Orthoptera, Polyneoptera üsttakımına bağlı bir hayvan takımıdır. Başlarının ucunda çok parçalı iki anten ile yanlarda büyükçe iki petek göz bulunur. Bazılarının baş tepelerinde de 2 veya 3 adet nokta göz mevcuttur. Ağız parçaları kesici, çiğneyicidir. Çoğu bitkisel besinlerle, azı böceklerle beslenir. Ön kanatları dar ve parşömen sertliğindedir. Arka kanatlara örtü vazifesi yaparlar. Arka kanatlar geniş ve zar şeklindedir.
Anthozoa, Cnidaria şubesine bağlı bir hayvan altşubesidir.
Amphibia, Tetrapoda üstsınıfına bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Cnidaria, Radiata altâlemine bağlı bir hayvan şubesidir.
Bryozoa, Spiralia üstşubesine bağlı bir hayvan şubesidir.
Cestoda, Neodermata altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Clitellata, Annelida şubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Polychaeta, Annelida şubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Mireler ya da Moiralar -İngilizcede Fate'ler olarak bilinir-, Yunan mitolojisinde yazgının beyaz entariler içinde vücut bulmuş halleridir. Sayıları üçte sabitlenmiştir: Clotho (döndüren), Lachesis (bölüştüren) ve Atropos.
Radiata, Animalia (hayvanlar) âlemine bağlı bir altâlemdir.
Çıngıraklı yılanlar (Crotalinae), engerekgillerin Asya ve Amerika'da bulunan bir alt familyasıdır. Bu alt familya, başın her iki tarafında, burun deliği ve göz arasında bulunan çukur şeklindeki ısı sensörü organlarının varlığı ile ayrılırlar. Çıngıraklı yılanlar tanımlanmış 18 cinsi ve 150 türü bulunur. Bunlardan 7 cins ve 54 türü Eski Dünya'da, 11 cins ve 97 tür Yeni Dünya'dadır. Bunlar ayrıca Amerika kıtasında bulunan tek engerek alt familyasıdır. Bu alt familyanın tip cinsi Crotalustur, bunun tip türü C. horridustur.
Crotalinae, Viperidae familyasına bağlı bir hayvan altfamilyasıdır.
Teleostei, Actinopterygii üstsınıfına bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Atropos ya da Aisa Yunan mitolojisinde, üç moira'dan biriydi. Adının anlamı ''geri adım atmaz, bildiğinden şaşmaz, bükülmez'' anlamlarını içerir. Ecel ve kader tanrıçasıdır. Roma mitolojisindeki dengi Morta'dır.
Roma mitolojisinde Decima, üç Parcae'den biriydi, bu üçlü İngilizcede genellikle Fate'ler olarak bilinir. Türkçede ise Mireler olarak bilinir. Mitlerde Nona ve Decima doğumdan sorumluyken Morta ölümü denetlemekle görevli olarak anlatılır. İnsanlığa hayattaki tüm iyi ve kötü şeyleri dağıttıkları ve hatta Jüpiter'in bile kendi iradelerine boyun eğmek zorunda kaldığı anlatılır. Yaşamın akışını, Yunan eşdeğeri Lachesis gibi çubuğuyla ölçerdi. Annesi gecenin tanrıçası, babası karanlığın tanrısıdır.
Moros, Yunan mitolojisinde ölümlüleri ölümcül kaderlerine sürükleyen, yaklaşan kıyametin "nefret dolu" olarak kişiselleştirilmiş ruhudur. Moros'un insanlara ölümlerini öngörme yeteneği verdiği de söylenir. Roma eşdeğeri ise Fatum'dur.
Sony Xperia acro S ; Sony Mobile Communications tarafından üretilmiş ve geliştirilmiş, Sony Xperia ailesine ait Android işletim sistemini kullanan, toza ve suya dayanıklı olan bir akıllı telefondur. Sony Ericsson Xperia acro'nun halefi, Sony Xperia V'nin selefidir.
Sony Ericsson Xperia ray, Android işletim sistemini kullanan bir Sony Ericsson akıllı telefonudur. Cihaz, 22 Haziran 2011'de Singapur'da CommunicAsia 2011 sırasında tanıtılmıştır. Xperia ray'in 2011'in üçüncü çeyreğinden itibaren dünya çapında bazı ülkelerde satışa çıkarılacağı duyurulmuştur. Cihaz, 2012 Red Dot tasarım ödüllerinde mansiyon ödülünü kazanmıştır.
Branchiopoda, Crustacea altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.
Lachesis büyük bir ana kuşak asteroididir. Fransız astronom Alphonse Borrelly tarafından 10 Nisan 1872'de ve bağımsız olarak Alman-Amerikalı astronom Christian Heinrich Friedrich Peters tarafından 11 Nisan 1872'de keşfedildi ve daha sonra Yunan mitolojisindeki Moirai veya Fates'ten biri olan Lachesis'in adını aldı. Bir yıldızın Lachesis tarafından örtülmesi 1999'da meydana geldi ve beş gözlemci tarafından görsel olarak ve bir kez fotoelektrik olarak doğrulandı. Bu doğrulamalar sırasında kirişler tahmini olarak 184 × 144 km bir eliptik enine kesit verdi.