İçeriğe atla

Lapseki Meslek Yüksekokulu

Lapseki Meslek Yüksekokulu. Çanakkale ilinin Lapseki ilçesinde kurulu bulunan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren 2 yıllık meslek yüksekokuludur.

Tarihçe

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lapseki Meslek Yüksekokulu YÖK yürütme kurulunun 29/09/2000 tarihli kararıyla 2000 yılında kurulmuştur.

Az sayıda öğrenci ile 2001 – 2002 akademik yılında eğitime başlayan okul ilk kurulduğunda eski binasında eğitim-öğretim vermiştir.

2003 Ekim ayının sonunda ise Lapseki MYO tatsız bir sürprizle öğretim elemansız kalmıştır. Lapseki'den Çanakkale'ye dönen ve Lapseki MYO'nun neredeyse tüm öğretim elemanlarının içinde bulunduğu minibüs, kaygan yolda takla atmış ve içindeki öğretim elemanları ile çok sayıda kişinin ağır yaralanmasına neden olmuştur. Öğretim elemanlarının uzun süre tedavi görmesine neden olan bu trafik kazası okulun bir süre eğitim-öğretim vermesini aksatmış bu dönemde Lapseki Meslek Yüksekokulu'na ÇOMÜ Ziraat Fakültesi öğretim elemanları destek vermiştir.

Teknik Programlar ile İktisadi ve İdari Programlar okulun ilk açılan programlarıdır. Okul 2010 yılında yeni binasına geçmiş, 2011 yılından başlayarak ise bölüm, öğrenci ve öğretim elemanı açısından büyük bir atılım içine girmiştir.

2011-2012 eğitim–öğretim yılında Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15.04.2009 tarihli toplantısında alınan karar ile; 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 43/b maddeleri uyarınca 2009-2010 öğretim yılından itibaren Lapseki Meslek Yüksekokulu bünyesinde Teknik Programlar Bölümü içerisindeki Fidan ve Fidecilik Programı, Tarım Ürünlerinin Muhafazası ve Depolanması Programı ve Organik Tarım Programı ile İktisadi ve İdari Programlar Bölümü içerisindeki Muhasebe Programının adları değiştirilmiştir.

Yeni haliyle bölüm ve programlar; Bitkisel ve Hayvansal Üretim Programları Bölümü içerisinde Bahçe Tarımı ve Organik Tarım Programı, Gıda İşleme Programlar Bölümü içerisinde Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi Programı, Muhasebe ve Vergi Programları Bölümü içerisinde Muhasebe ve Vergi Uygulamaları olarak değiştirilmiştir.

Lapseki Meslek Yüksekokulumuzda yeni isimleriyle Bitkisel ve Hayvansal Üretim Programları Bölümü, Gıda İşleme Programları Bölümü, Kimya ve Kimyasal İşleme Programları Bölümü, Park Ve Bahçe Bitkileri Bölümü, Muhasebe ve Vergi Programları Bölümü ve Finans – Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü ile eğitime devam edilmektedir.

2012 yılında açılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı ile Maliye (II. Öğretim)programına 2012-2013 akademik yılından itibaren öğrenci alınacaktır.

2011-2012 eğitim öğretim yılı itibarıyla öğrenci sayısı 417'dir. 2010 yılında sadece 250 öğrencisi bulunan okul bir yılda öğrenci sayısını % 100 civarında arttırmıştır. Okulun öğrenci sayısı hedefi 5 yıl içinde 1.000 öğrenciye ulaşmak olarak belirtilmektedir.

Lapseki MYO'da eğitim dili Türkçe olup, öğrenim süresi iki yıldır. Öğrencilere yönetmeliklerde öngörülen stajlarını tamamlamaları halinde eğitim gördükleri programa ait Önlisans Diploması verilmektedir.

