İçeriğe atla

Lady Crysania

Lady Crysania, (d. Afetten sonra 328- ...) Palanthas'taki Tarinius Hanedanlığı'ndan zengin, tüccar bir ailenin kızı olan Crysania henüz yirmili yaşlarının ortalarında iken, Paladine ermişi Elistan'ı dinledikten sonra tanrıların insanları terk etmediğine inandı ve ailesini ve sahip olduğu her şeyi geride bırakarak Palanthas şehrinde Paladine'in yeni inancını temsil etmeye başlayan az sayıdaki gruba katıldı. Paladine rahibesi Crysania, bir gece rüyasında tanrısının -geçmişte bir kez sürülmüş olan kötülüğün Raistlin Majere olarak geri döneceği- uyarısı üzerine inancının sınanacağı sevinci ve gururuyla, Palanthaslı Astinus'un hakemliğinde şehrin büyük kütüphanesinde Raistlin Majere ile görüşmek üzere bir araya geldi. Bu görüşme O'nun yaşamının dönüm noktası oldu. Kara cübbeli büyücü görüşmede Crysania üzerinde derin bir etki yarattı. İki yıl önce geçmişin ve bugünün efendisi olarak girdiği Palanthas'daki lanetlenmiş eski kulede çalışmalarının zararsızlığını bizzat görebilmesi için O'nu davet etti. Ancak Crysania aslında daha ilk görüşmelerinde Raistlin'den fazlasıyla etkilenmişti ve kaçınılmaz şekilde O'na âşık oldu. Zamanda yolculuk yapıp İstar'a gidip gerçekte tanrılara meydan okumak ve cehenneme açılan boyut kapısına geçiş için anahtar durumunda olan varlığının Raistlin tarafından ve O'nun amaçlarına hizmet etmek üzere seçilip kullanılmasına engel olamadı. Cehennemde Raistlin'i korumak için karanlık tanrıça Takhisis'in işkencelerine maruz kaldıktan ve bedenen neredeyse mahvolduktan sonra baş büyücü tarafından gözleri kör olmuş halde acımasızca ölüme terk edildi. Büyücünün ikizi Caramon Majere tarafından kurtarıldığında ermişler tarafından tedavi edildi. Ancak körlüğü iyileşemedi. Gönül gözü açıldıktan sonra Ermiş Elistan'ın ölümü sonrası kilisenin başı oldu.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ingmar Bergman</span> İsveçli oyun yazarı ve yönetmen

Ernst Ingmar Bergman, İsveçli oyun yazarı ve film yönetmeni.

<span class="mw-page-title-main">Ölüm Yiyen</span> Harry Potter evrenindeki Voldemortun kurgusal hizmetçileri

Ölüm Yiyen, J.K. Rowling tarafından yazılmış olan Harry Potter serisinde Lord Voldemort'un hizmetkarlarına verilen genel isimdir. Ölüm Yiyenler genellikle kukuleta giyer ve maske takarlar. Her birinin sol kolunda Karanlık İşaret bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Raistlin Majere</span>

Raistlin Majere, Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yaratılan Ejderha Mızrağı Destanı'ndaki ana karakterlerden birisidir.

<span class="mw-page-title-main">Paladine</span>

Paladine, Margaret Weis ve Tracy Hickman ikilisinin yazdığı Ejderha Mızrağı evrenindeki hayali karakterlerden biri ve üçlemenin başkahramanlarındandır.

<span class="mw-page-title-main">Takhisis</span>

Takhisis, Ejderha Mızrağı evrenindeki hayali karakterlerden biridir. O Krynn dünyasının kötülük tanrıçasıdır. O kötülüğün ana tanrıçası ve karanlık pantheonun başıdır.

<span class="mw-page-title-main">Mishakal</span>

Mishakal; Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılmış kitap serisi Ejderha Mızrağı Destanında ki hayali karakterlerden biridir. Mishakal, tüm ışık ve tarafsızlık panteonu tarafından sevilir ve kendisine saygı duyulur.

<span class="mw-page-title-main">İskandinav mitolojisi</span> İskandinav kültürü, dinleri

Nors veya İskandinav mitolojisi, İskandinavya'da yaşamış Kuzey Cermen halklarının Hristiyanlık öncesi dinleri, inanışları ve efsaneleri. Cermen mitolojisinin bir parçası olan İskandinav mitolojisi, Anglosakson mitolojisi ve Kıtasal Cermen mitolojisi ile yakından ilişkilidir.

<span class="mw-page-title-main">Euripides</span> Antik Yunan oyun yazarı

Euripides, Aiskhylos ve Sophokles'ten sonra Atina'nın yetiştirdiği üçüncü büyük tragedya ozanıdır.

