Fas, resmî adıyla Fas Krallığı, yaklaşık 37 milyon nüfusa ve 720.000 km² yüzölçümüne sahip bir Kuzey Afrika ülkesidir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka'dır. Mağrip ülkelerinden biri olan Fas'ın, Atlantik Okyanusu'dan Cebelitarık Boğazı'nı çevreleyip Akdeniz'de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Doğuda Cezayir, kuzeyde İspanya, güneyde ise Moritanya ile komşudur. Aynı zamanda ülke, Batı Sahra adı verilen bölgede, 1975'te koloni ülkesi İspanya tarafından terk edildikten sonra hak iddia etmiş ve günümüzde de bölgenin dörtte üçünü fiilen yönetmektedir.
Batı Sahra, Afrika kıtasının kuzeybatısında yer alan ve 1975 yılında koloni ülkesi İspanya tarafından terk edildikten sonra Fas tarafından hak iddia edilen ve günümüzde de üçte ikisini Fas'ın fiilen yönettiği bölgedir. Bölgenin tümü üzerinde 1976 yılında bağımsızlığı ilan edilen Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nin bu ilanı Fas tarafından kabul edilmemektedir. Bölgenin sınır komşusu olarak kuzeyinde Fas, kuzeydoğusunda Cezayir, doğu ve güneyinde Moritanya yer alırken, bölgenin batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır.
Gırnata veya Granada, İspanya'nın Endülüs bölgesinde bulunan Granada ilinin baş şehridir. Endülüs Emevileri'nden kalan El Hamra Sarayı ile ünlüdür.
El-Hamra Sarayı (İspanyolca: Alhambra; Arapça: الْحَمْرَاء: "Kırmızı", İspanya'nın Endülüs bölgesindeki Granada kentinde yer alan, İslami Arap mimarisinin Kalʿatü'l-Hamrâ mimari anlayışı ile yapılan saray ve kale olarak kullanılmış tarihi binadır. Günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.
Almería İspanya 'nın Endülüs bölgesinde bulunan şehir. Akdeniz'de Güney İspanya'da bir yerleşim yeri olan şehir ve bölgesi önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.
Layun, Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nin başkentidir. Nüfusu Batı Sahra'nın yarısı kadardır. 1976'dan beri Fas kontrolünde bulunmaktadır. İspanyol kolonici Antonio de Oro tarafından 1938'de kurulmuştur. 1940'ta İspanyol Sahrası olarak düzenlenen himaye yönetiminin de başkentliğini yapmıştır.
Mağribî, Arap alfabesi yazımı için Küfi yazı türünden etkilenmiş, Mağrib 'de geliştirilmiş ve daha sonra İspanya'da özellikle Endülüs'de ve günümüzde Fas ve Cezayir'de kullanılan yazıya verilen addır.
16 Şubat 1976'da Türk diplomat Oktar Cirit'e yapılan silahlı saldırı.
Ulusal Radyo ve Televizyon Kurumu (SNRT) (Arapça: الشركة الوطنية للإذاعة والتلفزة, romanize: Eş-şerika'ül-vataniye li-l-izâ ve-t-telfeza; Berberi dilleri: ⵜⴰⵎⵙⵙⵓⵔⵜ ⵜⴰⵏⴰⵎⵓⵔⵜ ⵏ ⵓⵏⵣⵡⴰⵢ ⴷ ⵜⵉⵍⵉⴼⵉⵣⵢⵓⵏ, romanize: Tamssurt tanamurt uazvay d tilifizyun; Fransızca: Société nationale de radiodiffusion et de télévision), Fas merkezli bir devlet radyo ve televizyon ağıdır. 15 Şubat 1928 tarihinde kurulmuştur. Merkezi Rabat'ta yer almaktadır.
Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti başbakanı, Afrika kıtasında bulunan ve varlığı kısmen tanınan Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ilanının yapıldığı 1976 yılından sonra hükûmetin başında yer alan kişiye verilen unvandır. Ülkenin bağımsızlığını ilan ettiği Batı Sahra bölgesinin büyük çoğunluğu Fas'ın kontrolü altında tutulduğu için ülke Cezayir'de bulunan Tindouf şehrindeki mülteci kamp alanında sürgünde ülkeyi yönetebilmektedir.
Generalife Endülüs'te Gırnata Emirliği yöneten Nasri Hanedanı'nın yaz sarayı idi. Günümüzde modern İspanya'nın Endülüs özerk bölgesinin bir parçası olan Granada şehrinde yer almaktadır.
Albaicin veya Albayzín İspanya’nın Granada kentinde yer alan bir semttir. Orta Çağ’dan kalma Moro mimarisinin önemli örneklerinden kabul edilen dar caddelere sahip bu mahalle 1984 yılında El Hamra Sarayı ile birlikte Dünya Mirası ilan edilmiştir.
El Veli Mustafa Seyyit, Batı Sahralı halk kahramanı ve Polisario ile Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nin ortak kurucularından ve önderlerinden. Seyyit, Polisario'nun 1. Genel Sekreteri görevi ile Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nin ilk devlet başkanlığı görevini üstlenmiştir.
Al Hamra Kulesi, Kuveyt'in başkenti Kuveyt şehrinde bulunan bir gökdelendir. Bina, 414 metre yüksekliğinde ve 80 katlı olup 2011 yılında tamamlanmıştır ve Kuveyt'in en yüksek binasıdır.
Šakiai, Litvanya'nın Marijampolė iline bağlı yerleşim yeri. Kaunas'ın 65 km batısında yer alır.
Saguia el-Hamra, Batı Sahra'nın kuzeydoğusunda, Farsia'nın yaklaşık 30 kilometre güneydoğusunda doğan düzensiz bir nehir ve nehrin oluşturduğu bir vadidir. Vadi, Atlantik kıyısındaki Layun'un hemen güneyindeki epizodik Oued el Khatt'a katılmadan önce, House ve Share yakınından geçerek batıya devam eder. Vadi adını Saguia el-Hamra bölgesine verir.
Cebel el-Dürzi, resmi olarak Cebel el-Arap, Suriye'nin güneyindeki Süveyda Valiliğinde yüksek bir volkanik bölgedir. Bu bölgenin sakinlerinin çoğu Dürzidir, ayrıca küçük Müslüman ve Hristiyan toplulukları da vardır. Safait yazıtları ilk olarak bu alanda bulunmuştur. Cebel Dürzi Devleti, 1921-1936 yılları arasında Fransız Suriye ve Lübnan Mandasına bağlı özerk bir bölgeydi. Geçmişte, Cebel el-Dürzi adı Lübnan Dağı'nda bulunan farklı bir alan için kullanılmıştır.
Layun-Sakiyetü'l-Hamra, Fas'ın 12 bölgesinden biridir. Bölge, Batı Sahra'nın kuzeyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 140.018 km² olan bölgenin nüfusu 1 Eylül 2014 tarihi itibarı ile 367.758'dir. Bölgenin merkezi Layun'dur.
Dar Şaban, Tunus'un Nabil ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, il merkezi Nabil'in hemen doğusunda Hamamet Körfezi'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 129,6 km² olan belediyenin nüfusu 2022 yılı itibarı ile 33.467'dir.
Sakiyetü'l-Hamra, 1969'dan sonra Vadi'z-Zeheb ile birlikte İspanyol Sahrası'nı oluşturan iki bölgeden biriydi. Adını Layun'un içinden geçen bir su yolundan almakta olup Batı Sahra'nın kuzeyini kapsamaktadır. Ras Bucadur, bölgelerin bölünmesine hizmet etti. Sömürge başkenti Layun idi ve Samara kentini de içeriyordu.