Altyapı & Olanaklar

  • 35 bilgisayarlı öğrenci internet salonu
  • Okuma salonu / Kütüphane
  • 40 bilgisayarlı laboratuvar
  • Çok amaçlı amfi
  • Masa tenisi oyun salonu
  • Kantin
  • Yemekhane
  • Yürüyüş alanları ve yeşil alanlar

İdari yapılanma

  • YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ
  • YÜKSEKOKUL SEKRETERİ
  • MÜDÜR SEKRETERİ
  • ÖĞRENCİ İŞLERİ
  • MUHASEBE - MEMUR

Bölümler

  • Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları
  • Organik Tarım
  • Fidan Yetiştiriciliği
  • Bitki Koruma
  • Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi
  • Laboratuvar Teknolojisi
  • Peyzaj Ve Süs Bitkileri
  • Maliye
  • Laboratuvar Teknolojisi (İ.Ö.)
  • Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı
  • Bankacılık ve Sigortacılık Programı
  • Maliye İ.Ö. Programı

Uygulama gezileri

Okul yönetimi tarafından her eğitim ve öğretim döneminde öğrencilere yönelik teknik geziler (Bayramiç, Edremit, Yalova, Bergama, Karacabey, Gökçeada ve İzmir'de bulunan meslekle ilgili kurum ve kuruluşlara) düzenlenerek uygulamalı bilgi ve becerilerin pekişmesi sağlanmaktadır. Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak tüm öğretim elemanlarının çalışma konularıyla ilgili geniş kapsamlı konferanslar, seminerler verilmekte, uygulama ziyaretlerinde bulunulmaktadır.

Sosyal yaşam

Öğrencilere yönelik sosyal–kültürel yönlerini geliştirmek amacıyla teknik gezilerin yanında dağ yürüyüşleri, halı saha futbol turnuvaları, satranç ve tavla turnuvaları gibi sosyal faaliyetler organize edilmektedir. Okul Çanakkale Boğazı kıyısında, yeşiilikler içinde bir alandadır. Şehir merkezine araçla 15 dakika mesafede olan okulun öğrencileri okul dışında kalan vakitlerini Çanakkale merkezde ve Lapseki'de geçirmektedir. Bölgede Kaz Dağları, Assos, Kemer, Bozcada, Gökçeada, Truva ve Çanakkale Savaşları Milli Parkı gibi gezilebilecek çok sayıda yer bulunmaktadır. Bunlara ek olarak ÇOMÜ'nün Dardanos Kampüsü'nde plaj, spor tesisleri ve sosyal tesisler bulunmaktadır. ÇOMÜ merkez tesisleri 15-20 dakikalık bir mesafededir.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi</span> Çanakkalede kurulu devlet üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türkiye'nin Çanakkale ilinde yer alan devlet üniversitesidir. SCIMAGO 2012 yıllık raporunda dünyanın en iyi 1500 üniversitesinden biri olarak listelenmiştir. Üniversite, 2013 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'nin En Girişimci Üniversiteleri Listesi'nde yer almıştır. ÇOMÜ, Uluslararası Üniversiteler Birliği'nin, Avrupa Üniversiteler Birliği'nin, ADIM Üniversiteler Konsersiyumu'nun ve Trakya Üniversiteler Birliği'nin üyesidir. Üniversitenin logosunda, Türk Bayrağı üzerinde Çanakkale Şehitleri Anıtı bulunmaktadır.

Altıntaş Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki meslek yüksekokuludur.

Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı olarak Bayramiç ilçesinde iki yıllık önlisans öğretimi veren meslek yüksekokulu.

<span class="mw-page-title-main">Simav Meslek Yüksekokulu</span>

Simav Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Kütahya'nın Simav ilçesindeki Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkesi'nde yer alan meslek yüksekokuludur.

<span class="mw-page-title-main">Muş Alparslan Üniversitesi</span> Muşta kurulu devlet üniversitesi

Muş Alparslan Üniversitesi, 28 Mayıs 2007 tarihinde kurulan ve Muş ilinde faaliyet gösteren yüksek eğitim kurumudur.

