Hacer, Yaratılış Kitabında ismi geçen Mısırlı kadındır. Çocuğu olmayan Sare tarafından İbrahim'e sunulduğunda henüz genç yaştaydı; İsmail'i doğurdu.
İlyas, İbranice İncil'deki Krallar Kitaplarına göre bir peygamber ve bir mucize yaratıcısıdır ve Kral Ahab'ın hükümdarlığı sırasında kuzey İsrail krallığında yaşar. 1 Krallar 18'de İlyas, Kenan tanrısı Baal'a karşı İbrani Tanrısı YHWH'ye tapınmayı savunur. Tanrı ayrıca İlyas aracılığıyla diriliş, gökten ateş indirme ve "ateşle" diri diri göğe girme gibi birçok mucize gerçekleştirir. Ayrıca "peygamberlerin oğulları" olarak bilinen bir peygamberler okuluna liderlik eder. Yükselişinin ardından, öğrencisi ve en sadık yardımcısı Elyesa, bu okulun lideri rolünü üstlenir. Malaki Kitabı, İlyas'ın "Tanrı'nın büyük ve korkunç gününün gelişinden önce" döneceğini kehanet eder, onu İbrani Kutsal Kitabına saygı duyan çeşitli inançlarda Mesih'in ve eskatonun habercisi yapar. İlyas'a yapılan atıflar Sirak, Yeni Ahit, Mişna,Talmud, Kuran, Mormon Kitabı ve Bahai yazılarında yer almaktadır.
Sam, Kitab-ı Mukaddes'e göre Nuh'un oğullarından biri. Bazı inanışlarda ikinci oğlu olarak kabul edilse de genellikle Nuh peygamberin en büyük oğlu olduğu düşünülmektedir. Eski Ahit'in başlangıç kitabı olan Tekvin'in 10 bap 21. ayetinde Sam'ın Yafes’in ağabeyi olduğu belirtilmekle birlikte, bir muğlâklık söz konusudur. Tekvin 11.10'da Sam’ın, oğlu Arpakşat’ın Tufandan iki yıl sonra gerçekleşen doğumu sırasında 100 yaşında olduğu belirtilir.
Arpakşat Nuh'un oğlu olan Sam'ın beş oğlundan biridir. Kardeşleri Elam, Asur, Lut ve Aram'dır. Tekvin 11:10'da Tufandan iki yıl sonra Sam 100 yaşında iken doğduğu söylenir.
Birit milah, inançlı Yahudi erkek çocuklarına sekiz günlükken Mohel tarafından yapılan sünnet törenidir. Bu törende mohel, bebeğe bir Yahudi adı verildikten sonra bebeğin sünnet derisini alır ve üreme organından kan akıtır.
Gad Tekvin'e göre Yakup'un yedinci ve cariyesi Zilpa'nın ilk oğlu; Gad kabilesinin kurucusu. Zilpa'nın cariye oluşu bazı dinadamlarınca Gad'ın İsrailoğulları'nın orijinal kabilelerinden olmayışına dair bir metafordur. Tora, Gad'ın anlamının "bölme/payda" kökünden geldiğini ve "şans/uğur" anlamına geldiğini anlatır. Fakat bazı dinbilimcilere göre Gad ismini, kabilenin ibadet ettiği semitik bir şans tanrısı olan Gad'dan almıştır. Yeşaya kitabına göre M.Ö. 6. yüzyılda bazı İbranilerin kısmet tanrısına taptığı anlatılır.
Mohel birit milah törenlerinde sünnet eden, konuyla ilgili eğitimini almış Yahudidir.
Belgesel hipotez veya Wellhausen hipotezi; Tevrat'ın, yani Musa'nın beş kitabının, birbirlerinden bağımsız, paralel ve tam hikâyelerden oluştuğunu ve redaktörler (düzenleyiciler) tarafından bir dizi düzenlemelerden geçtikten sonra son hâlini aldığını iddia eden hipotez. 1870'lerde geliştirilen hipotez Yahvist, Elohist, Tesniyeci ve Ruhbani kaynak olarak sınıflandırılan Kutsal Kitap Yazarlarının, çok tanrılı dinlerden gelen hikâyeleri düzenlemekten sorumlu olduğunu ifade eder ve metinlerdeki monoteist-politeist tutarsızlıkları bu durumun yansıması olarak değerlendirir.
JE, Belgesel hipotez'e göre, Tora'nın oluşmasında rol oynayan ara kaynaktır. Redaktörlerin elinden geçen Yahvist (J) ve Elohist (E) kaynakların birleşmesinden oluşmuştur. Hipoteze göre, J MÖ 950'lerde ve E MÖ 850'lerde derlenmiş olup JE olarak MÖ 750'lerde birleştirilmiştir. JE'nin Tora halini alması MÖ 400'leri bulur.
