
Voleybol, geleneksel altı kişilik salon oyunu ve daha yeni olan plaj voleybolu oyunu olmak üzere Yaz Olimpiyat Oyunları'nda iki disiplinde oynanan sporlardan biridir. Salon voleybolu, 1957 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 53. oturumunda Olimpiyat programına eklendi ve ilk müsabakalar Tokyo'da düzenlenen 1964 Yaz Olimpiyatları'nda yapıldı. Sovyetler Birliği, Tokyo'daki erkekler altın madalyası da dahil olmak üzere, voleybolun da dahil olduğu ilk beş Olimpiyatta hem erkeklerde hem de kadınlarda madalya kazandı. Japonya kadın takımı, açılıştaki Olimpiyat voleybol yarışmasında altın madalya kazandı ve sonraki iki oyunda gümüş madalya kazandı. 1976 Montreal Olimpiyatları'nda Polonya erkek takımı, kadınların 1964 ve 1968'de bronz madalya kazanmasının ardından bu sporda ülkenin tek altın madalyasını kazandı. 1980 Moskova Olimpiyatları'nda ev sahibi takım her iki yarışmada da altın madalya kazandı. Bulgaristan takımı erkekler ve kadınlar turnuvasında sırasıyla bir gümüş ve bir bronz iki madalya kazandı. Amerika Birleşik Devletleri voleybolda ilk madalyasını erkeklerde altın, kadınlarda gümüş olmak üzere 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda kazandı. Çin Halk Cumhuriyeti, ilk kez bir Olimpiyat voleybol müsabakasına katılarak Los Angeles'taki kadınlar yarışmasında altın madalya kazandı. Amerika Birleşik Devletleri, Seul'de düzenlenen 1988 Yaz Olimpiyatları'nda erkeklerde altın madalyasını başarıyla korudu ve Peru, voleyboldaki tek madalyasını kadınlar yarışmasında gümüş madalyayı kazanarak aldı. Sovyetler Birliği, son olimpiyatlarında erkeklerde gümüş, kadınlarda ise altın madalya kazandı. Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasının ardından, bağımsızlığını yeni kazanan 15 ülkeden 12'si Barselona'da Birleşik Takım olarak birlikte yarıştı. Kadınlar yarışmasında Birleşik Takım gümüş madalyayı kazanırken, Küba üst üste üç altın madalyasından ilkini kazandı. Erkekler müsabakasında Brezilya sporda ilk altın madalyasını, Hollanda ise ilk genel madalyasını kazandı.
Ana Ibis (Ivis) Fernández Valle Kübalı voleybolcu. 90'lı yılların efsane Küba ulusal takımı kadrosunda yer aldı. Bu takımla 1992 Barselona Olimpiyatları, 1993 World Grand Prix, 1994 Dünya Şampiyonası, 1995 Dünya Kupası, 1996 World Grand Prix, 1996 Atlanta Olimpiyatları, 1998 Dünya Şampiyonası, 1999 Dünya Kupası, 2000 World Grand Prix ve 2000 Sidney Olimpiyatları’nda şampiyonluk yaşadı. Ayrıca 1996 World Grand Prix, 1998 Dünya Şampiyonası ve 2000 World Grand Prix’de «en iyi smaçör» ödülünün sahibi oldu.

Thomas Robert Daley, İngiliz atlama sporcusu ve televizyon kişiliğidir. Birçok dalda uzmanlaşan Daley, 2020 Olimpiyatları'nda erkekler senkronize 10 metre kulede altın madalya kazanmıştır. 2009'da henüz on beş yaşındayken ve 2017'de FINA 10 metre kule etkinliğinde dünya şampiyonu olmuştur. 2012 kule, 2016 senkronize ve 2020 kule etkinliklerinde bronz madalya alarak dört olimpiyat madalyası kazanan ilk İngiliz atlama sporcusu oldu. 2024 Olimpiyatları'nda erkekler senkronize 10 metrede gümüş madalya kazandı. Daley, 2015'te ilk karma takım dünya şampiyonluğunu kazanmış ve 2024'te bu başarıyı tekrarlayarak toplamda dört dünya şampiyonluğu elde ettir. Daley kariyerinde bir Olimpiyat şampiyonluğu, 4 dünya şampiyonluğu, 2 kez gençler dünya şampiyonluğu, 5 kez Avrupa şampiyonluğu ve 4 kez de İngiliz Milletler Topluluğu şampiyonluğu elde etmiştir.

Özge Kırdar Kinasts, Türk eski millî voleybolcu.

Lang Ping Çinli eski voleybolcu ve voleybol antrenörü. Voleybola 1973 yılında başladı. İlk kez 18 yaşındayken Çin ulusal takımına seçildi. Çin ulusal takımıyla 1981 Dünya Kupası, 1982 Dünya Şampiyonası, 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunları ve 1985 Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşadı. 1985 Dünya Kupası’nda aynı zamanda «en değerli oyuncu» seçildi. 1990 yılında oyunculuğu bıraktı.

