13 Şubat, Miladi takvime göre yılın 44. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 321 gün vardır.
1 Ekim, Miladi takvime göre yılın 274. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 91 gün vardır.
3 Ekim, Miladi takvime göre yılın 276. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 89 gün vardır.

Laos resmî adı ile Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti, denize kıyısı olmayan bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Başkenti Vientiane'dir. Luang Prabang, Savannakhet ve Pakse diğer büyük şehirleridir. Laos, tek partili sosyalist bir cumhuriyet olarak yönetilir. Batıda Tayland ve Myanmar, doğuda Vietnam, kuzeyde Çin, güneyde Kamboçya tarafından çevrelenmiştir. Myanmar 235 km, Çin 423 km, Vietnam 2.130 km, Kamboçya 541 km ve Tayland'a 1.754 km sınırı vardır.

Yunanistan Krallığı, 1832 yılında dönemin süper güçleri Birleşik Krallık, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Prusya, Fransa ve Rus İmparatorluğu tarafından ilân edilen devlettir. Bağımsızlık duyurusunun yapılmasının ardından, Osmanlı İmparatorluğu'ndan tam bağımsızlığını eline almış olduğu 30 Ağustos 1832 tarihli antlaşmayla uluslararası düzeyde tanınmıştır. Yunan Bağımsızlık Savaşı'nı yöneten geçici Yunan hükûmetinin üzerine kurulmuş ve 1924 yılında krallık devrilerek yerine ikinci Yunan Cumhuriyeti kurulana dek ayakta kalmıştır. Daha sonra cumhuriyetin 1935 yılında yeniden yerini krallığa bırakmasıyla bu kez 1974 yılına dek Yunanistan topraklarında egemen olmuş ve yedi yıllık bir askerî darbe döneminin ardından bugünkü modern Yunanistan Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla tarihe karışmıştır.

Laos bayrağı, Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin resmi devlet bayrağı.

Fransa bayrağı, Fransa Cumhuriyeti devleti tarafından kullanılmış ve hâlen kullanılmakta olan ulusal bayraktır.
Vientiane, Laos'un başkentidir. Vientiane 760.000 nüfuslu bir şehirdir (2015). Vientiane ayrıca Laos'un en büyük şehridir. Vientiane şehrinin koordinatları 17°58' Kuzey, 102°36' Doğu şeklindedir.

Romanya Krallığı, 1881 ile 1947 yılları arası varlığını sürdürmüş eski bir parlamenter monarşik Rumen devletidir. Devlet 26 Mart 1881 tarihinde ilan edilmiştir. I. Carol da Romanya'nın ilk kralı olarak Sinaia Peleş Sarayında taç giymiştir. I. Carol ise Alman Hohenzollern Hanedanı'ndan gelmektedir ve önceki adı Prens Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig 'dir. Romanya Krallığı, 1913 yılında Bulgaristan'a karşı diğer Balkan ülkeleriyle birleşerek II. Balkan Savaşı'na katılmıştır. Sonuç olarak Güney Dobruca'yı Bulgaristan'dan almıştır. Ancak I. Dünya Savaşı'nda Almanya'ya yenilmiş, Romanya toprakları işgal edilmiş ve Almanya ile barış imzalamak zorunda kalmıştır. Ancak savaşın sonunda Almanya, İtilaf Devletleri'ne yenilince Romanya'nın şansı tekrar değişmiş, Versailles Barış Antlaşması'nda Bukovina ve Transilvanya'yı elde etmiştir. II. Dünya Savaşı'nda Romanya, Ion Antonescu önderliğinde Mihverler'in yanında savaşa girdi. Bu seferki sonuç çok farklı oldu, Romanya savaşı kaybetti. Ion Antonescu'nun diktatörlüğü yıkıldı. 1947 yılında Sovyet güçlerinin de etkisiyle ve desteğiyle komünist yönetim başa geçti ve Romanya Halk Cumhuriyeti kuruldu.

