İçeriğe atla

Labirent (film, 2011)

Labirent
Labirent Film afişi
YönetmenTolga Örnek
YapımcıTolga Örnek
Murat Dörtbudak
SenaristTolga Örnek
OyuncularTimuçin Esen
Meltem Cumbul
Sarp Akkaya
Rıza Kocaoğlu
Umut Kurt
Melike Güner
Ozan Bilen
Erdal Küçükkömürcü
Numan Acar
Aslıhan Gürbüz
MüzikErdem Tarabuş
Cavit Ergun
Can Gox
Görüntü yönetmeniBurak Kanbir
Sanat yönetmeniBurhan Türk
KurguOğuz Çelik
DağıtıcıTiglon
CinsiSinema filmi
TürüAksiyon
Dram
Gerilim
Polisiye
Politik
RenkRenkli
Yapım yılı2011
Çıkış tarih(ler)i23 Aralık 2011 (2011-12-23) (Türkiye)
Süre123 dakika
Ülke Türkiye
 Almanya
DilTürkçe
Almanca
Arapça
Hasılat2.486.131 TL

Labirent, yönetmenliğini ve senaristliğini Tolga Örnek'ın yaptığı, başrollerinde Timuçin Esen, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya ve Rıza Kocaoğlu'nun yer aldığı Türk-Alman ortak yapımı aksiyon / dram / gerilim / polisiye filmidir. Çekimleri İstanbul, Frankfurt ve Mardin'de gerçekleştirilmiştir. Sinema salonlarında 289.713 seyirciye ulaşmıştır.

Konusu

Türkiye'nin en büyük ve kalabalık şehri İstanbul'da, büyük bir bomba patlar ve bunun sonucunda 30'u Amerikalı, 5'i İngiliz olmak üzere 95 kişi hayatlarını kaybeder. Aralarında İngiliz ve Amerikan vatandaşları da olunca bu büyük eylem Türkiye'den Londra'ya ve Washington'a şok etkisi yapar. Yeni ortaya çıkan bir terör örgütü bu saldırıyı açıkça üstlenir.

Türk İstihbaratı tarafından, Orta Doğu'yu kaosa sürükleyecek ikinci ve daha büyük bir saldırıyı önlemek amacıyla Labirent kod adlı bir operasyon başlatılır. Türkiye artık teröristlerin ve Türk, Amerikan ve İngiliz istihbarat teşkilatlarının savaş alanına dönüşür. Bu olay, İstanbul'dan Mardin'e, Frankfurt'tan Kuzey Irak'a uzanan coğrafyada, herkes açısından farklı anlamlar taşımaktadır. Türk İstihbarat'ının iki önemli ismi Fikret ve Reyhan bir yandan bu ciddi görevde beraber yer alırken, diğer yandan da yaşadıkları ortak zorluklara göğüs gereceklerdir.

Oyuncular

Ödüller

  • En İyi Kurgu (12.Uluslararası İzmir Film Festivali-2012)
  • En İyi Yönetmen (12.Uluslararası İzmir Film Festivali-2012)
  • En İyi Görüntü Yönetmeni (12.Uluslararası İzmir Film Festivali-2012)
  • Jüri Özel Ödülü (17.Sadri Alışık Ödülleri-2012)

İlgili Araştırma Makaleleri

20 Nisan, Miladi takvime göre yılın 110. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 255 gün vardır.

13 Şubat, Miladi takvime göre yılın 44. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 321 gün vardır.

11 Mayıs, Miladi takvime göre yılın 131. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 234 gün vardır.

6 Eylül, Miladi takvime göre yılın 249. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 116 gün vardır.

<span class="mw-page-title-main">Türk Kurtuluş Savaşı</span> Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki direniş hareketinin işgal kuvvetleri ve iş birlikçilerine karşı verdiği siyasi ve askerî mücadele

Türk Kurtuluş Savaşı, I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun İtilaf Devletleri'nce işgali sonucunda Mîsâk-ı Millî sınırları içinde ülke bütünlüğünü korumak için 1919-1922 yılları arasında gerçekleştirilen çok cepheli siyasi ve askeri mücadeledir. Batı Anadolu'da İtilaf Devletleri'nin harekete geçirdikleri Yunan ordusuna; güneyde Fransız ordusuna; doğuda Ermenistan'ın kuvvetlerine; İstanbul rejimine sadık milislere, feodal güçlere ve ayrılıkçılara karşı savaşılmıştır. Bu mücadelenin Batı Cephesi Yunan millî belleğine "Küçük Asya Felaketi" adıyla kazınmıştır. Savaş sırasında Yunan ve Ermeni kuvvetleri, bir etnik temizlik harekâtı olarak, Türk halkına karşı katliamlar, yağmalar ve tecavüzler gerçekleştirmiştir. Savaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla sonuçlanmıştır.

