikolojik dramatik filmdir. Özgün adı Une femme mariée olan film İngilizce konuşulan ülkelerde A Married Woman adıyla gösterime girmişti. Film Türkiye'de ilk kez 9 - 12 Aralık 1969 tarihleri arasında Türk Sinematek Derneği'nde gösterilmişti.
Michel Piccoli, Fransız sinema oyuncusu.
Georges de Beauregard, Fransız film yapımcısı.
Fransız sineması bir yüzyılı aşkın bir süredir Lumiere Kardeşler'den başlayarak Amélie Poulain'e, yeni dalga akımından avant-garde akıma, Georges Méliès'den Cannes film festivali'ne kadar oluşturduğu kendine özgü kültürüyle başta Avrupa sineması olmak üzere dünya sinemalarını birçok yönden etkilemiştir. Fransız film endüstrisi, 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılda dünyanın en önemli film endüstrisi olmuştur.
Les Dents longues 1952 Fransa yapımı komedi-drama filmi. Daniel Gélin tarafından yönetilmiş ve Michel Audiard tarafından senaryosu yazılmıştır. Oyuncu kadrosunda Danièle Delorme, Louis de Funès, Roger Vadim ve Brigitte Bardot gibi isimler yer almaktadır. Senaryo, Jacques Robert'ın aynı adlı romanından esinlenilmiştir.
Le Portrait de son père 1953'te çıkan André Berthomieu'nun yönettiği Fransa yapımı film.
L'histoire très bonne et très joyeuse de Colinot Trousse-Chemise 1973 yapımı Fransız komedi filmi. Nina Companéez tarafından yazılıp yönetilmiştir. Filmin başrolünde Francis Huster Colinot karakteriyle yer almaktadır. Film Brigitte Bardot'nun eğlence ve sinema sektöründen emekli olmadan önce çektiği son filmidir, film daha çok bu özelliğiyle tanınır.
Les Pétroleuses ya da Türkiye'de gösterime giren adıyla Petrolcüler Christian-Jaque tarafından yönetilen 1971 yapımı Fransız komedi western filmi. Başrollerde Brigitte Bardot ve Claudia Cardinale oynamaktadır.
Vivre sa vie : film en douze tableaux Jean-Luc Godard'ın yönettiği 1962 yılında yayınlanmış Fransız filmi. Türkiye'de Hayatını Yaşamak adıyla yayınlanmıştır.
Michel Louis Edmond Galabru, Fransız oyuncudur.
Antoine Bourseiller Fransız komedyen, tiyatro ve opera yönetmeni.
21. Cannes Film Festivali, 19-24 Mayıs 1968 tarihleri arasında Fransa'daki 1968 Mayıs olayları sebebiyle kısaltılmadan önce yapıldı.
23. Cannes Film Festivali 3 - 18 Mayıs 1970 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalin kurucusu Robert Favre LeBret, bu yıl Rusya ve Japonya'dan hiçbir film eklememeye karar verdi. "Slav gözlükler ve Japon samuray filmleri" nden yorulmuştu. Ruslar, jüri üyeleri Sergei Obraztsov'u geri aldı ve jüri panelinden yalnızca sekiz üyeyle ayrıldı.
35. Cannes Film Festivali, 14–26 Mayıs 1982 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Altın Palmiye Ödülü, ortak olarak Yol filmiyle Yılmaz Güney ve Şerif Gören'e ve Kayıp filmiyle Costa–Gavras'a verildi.