Yahvist ya da kısaca J, Belgesel hipotez (DH)'e göre Tora'yı oluşturan dört ana kaynaktan biridir. Kaynakların en eskisi olup Tekvinin yarısına yakınını, Çıkış'ın ilk yarısını ve Sayıların bazı kısımlarını oluşturur. J'de Tanrı insansı olarak anlatılıp ismi Yahweh (Yehova)'dir; Yehuda Krallığı'na ve bu krallıktaki insanların tarihine özel bir ilgi duymaktadır. J'nin ~MÖ 950'de derlendiğine ve ~MÖ 400'de Tora ile birleştirildiğine inanılır.
Aşer, Tekvin'e göre Yakup ile Zilpa'nın ikinci oğulları ve Aşer kabilesinin kurucusudur.
Güneşin ve Ayın Yaratılışı; 1511-1512 yılları arasında ünlü İtalyan Rönesans dönemi sanatçısı Michelangelo tarafından Vatikan'daki Sistina Şapeli'nin tavanına çizilmiş olan bir fresktir. Resimde, Tekvin'de bahsi geçen 9 mühim olaydan biri olan güneşin ve ayın yaratılışına gönderme yapılmıştır. Yaratılışın üçüncü ve dördüncü günlerini betimlemektedir.
Aydınlıkla Karanlığın Ayrılması; 1512 yılında ünlü İtalyan Rönesans dönemi sanatçısı Michelangelo tarafından Vatikan'daki Sistina Şapeli'nin tavanına çizilmiş olan bir fresktir. Resimde, Tekvin'de bahsi geçen 9 mühim olaydan biri olan aydınlıkla karanlığın ayrılışına gönderme yapılmıştır. Resmin, 1512 yazında, Sistina Şapeli projesinin son yılında tamamlandığı düşünülmektedir. Aydınlıkla karanlığın ayrılması Tekvin'de şu sözlerle anlatılmıştır:
Suların ve Karaların Ayrılması ; 1511-1512 yılları arasında ünlü İtalyan Rönesans dönemi sanatçısı Michelangelo tarafından Vatikan'daki Sistina Şapeli'nin tavanına çizilmiş olan bir fresktir. Resimde, Tekvin'de bahsi geçen 9 mühim olaydan biri olan suların ve karaların ayrılışına gönderme yapılmıştır.
Havva'nın Yaratılışı; 1511 yılında ünlü İtalyan Rönesans dönemi sanatçısı Michelangelo tarafından Vatikan'daki Sistina Şapeli'nin tavanına çizilmiş olan bir fresktir. Resimde, Tekvin'de bahsi geçen 9 mühim olaydan biri olan Havva'nın yaratılışına gönderme yapılmıştır.
İlk Günah ve Cennetten Kovuluş; 1510 yılında ünlü İtalyan Rönesans dönemi sanatçısı Michelangelo tarafından Vatikan'daki Sistina Şapeli'nin tavanına çizilmiş olan bir fresktir. Resimde, Tekvin'de bahsi geçen 9 mühim olaydan biri olan Adem ve Havva'nın cennetten kovulmasına gönderme yapılmıştır.
Nuh'un Kurbanı; 1508-1510 yılları arasında ünlü İtalyan Rönesans dönemi sanatçısı Michelangelo tarafından Vatikan'daki Sistina Şapeli'nin tavanına çizilmiş olan bir fresktir. Resimde, Tekvin'de bahsi geçen 9 mühim olaydan biri olan Nuh'un kurban kesmesi olayına gönderme yapılmıştır.
Tufan; 1508 yılında ünlü İtalyan Rönesans dönemi sanatçısı Michelangelo tarafından Vatikan'daki Sistina Şapeli'nin tavanına çizilmiş olan bir fresktir. Resimde, Tekvin'de bahsi geçen 9 mühim olaydan biri olan Nuh Tufanı'na gönderme yapılmıştır.
Nuh'un Sarhoşluğu; 1508-1510 yılları arasında ünlü İtalyan Rönesans dönemi sanatçısı Michelangelo tarafından Vatikan'daki Sistina Şapeli'nin tavanına çizilmiş olan bir fresktir. Resimde, Tekvin'de bahsi geçen 9 mühim olaydan biri olan Nuh'un sarhoş olmasına gönderme yapılmıştır.
Benyamin, Tekvin'e göre Yakup'un on iki oğlunun sonucusu ve Rahel'in iki oğlunun sonuncusudur. Benyamin kabilesinin kurucusudur. Eski Ahit'te anlatılana göre, Rahel'in büyük oğlu Yusuf'un aksine Benyamin Kenan topraklarında doğmuştur. MÖ 1443 yılında, İbrani takvimine göre aynı zamanda doğum günü olan 11 Heşvan'da 111 yaşında öldü. Kur'an'da Benyamin için, abileri Yusuf'a tuzak kurarken onun yanında kaldığı için dürüst genç evlat denir.