<i>Gönül Yarası</i> (film) 2004 yapımı Türk filmi

Gönül Yarası, başrollerinde Şener Şen, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen'in oynadığı, yönetmenliğini Yavuz Turgul'un yaptığı 2004 yapımı sinema filmi. 7 Ocak 2005'te vizyona girmiştir. Film Akademi Ödülleri'nde de ‘En İyi Yabancı Film’ dalında Türkiye'yi temsil etmiştir. Film ayrıca, Dünya'nın, bir Türkü Bar'da söylediği Etek Sarı türküsü, aynı barda Neşet Ertaş'ın seslendirdiği "Karlı Dağlar", Aynur Doğan'ın seslendirdiği "Dar Hejiroke" şarkılarına da yer verilmiştir. Yapımcı firmalardan biri olan Filmacass, resmi Youtube hesabına filmin tamamını yüklemiştir. Film, bazı sahnelerde gözüken mikrofonlar sebebiyle izleyiciden ve film eleştirmenlerinden bu konuda olumsuz yorum almıştır. Filmi 898 bin kişi sinemada izlemiştir.

Aydınlık, Vatan Partisi'nin günlük gazetesidir.

Ahmet Mekin, doğum adıyla Ahmet Kurteli,, Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.

Laf Lafı Açıyor, Cem Özer Tarafından sunulan, ilk bölümü 20 Eylül 1991'de Star TV'de yayınlanan bir talk show programıdır. 2 yıl sonra 22 Temmuz 1993 Show TV'ye geçen program, Cem Özer'in Beğenmeyen Dinlemesin lafıyla herkesi güldürmüştür. 10 Şubat 1995'te Kanal D'ye transfer olmuştur. Cem Özer Demiştir Ki, Ben sizin yerinizde olsam, yalnız bu programı izlerdim. Çünkü ben yalnız bu programdayım. Medyapım'la özdeşleşen Laf Lafı Açıyor, ANS'a transfer olduktan 1 yıl sonra bitmiştir. cuma geceleri yayınlanan program 9 Mart 2007'de yuvası olduğu Show TV'ye geri dönmüştür. 2010-2012 yılları arasında Digiturk'e özel yayın yapan Digi televizyonunda Show Tv'deki ekrana gelen bölümlerin tekrarı yayınlandı.

<i>Abdülhamid Düşerken</i>

Abdülhamid Düşerken, Nahid Sırrı Örik'in Sultan Hamid Düşerken adlı kitabından uyarlanmış, 2002 yapımı Ziya Öztan filmidir.

<span class="mw-page-title-main">Türk sineması</span> Türkiyede sinemaya genel bakış

Türk sineması, Türkiye sineması veya eski adıyla Yeşilçam, Türkiye'deki film endüstrisine dair faaliyetleri ve sinema kültürünü kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Güngör Dilmen</span>

Güngör Dilmen Kalyoncu, Türk oyun yazarı, dramaturg.

<i>Susuz Yaz</i> 1963 yapımı Türk filmi

Susuz Yaz 1963 yapımı dramatik Türk filmidir. Yönetmenliğini Metin Erksan'ın yaptığı filmin senaryosunu yine Erksan, Necati Cumalı'nın 1962'de yazdığı aynı adlı hikâyesinden uyarlayıp yazmıştır. Filmin başlıca rollerinde Erol Taş, Hülya Koçyiğit ve aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Ulvi Doğan oynamışlardır. Hülya Koçyiğit'in sinemadaki ilk filmidir. Susuz Yaz, aynı zamanda Erol Taş'ın yardımcı rolde değil de başrol oyuncusu olarak oynadığı ilk filmidir. Filmin özgün müziğini Yunanistan'ın Akademi Ödüllü bestecisi Manos Hacidakis bestelemiştir. Hacidakis aynı yıl Topkapı filminin müziğini de yapmıştı.

Mahmut Timuçin Esen, Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Atletizm Federasyonu</span>

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), atletizm sporunun Türkiye'deki yönetim teşkilatı olan spor federasyonu.

<span class="mw-page-title-main">Oyuncular Sendikası</span> işçi sendikası

Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası,, 29 Mart 2011 tarihinde dizi, sinema ve diğer işlerdeki sanatçıların (oyuncuların) bir araya gelerek kurduğu sendikadır. Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Vahide Perçin'dir.

<i>Tatil Kitabı</i>

Tatil Kitabı, Seyfi Teoman tarafından yazılıp yönetilmiş, 2008 yılı yapımı sinema filmi. 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali' nde Yılın En İyi Türk Filmi ödülüne layık görülmüştür.

Bu madde, kayda değer Türk oyuncuların bir listesini içermektedir.

<i>Sen Ben Lenin</i> 2021 çıkışlı Türk sinema filmi

Sen Ben Lenin, yönetmenliğini Tufan Taştan'ın, senaristliğini Barış Bıçakçı ve Tufan Taştan'ın yaptığı, 2021 yapımı Türk sinema filmidir. 26 Kasım 2021 tarihinde vizyona girmiştir.

<i>Tetikçinin Oğlu</i> Türk televizyon dizisi

Tetikçinin Oğlu, O3 Medya ve Same Film imzalı, ilk bölümü 11 Nisan 2023 tarihinde yayınlanan, yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın ve Emre Aybek'in yaptığı, senaryosunu Gökhan Horzum'un kaleme aldığı, başrollerinde Şevket Çoruh, Timuçin Esen ve Genco Özak'ın yer aldığı aksiyon ve dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 6 Haziran 2023 tarihinde yayınlanan 7. bölümüyle yayından kaldırılmıştır.