Andrea Sartoretti, İtalyan eski millî voleybolcu ve voleybol antrenörü.

Ferhat Arıcan, Türk jimnastikçi.

Avustralya Pekin 2008 Yaz Olimpiyatları'nda yer aldı. Toplam 433 sporcudan oluşan Avustralya takımı bu yönüyle, Atina 2004 Yaz Olimpiyatları'ndaki 482 sporculuk kadronun ardından, ülkenin oyunlara gönderdiği ikinci en büyük sporcu kafilesi oldu. Avustralya modern Yaz Olimpiyat Oyunları'nın tamamına katılım göstermişti.

Larisa Semyonovna Latınina, Sovyet jimnastikçi. 1956 ve 1964 yılları arasında Sovyet takımı ile 4 tane, bireysel ise 14 olimpiyat madalyası kazanmıştır. Toplamda kazandığı 18 madalya ile 2012'ye kadar en fazla olimpiyat madalyası kazanan sporcu rekorunu 48 yıl elinde tutmuştur. Amerikalı yüzücü Michael Phelps kendisinin en fazla madalya rekorunu kırmış olsa da en fazla bireysel olimpiyat madalyası kazanma rekoru (14) hala kendisine aittir.

Tatyana Romanovna Lebedeva, hem uzun atlama, hem de üç adım atlama etkinliklerinde yarışmış bir Rus atlet. Olimpiyat, dünya ve Avrupa seviyelerinde altın madalya kazanan Lebedeva bu disiplinlerde en başarılı atletlerden biridir. Uzun atlamada en iyi atlayışı 7,33 m olup, üç adım atlamada 15,36 m'lik atlayışıyla dünya salon rekorunu elinde tutmaktadır.

Albert Vagarşakoviç Azaryan, Ermeni artistik jimnastikçi. Aktif olduğu dönemde Sovyetler Birliği adına yarışmış; 1956 Yaz Olimpiyatları'nda iki altın, 1960 Yaz Olimpiyatları'nda ise bir altın bir gümüş madalya kazanmıştır. Halka branşında iki Olimpiyat madalyası kazanmayı başaran ilk sporcu olan Azaryan, kendisinden sonra bunu tekrarlayan Akinori Nakayama ile birlikte bu başarıyı elde edebilen iki sporcudur. Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası ile Avrupa Erkekler Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda da yer almış ve Dünya Şampiyonası'nda dört altın ile bir gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise ikişer altın ve gümüş madalya elde etmiştir.

Mete Gazoz, Türk olimpik okçudur. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusudur. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ve 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası ile 2024 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuştur.
Valérie Barlois-Mevel-Leroux, Fransız eskrimci.

Diana Bianchedi, İtalyan eskrimci. 1992 ve 2000 Yaz Olimpiyatları'nda İtalya takımıyla birlikte altın madalya kazanmıştır.

Elissa "Ellie" Downie, İngiliz artistik jimnastikçi. 2014 Yaz Gençlik Olimpiyatları ile 2016 Yaz Olimpiyatları'nda Büyük Britanya adına yarışmış; 2015 Avrupa Kadınlar Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda kazandığı bronz madalya ile Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası tarihinde, genel toplam kategorisinde madalya kazanan ilk Britanyalı kadın sporcu olmuştur. 2017 Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası'ndaki genel toplam kategorisinde kazandığı altın madalyayla ise önemli bir turnuvadaki bu kategoride altın madalya kazanan ilk Britanyalı kadın jimnastikçi olmuştur.
Aleksandr Vladimiroviç Beketov, Rus eskrimci.
Majda Mehmedović, Karadağlı hentbolcudur. Kastamonu Belediyesi ve Karadağ millî takımında oynamaktadır. Karadağ ile 2012 Yaz Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanmıştır.
Harun Doğan, Türk antrenör, eski güreşçi. Serbest stilde güreşen Doğan, genellikle 57–58 kg ağırlık kategorisinde mücadele etmişti.

Alice Regina Brown, emekli bir Amerikan kısa mesafe koşucusudur. 1984 ve 1988 Olimpiyatlarında, iki bayrak yarışında altın madalya ve bir bireysel yarışta gümüş madalya kazandı.

Alina Astafei ya da 1995'ten önce tanınan ismiyle Galina Astafei, Rumen asıllı Alman atlettir. 1990'larda dünyanın önde gelen yüksek atlamacılarından biriydi. Romanya'yı temsil ederek, 1992 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalyası sahibi oldu. Almanya'yı temsil ederken, 1995 Dünya Şampiyonası'nda ve 1995 Salon Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı.