İçeriğe atla

Laz Uşağı

Laz Uşağı
İsmail Türüt stüdyo albümü
Yayımlanma1982
TarzKaradeniz müziği
ŞirketHarika Müzik
YönetmenBayram Durmaztuna
YapımcıAyhan Güçlücan

Laz Uşağı, İsmail Türüt'ün 1982 yılında çıkardığı ilk albümüdür. Harika Plak şirketinden çıkmıştır. Albüm Aydınlı ses sanatçısı ve udi Bayram Durmaztuna aranjörlüğünde sade kemençe eşliğinde hazırlanmıştır. Albümde kemençeyi çalan Erol Pehlivan'dır.

Albümün çıkış hikayesi

İsmail Türüt'ün kendi ağzından, 2015 yılındaki bir röportajındaki anlatımıyla ;

" - Karadeniz müziği yapan bir tek plak şirketi vardı. Oraya gittim kaset yapmak istediğimi söyledim. Beni müzik direktörü Bayram Durmaztuna ile görüştürdüler.Hiç unutmam bana bir “çay elinden öte “oku bakalım dedi.Okudum bir kuble okumadan evladım sen kaset için hazır mısın parçaların var mı diye sordu. Ben hemen var efendim dedim. Cumartesi bir kemençeci bul gel dedi. Cumartesi geldim Benim o kasetim bir saat okumayla çıktı “Laz Uşağı”ve inanmazsınız yok sattı. "[1]

Albümdeki eserler

  1. Laz Uşağı
  2. Rizeliler Seyahat
  3. Bu Aşk Beni
  4. Oy Canan
  5. Yoktur Aşka İnancım
  6. Ana Baba Hasreti
  7. Garibi Herkes Taşlar
  8. Gemi Gelir Limandan
  9. Büyük Atam

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Orhan Gencebay ya da gerçek adıyla Orhan Kencebay Türk besteci, ses sanatçısı, şair, enstrümanist, aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Müzik albümü</span> kaydedilmiş müzik albümü

Bir müzik albümü, aslen içinde müzikal kayıt bulunduran plak ve uzunçalar biçimindeki çalışmalardır. Zamanla gelişerek kaset, compact disc ve MP3 olarak dijital biçimleri de ortaya çıkmıştır. Müzik albümleri fiziksel olarak genellikle dekoratif kapakları ve albüm notları ile satışa sunulur. Albüm notları; müzik ve kayıt hakkındaki ekleri, arka plan bilgilerini, kaydın analizini, şarkı sözleri ile librettoları, sanatçı fotoğrafları ile diğer görüntüleri ve metinleri, buna ek olarak iş birliğine katılanlara teşekkür yazısını içerebilir. Compact disc formatının ortaya çıkmasından sonra albüm notları, CD kitapçığı olarak da anılmaya başlandı.

<span class="mw-page-title-main">Yaşar Turna</span>

Yaşar Turna, Laz kemençeci.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Küskünüm</i> (albüm) 1986 yılında Bayar Müzikten çıkarılan Müslüm Gürses albümü

Küskünüm, 24 Haziran 1986'da Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan ayrıca Müslüm Gürses'in Bayar Müzik etiketiyle yayımlanan ilk stüdyo albümüdür. Bu albüm Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümüdür. Albüm sadece yasal olarak en az 12 milyondan fazla satmıştır. Albümde yer alan şarkıların hepsi Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albümün bütün müziklerinde Burhan Bayar imzası bulunmaktadır.

İsmail Türüt, Karadenizli Türk halk müziği sanatçısı. 30'un üzerinde albümü bulunmaktadır. 1990'lı yıllardan sonra Erkan Ocaklı, Ozan Arif ve Cengiz Kurtoğlu ile beraber birçok kaset yapmışlardır.

Emel Müftüoğlu, Türk şarkıcı ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Hakan Peker</span> Türk şarkıcı ve dansçı

Hakan Peker, Türk şarkıcı ve dansçıdır.

<i>Salla Gitsin Dertlerini</i>

Salla Gitsin Dertlerini, Yıldız Tilbe'nin dördüncü albümüdür. Albümün dağıtıcısı ve üreticisi, İbrahim Tatlıses'in müzik şirketi olan İdo Bay'dır. Yıldız Tilbe, ilk defa bu albümle İdo Bay ile çalışmaya başlamıştır. 100.000 satmıştır. Bu albümde dört şarkının söz ve bestesi Yıldız Tilbe'ye aittir. Ayrıca Sorma adlı parçanın söz yazarı da Yıldız Tilbe'dir. Albümde, bir İsmail Türüt ve Naci Marzioğlu eseri olan hareketli türkü Gel Ha Böyle ve Burası Muştur adlı türkü de yer alıyor. Albümde toplam 12 parça bulunmaktadır. Albüm 1998 yılında piyasaya sürülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Ebru Yaşar</span> Türk şarkıcı

Ebru Yaşar, Türk şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">Akbaş Müzik</span> Türk dağıtım ve prodüksiyon şirketi

Akbaş Müzik Yapım, Ali Paşa Akbaş, Ali Osman Akbaş ve Hasan Akbaş'ın sahibi olduğu şirket hem dağıtım hem de prodüksiyon şirketidir. 1990 yılında merkezi İstanbul olmak üzere ve Almanya'da Duisburg olmak üzere 2 ülkede ofisi bulunan müzik yapım, konser organizasyon ve menajerliklerini de yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İdobay Müzik</span> Türk müzik şirketi

İdobay Müzik, bir Türk müzik şirketi. 1997 yılında İbrahim Tatlıses tarafından kurulmuştur. 1997'den beri faaliyet göstermektedir. Tatlıses'in 1988-1990 ve 1991-1997 yılları arasında yeni bir prodüksiyonda görülmeyen İdobay Müzik çalışmaları 1997 yılından Burhan Bayar ile ortak olmuş ve ismi İdobay olarak değiştirilmiş ve tekrar yeni bir prodüksiyonu görülmeye başlamıştır. Mahmut Tuncer, İsmail Türüt, Ömer Danış, Yıldız Tilbe, Ebru Yaşar, Kader, Onur Akın, Grup Laçin, Günel Zeynalova gibi birçok sanatçının albümlerinin yapımcılığını yapmıştır. 2000 yılında beri MÜYAP kurucu üyesidir.

<i>Ferdifondan Seçmeler 1</i>

Ferdifon'dan Seçmeler 1, Ferdi Tayfur, Hüseyin Altın, Ahmet Selçuk İlkan, Fikret Aslan, Zafer Çotal ve Gönül Şenay'ın 1985 yılında Ferdifon Müzik tarafından çıkarılan albümüdür.

<span class="mw-page-title-main">Elenor Plak</span> Türk müzik şirketi

Elenor Plak, 1973 yılında İstanbul'da Muhteşem Candan tarafından kurulmuş yapım şirketidir. 300'ü aşkın sanatçıya albüm yapmıştır ve hâlen de devam etmektedir. Plak zamanından bugünlere gelmiş ve dijital dünyada da ekinliğini sürdürmekte olan, Türkiye'nin önemli müzik yapım şirketlerindendir.

Ulus Müzik veya Ulus Plak, Türk müzik yapım ve dağıtım şirketi. 1990 yılında Unkapanı Plakçılar Çarşısı'nda kuruldu. 1994 yılında ünlü sanatçı Belkıs Akkale'nin müzik şirketi Midas Plak ile birleşerek Ulus Müzik Sanayi A.Ş. adını aldı.

<span class="mw-page-title-main">Picoğlu Osman</span>

Picoğlu Osman, Çepni-Türk kemençe sanatçısı ve bestekârı. Kısa bir süre TRT Ankara Radyosunda çalışmıştır.

<i>Duygu Pınarı</i> (Vezrana)

Duygu Pınarı (Vezrana), Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 3 Eylül 1991 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Mayıs 1991 tarihinde başlayan albümün kayıtları Ağustos ayına kadar sürdü. Üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm için on dört parça kaydedildi. Yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik'in üstlendiği albümde "Mahsus Mahal", "Sürüne Sürüne", "Darıldım", "Gelme Ecel" ve "Gurbet Eller" gibi parçalar ön plana çıktı.

<i>Kurtlar Vadisi Vol. 1</i> Dizi müziği albümü

Kurtlar Vadisi Vol. 1, Gökhan Kırdar tarafından bestelenen ve düzenlenen Kurtlar Vadisi adlı televizyon dizisinin müziklerinin yer aldığı soundtrack albümüdür. Dizinin ilk bölümünden beri kullanılan müzikler, dizinin yapım şirketi Sinegraf ve Loopus etiketiyle 7 Şubat 2004 tarihinde yayınlandı.

Cinan Müzik ya da Cinan Plak, 1982 yılında İstanbul'da kurulan müzik şirketi.

Şakir Askan, Türk söz yazarı, besteci ve şairdir.