Fransız Hindiçini,, Fransız Sömürge İmparatorluğu'nun Güneydoğu Asya'daki bir parçasıydı. Kamboçya ve Tonkin, Annam ve Koşinşin bölgelerinden ibaret olarak 1887'de kuruldu. Laos 1893'te ve Kouang-Tchéou-Wan 1900'de Fransız Hindiçini'ne dahil oldu. Başkent 1902 yılında Saigon'dan Hanoi'ye taşındı. II. Dünya Savaşı sırasında Japon İmparatorluğu sömürgeyi 4 parçaya böldü. Bir kısmını Tayland'a verdi. Geri kalanı Vietnam İmparatorluğu, Kampuçya Krallığı ve Lao Issara arasında pay etti. Bölge de jure olarak Vichy Fransası tarafından yönetilmekteydi.

Kmer İmparatorluğu, Güneydoğu Asya'da kurulmuş bir imparatorluk. 802 yılında kurulup, 1431 yılında yıkılmıştır. Şu andaki Laos, Tayland, Vietnam, Myanmar ve Malezya ülkelerinin topraklarında egemenlik kurmuştur.

Laos İç Savaşı, 1953'ten 1975'e kadar devam eden komünist Pathet Lao partisi ile Laos Hükümeti arasında Laos'ta çıkan bir iç savaştır. Laos Krallığı, Vietnam Savaşı sırasında ateşkes ve anlaşma imzalamıştır. Laos, savaşta anlaşma imzalamış ve 22 Ekim 1953 tarihinde Fransa ile Laos arasında bir anlaşma imzalanmıştır.
Birmanya Takvimi (မြန်မာသက္ကရာဇ်), Geleneksel Takimi veya Myammar Takvimi, Birmanya'da kullanılan geleneksel bir güneş takvimidir.

Bu sayfa Çin'deki diplomatik temsilciliklerin listesi. Halihazırda başkent Pekin 166 büyükelçiliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu liste fahri konsoloslukları, konsolosluk ajansları ya da Hong Kong'u kapsamamaktadır.

Pakse, Laos'un Çampasak ilinin merkezidir. İlçe, Sedon ve Mekong nehirlerinin birleştiği noktada yer almaktadır. Bu bölgede bulunan Si Phan Don önemli turistik yerlerden biridir. Şehrin nüfusu 88.000 olup ülkenin ikinci en büyük ilçesidir. İlçe 1946 yılına kadar Çampasak Krallığı'na başkentlik yapmıştır.

Çampasak ili, (Laoca:ຈຳປາສັກ) Laos'un güneybatısında yer alan bir idari bölgedir. İl nüfusu 2015 sayımına göre 694.023'tür. Merkezi Pakse ilçesidir. Kuzeyinde Salavan, kuzeydoğusunda Sekong, doğusunda Attapeu, güneyinde Kamboçya, batısında Tayland yer almaktadır.

Britanya Seylanı, günümüzde Asya kıtasına bağlı bir ada konumunda Sri Lanka'da 1815 ile 1948 yılları arasında kurulu olan Büyük Britanya koloni bölgesi.

Laos-Türkiye ilişkileri Laos ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Diplomatik ilişkiler ilk olarak 1947'de kuruldu, ardından 1958'de büyükelçilik rütbesine yükseldi. 27 Aralık 2017 tarihinde Türkiye Laos'un başkenti Vientiane'de yerleşik bir büyükelçilik kurdu.

Laos arması, Laos'un resmî devlet armasıdır.

Fransız Kamboçyası veya Fransız Kamboçya Protektorası, Fransız Kolonyal İmparatorluğunun Fransız Hindiçininde bulunan ve günümüzde devamı olan Kamboçya Krallığının tarihi bir dönemini ifade eden bir ülkedir. Protektora, 1863 yılında Kamboçya Kralı Norodom'un Fransızları davet etmesi üzerine kurulur ki bu Siyam'ın egemenlik iddialarından vazgeçmesine neden olur ve Siyam Fransız idaresini resmen tanır.