Çanakkale iline bağlı Yenice ilçesinde 2 yıllık meslek yüksekokuludur. Yüksekokul Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. 2012 yılı itibarıyla yaklaşık 1.200 öğrencisi bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Karacabey Meslek Yüksekokulu</span>

Karacabey Meslek Yüksekokulu, 1995 yılında Uludağ Üniversitesi'ne bağlı olarak Bursa-Karacabey'de kurulmuştur. 2 yıllık önlisans düzeyinde öğretim veren bir meslek yüksekokuludur.

<span class="mw-page-title-main">Munzur Üniversitesi</span> Tunceli"de kurulu devlet üniversitesi

Munzur Üniversitesi veya eski adıyla Tunceli Üniversitesi, 22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile Bakanlar Kurulunda Tunceli ilinde kurulması kararlaştırılmış olan üniversitedir. İlk kez Tunceli Meslek Yüksekokulu adıyla 1983-1984 Öğretim Yılında Fırat Üniversitesi bünyesinde Elazığ'da öğretime başlamış, ilk mezunlarını 1985 yılında Elazığ'da vermiştir. 1987-1988 Öğretim Yılında Tunceli'ye nakil edilmiştir. 6 Fakülte, 2 Meslek yüksekokulu, 1 Yüksek Okul, 2 Enstitüden ve 5 Araştırma Merkezinden oluşmaktadır. Türkiye'nin ilk ve tek Alevilik Araştırma ve Uygulama Merkezi 8 Temmuz 2009 tarihinde bu üniversitede kurulmuştur. Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olmak için rektörlük görevinden istifa etti. 3 Nisan 2015 tarihinde Prof. Dr. Ubeyde İpek atanmıştır. 6 Haziran 2023 tarihinde rektörlük görevine Prof. Dr. Kenan Peker atanmıştır. 20 Ağustos 2016'da torba kanun ile adı Munzur Üniversitesi olarak değiştirildi.

<span class="mw-page-title-main">Gümüşhane Üniversitesi</span> Gümüşhanede kurulu devlet üniversitesi

Gümüşhane Üniversitesi 31 Mayıs 2008 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ayrılarak, Gümüşhane ilinde kurulan devlet üniversitesidir. Mühendislik Fakültesinin adı 26.04.2013 tarihli 28629 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmiş, 16.05.2013 tarih ve 28649 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2013/4694 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatılarak bunun yerine Turizm Fakültesi kurulmuştur. Gümüşhane Üniversitesi; hâlen 6 Fakültesi, 2 Yüksekokulu, 2 Enstitüsü, 8 Meslek Yüksekokulu ve 2 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile büyümesini hızlı bir şekilde sürdürmektedir. 3 Ocak 2013 itibarıyla kayıtlı öğrenci sayısı 10327'dir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı 2 yıllık meslek yüksekokuludur. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yerleşiktir. 7 ayrı programla eğitim-öğretim yapmaktadır.

Çanakkale ilinin en büyük ilçesi olan Biga'da kurulu 2 yıllık meslek yüksekokuludur. 1.500 öğrenciye eğitim-öğretim vermektedir. 1990 yılında kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi</span>

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Çanakkale'de kurulu, Türkiye'nin en eski eğitim fakültelerinden biridir. Yaklaşık 5.000 lisans öğrencisi bulunmaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yer alan 2 yıllık önlisans programları yürüten yüksekokuldur. Okul Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Çana Meslek Yüksekokulu Çanakkale'nin Çan ilçesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren okuldur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

Ezine Meslek Yüksekokulu. Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yer alan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren 2 yıllık eğitim-öğretim veren meslek yüksekokuludur.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu. Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yerleşik meslek yüksekokuludur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kırıkkale ilinin Keskin ilçesinde kurulu bulunan meslek yüksekokuldur. 2012 yılı itibarıyla yaklaşık bin öğrencisi bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Şaphane Meslek Yüksekokulu</span>

Şaphane Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Kütahya'nın Şaphane ilçesindeki meslek yüksekokuludur.

<span class="mw-page-title-main">Emet Meslek Yüksekokulu</span>

Emet Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Kütahya'nın Emet ilçesindeki meslek yüksekokuludur.

<span class="mw-page-title-main">Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Yerleşkesi</span>

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Yerleşkesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan yerleşkesidir.