Fistandantilus, Ejderha Mızrağı serisindeki kötü büyücü karakteri. Büyük bir patlama sonucunda bedeni ölmüş, ruhu yaşamaya devam etmiş. Ancak, Raistlin seneler sonra zaman icinde geri gidip Fistandantilus'un ayakizlerinden yürüyerek bir kender olan Tasslehoff un da yanlışlıkla gelmiş olmasıyla zamanı değiştirerek yaşamıştır. Yıllar ötesinden Raistlin Majere'ye büyücülük sınavını geçmesine yardım etmiştir. Amacı Raistlin Majere'nin bedenini ele geçirmektir. Gece mavisi ciltli büyü kitaplarıyla ünlüdür.

<i>İkizlerin Zamanı</i> Kitap

Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından 1986 yılında kaleme alınmış, Zindanlar ve Ejderhalar serisindeki bir oyun mödülünden esinlenmiş, fantastik kurgu türündeki kitap. Efsaneler Üçlemesi'nin ilk kitabıdır. Kitap kahramanlarınndan Raistlin Majere, Caramon Majere ve Tasslehoff Burrfoot'un savaştan sonra başına geren olayları konu almaktadır. İlk bahar Şafağında bıraktığımız kahramanlarımız Tanis Yarı elf, dev savaşçı Caramon, hırslı ve gizemli kişiliği ile usta büyücü Raistlin, sevimli ve korkusuz kender Tas ve diğerlerine, Raistlin ile karmaşık duygu ve ilişkiler içindeki Paladine'nin kutsal rahibesi Crysania katılıyor. Zayıf ve hastalıklı Raistlin'den bütün dengeleri zamanı bile değiştire bilecek usta büyücü Raistline. Güçlü, sağlıklı ama zayıf kişilikli Caramon'dan şişmiş, alkolik Caramona. İkizlerin zıt karakterleri, ejderhaların dünyasında Crysania'nın acımasız bir savaşa doğru sürükleniyor.

<span class="mw-page-title-main">Aemilianus</span> MS 253te Roma imparatoru

Marcus Aemilius Aemilianus, 253 yılında yaklaşık üç aylık süre için Roma imparatoru.

Usha Majere, Ejderha Mızrağı karakterlerindendir.

Caramon Majere, Ejderha Mızrağı serisinde yer alan bir hayali karakterdir. Bir savaşçı olarak tasvir edilmiştir ve Margaret Weis & Tracy Hickman ikilisinin yazdığı ilk Ejderha Mızrağı üçlemesinin başkahramanlarından biridir. Aynı zamanda büyücü Raistlin Majere'in de ikiz kardeşidir.

Dalamar Argent, bir Dragonlance karakteri. Silvanesti'den sürülmüş bir kara elftir. Kara cüppe giyer. Raistlin'in çırağıdır.

<span class="mw-page-title-main">Majorianus</span>

Iulius Valerius Maiorianus, Çoğunlukla Majorian adıyla bilinen ve Nisan 457 - 2 Ağustos 461 tarihleri arasında Batı Roma İmparatorluğu tahtına çıkmış olan Romalı general.

Yaz Alevi Ejderhaları Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından kaleme alınmış, fantastik kurgu türündeki eser, Ejderha Mızrağı Destanı üçlemesinin devamı niteliğinde olmasına karşın ancak üçlemeye dahil edilmeyen tek ciltlik bir kitaptır.

<span class="mw-page-title-main">Lord Soth</span>

Lord Soth, Kara Gül Şövalyesi, Ejderha Mızrağı ve Ravenloft fantastik dünyalarının kurgusal bir karakteridir. O şövalyeliği düşmüş bir Gül Şövalyesi, Death Knight 'dir.

Solamnia Şövalyeleri, Ejderha Mızrağı evreninde kurulmuş bir tarikattır. Onlar hayatlarını şövalyelik onuru ve iyilik güçlerine adamışlardır.

Mızrak Kahramanları, Ejderha Mızrağı serisinde yer alan bir grup hayali karakterdir. Onlar Mızrak Savaşı süresince ve savaşın bitiminde hayati rol almışlardır. Onların Ansalon ve dolayısıyla Krynn üzerinde büyük etkileri vardır. Bu karakterlerden bazılarının kendi öykülerinin anlatıldığı öyküler vardır, bazılarının öyküleri ise Ejderha Mızrağı serisinde anlatılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sienalı Katerina</span>

Sienalı Katerina, Dominiken Tarikatı'nın laik bir üyesi ve mistiktir. 1461 yılında Papa II. Pius tarafından kanonize edilmiş, 1970 yılında Papa VI. Pavlus tarafından Kilise Doktoru ilan edilmiştir. Yortusu 24 Nisandır.