
Asvan ya da Asuan, Güney Mısır'da Nil ırmağı kıyısında bir kent ve turizm merkezidir. Asvan aynı zamanda Mısır'ın Asvan ilinin idari merkezidir. Nüfusu yaklaşık 200,000 kadardır. Nil ırmağının doğu yanında yer alır ve Nil'in ilk şelalesini bünyesinde barındırır. Dünyanın en kuru yerleşim yerlerinden biridir. En son yağış 2006 yılında kaydedilmiştir.

Laodikeia, veya Lykos'un kıyısındaki Laodikeia, Lycus nehri kenarında (Çürüksu) kurulmuş bir antik kenttir.
Şar ya da Komana, Adana'nın en kuzeyinde Tufanbeyli ilçesine bağlı Şarköy'de bulunan bir örenyeridir. Eski dönemde Hitit'ler tarafından kullanılan dini bir merkez olarak bilinir.

İngiliz bilim insanı William Smith (1813–1893) tarafından düzenlenen son klasik sözlük serisi olan ve kardeş bir çalışması olan "Yunan ve Roma Eski Eserler Sözlüğü" ve "Yunan ve Roma Biyografi ve Mitoloji Sözlüğü"nü içinde barındıran "Yunan ve Roma Coğrafya Sözlüğü" ilk kez 1854'te basıldı.
Antigonia Antigonea ve Antigoneia olarak da bilinen M.Ö. 307'de Antigonus I Monofhthalmus tarafından kurulan ve Seleukos İmparatorluğunun başkenti olması amaçlanan Asi Nehri üzerinde Suriye, Seleukos İmparatorluğu'ndaki Helenistik bir şehirdi. Şehir, Hatay'ın Antakya ilçesinin yaklaşık 7 km kuzeydoğusundadır.
Arsamosata Fırat kenarında bugün ki Elazığ kentinin yakınlarında kurulmuş Ermeni Sophene'de antik bir şehirdir. Orontid Hanedanı'ndan Kral I. Arsames tarafından M.Ö. 3.yüzyılda kurulmuştur. Kentin Orta Çağ'daki adı Ashmushat idi, Roma ve Bizans zamanında Armosota (Ἀρμόσοτα) ve Arsamosota (Ἀρσαμόσοτα) isimleriyle anıldı.

Antiochia ya da Menderes üzerindeki Antiokheia, alternatif ismiyle Pythopolis, Aydın İli, Kuyucak İlçesi, Başaran Köyü yakınlarında yer alan eski bir Karya kentidir.
Carussa ya da Karussa, ayrıca Carusa ya da Karusa (Καροῦσα) olarak da söylenir, Polichnion olarak da bilinir, Paflagonya'nın Karadeniz sahilinde ve Sinop'un 150 Stadyum güneyinde Yunan ticaret yeridir (Emporion). Pseudo-Scylax'ın periplusunda ve Gaius Plinius Secundus tarafından da Yunan şehri olarak zikredilmiştir. Antik Atina haraç listesinde yer almasından Attika-Delos Deniz Birliği'nın bir üyesi olduğu anlaşılmaktadır.
Deveboynu Burnu Ege Denizi'nde, Datça Yarımadası'nın en ucunda, Rodos adasının kuzeyinde bulunan bir burundur. Tekir kasabası burada bulunmaktadır.
Pisidya'daki Sozopolis, Seleukos döneminde Apollonia (Ἀπολλωνία) ve Apollonias (Ἀπολλωνίας) olarak adlandırılan, eski Roma eyaleti Pisidya'da bir kasabaydı ve günümüzde Bulgaristan'da yer alan Haemimonto'daki Trakya Sozopolis'i ile karıştırılmamalıdır..

