Muğla, Türkiye'nin Muğla ilinin merkezi olan şehirdir.
Termera, Günümüzde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan, Leleg dönemine ait antik yerleşimdir.
Kadyanda, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan, Likya dönemine ait antik yerleşimdir.
Turgut, Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Stratonikeia, Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan, Karya ve Roma dönemine ait antik yerleşimdir.
Çine Çayı, Muğla'nın Yatağan ilçesinin doğusunda Sarıgerme Deresi ve Karagedik Dağları'ndan beslenen ve Büyük Menderes Nehri'ne dökülen 359 km uzunluğunda bir akarsudur. Yukarı kesimleri Muğla ilinde yer alır. Başlangıç kollarından biri Bayır ve Yeşilyurt ovalarına kadar uzanır. Nitekim Bayır kasabası yakınlarında bu kolun üzerinde Kazan Göleti yapılmıştır. Adını Aydın ilinin Çine ilçesinden almaktadır.
Eskihisar, Yatağan ilçesine bağlı bir mahalledir. Sınırları içindeki 5 asırlık Şaban Ağa Camii, restore edilerek turizme kazandırılmıştır. Stratonikeia antik kenti içinde bulunan cami, Cumhuriyet dönemi öncesinde kilise olarak kullanılmıştı.
Boğaziçi; Muğla'nın Milas ilçesine bağlı bir mahalledir. Güllük Körfezi ile Tuzla Kuş Cenneti kıyılarına kurulmuştur.
Akgedik, Muğla ilinin Yatağan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Muğla Müzesi 1994 yılında açılmıştır. Yapı olarak eski bir cezaevi binası seçilmiş ve restorasyonundan sonra müze binası olarak hizmete sokulmuştur. Müzeye antik kalıntılarla, heykellerle dolu avludan etrafında toplanmış 3 ana bölümden ve 1 adet sanat galerisinden oluşmaktadır. Türkiye'deki ilk Doğa Tarihi Müzesi burada bulunmaktadır.
D.400, Türkiye'de bir devlet kara yoludur.
Sidyma, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan bir Likya antik kentidir.
Mysia Stratonikea, günümüzde Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı Siledik köyünde bulunan antik bir kenttir. Seleukos İmparatorluğu döneminde kurulan ve Batı Anadolu'da Stratonikeia ismini taşıyan 2 kentten biridir. (Diğeri Muğla Yatağan'da bulunan Karia Stratonikea antik kentidir. Mysia'da I. Anthiokos tarafından eşinin adına kurulan Stratonikeia, Helenistik Çağ'da ordunun zaferi anlamına da gelmektedir. Kırkağaç'ın Gelenbe kasabası yakınlarında bulunan köyde kazı çalışmaları başlatılmıştır.
D.525, Türkiye'nin güneybatısında bulunan bir devlet kara yoludur.
Euromos, Muğla'nın Milas ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki antik yerleşim yeri. Euromos'un M.Ö. 8. yüzyılda kurulduğu öne sürülmektedir.
Miletepolis, Türkiye'nin Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesi sınırları içinde yer alan bir antik kenttir. Antik şehir, ilçeye 4.5 kilometre uzaklıkta yer alır. Miletepolis, Mysia-Bithinya Bölgeleri arasında bağlantıyı sağlayan önemli bir kentti. Kentte ilk kazılar, 1975 yılında bölgede sürdürülen kara yolu çalışmaları sırasında antik kente dair izlerin bulunmasından sonra başlamıştır. Kentte yapılan kazılarda Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemine dair buluntular elde edilmiştir.
Şaban Ağa Camii Muğla ili Yatağan ilçesinde Stratonikeia antik yerleşim yerinde ve 37°18′48″K 28°03′48″D koordinatlarında bulunan ibadete açık tarihi bir camidir.
Beçin Kalesi Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan tarihi kale.
Myrleia, Türkiye'nin Bursa ilinin Mudanya ilçesinde bulunan antik kent. Mudanya'nın 1 km güneydoğusunda bulunur. Hisarlık adıyla anılır ve Yayvan Tepe üzerinde MÖ 7. yüzyılda İyonya'dan gelen Kolofonlular tarafından kurulduğu düşünülmektedir. Daha kuzeyde liman kalıntılarına da rastlanır. 2012 yılında bir inşaat kazısında bulunmuş ve sit alanı ilan edilmiştir.