Myonessus veya Myonessos Teos ve Lebedos yakınlarında bulunan Antik İyonya'da bir kasabasıdır. Aynı adı taşıyan burnun üzerinde bulunmaktaydı. Myonessus, olarak da adlandırılan bir ada kıyının açıklarındaydı. Roma Cumhuriyeti ile III. Antiohos arasında MÖ 190 yılında açık denizde yapılan deniz savaşının yeri kaydedilmiştir.
Corycus veya Korikos, aynı adı taşıyan bir dağın yakınında, İyonya'nın bir kasabasıdır. Kıyıya yakın bir yerdedir ve Korykos'un Erithrai topraklarında olduğunu söyleyen Thukididis tarafından alıntılanmıştır. Thukididis, Korikos'un M.Ö. 412 yılında Peloponez Savaşı sırasında bulunduğu yer olduğunu yazar. Alkibiadis ve Chalcideus mahkûmlarını serbest bıraktılar ve Sakız Adası'nın Delosn Birliği'nden ayrılmasına neden olmak için komplo kurdular. Daha sonra Spartalı Astyochus da filonun komutasını almak için Milet'e gittiğinde Korikos'taydı. Bir zamanlar Corycaei adı verilen korsan bir halkın yaşadığı bu bölge, tüccarların gemilerinde neler olduğunu ve nereye gittiklerini öğrenmek için çeşitli limanlarda casuslar bulundurarak ticaretlerini sistematik bir şekilde yürütüyorlar ve denizde onlara saldırıp, soyuyorlardı. Strabon'un bahsettiği atasözü buradan gelir. Hekataios'un Asya'sından alıntı yapan ve Strabo'nun pasajından alıntı yapan Bizanslı Stefanos, şehrin Erythrae topraklarında olduğunu yineler. MÖ 191'de Korikos Muharebesi'nin yapıldığı yerdir.
Orthosia veya Orthasia Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde yerleşim gören antik Karya kenti.
Harpagion Antik Troad veya Thukydides'in bahsettiği üzere Mysia bölgesinde bir kenttir. Kentin sahip olduğu topraklar Harpageia veya Harpagia (Ἁρπάγια) diye anılmaktaydı. Granicus nehrinin ağzının yakınında, Priapos ile Kyzikos arasında bulunmaktaydı. M.Ö. 448/7 ile M.Ö. 429/8 yılları arasındaki Atina haraç kayıtlarından Delos Birliği'ne dahil bir kent olduğu anlaşıkmaktadır. Thukydides, Kynossema Muharebesi'nden üç gün sonra Peloponez Savaşı sırasında Atinalıların Harpagion ve Priapus'ta Bizantion'dan gelen sekiz gemiyi ele geçirdiğini yazmaktadır.
Chryse, Chrysa (Χρύσα), Khrysa veya Göztepe Höyüğü, Pliny'nin Cape Lectum'un kuzey kıyısında olduğundan bahsetttiği, Troad bölgesindeki bir antik kentti.

Laodicea Combusta veya Laodicea ve daha sonra Claudiolaodicea olarak bilinen, Orta Anadolu'da, Pisidya bölgesinde bulunan Helenistik bir şehirdi; yerinde şu anda İç Anadolu Bölgesi'nde Konya ili, Sarayönü belediyesine bağlı Ladik kasabası bulunmaktadır.
Laodicea ; Laodikeia veya Laodiceia olarak da bilinen Mezopotamya'da Helenistik bir şehirdir. Plinius, Laodicea'yı Seleucia ve Artemita ile aynı yere koyar. Laodicea 'nın kesin yeri bilinmiyor, ancak günümüz Irak sınırları içinde yer alıyor.
Charax Bizanslı Stefanos tarafından not edilen Pontus kasabasıdır.

Magnesia Antik Yunanistan'ın bir bölgesiydi ve sonunda antik Tesalya tarafından özümsendi. Başlangıçta Magnetler (Μάγνητες) tarafından iskan edilen Magnesia, batıda Ossa ve Pelion dağları ile doğuda deniz arasında uzanan uzun ve dar bir toprak parçasıydı. Kuzeyden Peneius Nehri'nin ağzından güneyde Pagasaean Körfezi'ne kadar uzanıyordu. Magnetler, Amfiktiyonik Birliği'nin üyesiydi ve Homeros zamanında bu bölgeye yerleşmişlerdi. İlyada 'da da bahsedilmektedirler.

Artanes, Artanes Nehri'nin ağzında, Pontus Euxinus'ta bulunan antik Bitinya'nın kıyı kasabasıydı. Bir limanı ve Venüs tapınağı vardı.