İçeriğe atla

Labbe Irmağı (Bulstrode Irmağı kolu)

Labbe Irmağı (Fransızca: Rivière L'Abbé) Kanada, Quebec, Merkez Quebec, Atabask Bölgesel İlçe Belediyesinden Bulstrode Irmağına akan bir çaydır.

Labbe Irmağı
Genel bilgiler
KaynakTürlü akarsular, Princeville
Kaynak rakımı158 m
AğızBulstrode Irmağı, Victoriaville
Ağız rakımı134 m
Uzunluk13,8 km

Coğrafya

Labbe Irmağı'nın kendisi Bulstrode Irmağı'nın batı ve kuzey yanındadır. Labbe'ye komşu akan diğer akarsular şöyledir: doğu yanında Gosselin Irmağı ve güney yanında ise Nicolet Irmağı vardır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Akdeniz Bölgesi</span> Türkiyenin Akdeniz kıyısındaki coğrafi bölgesi

Akdeniz Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Anadolu'nun güneyinde Akdeniz kıyısı boyunca uzanır. Genişliği 120–180 km arasında değişir. Batı ve kuzey batısında Ege Bölgesi, kuzeyinde İç Anadolu Bölgesi, doğusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi, güneyinde ise Akdeniz bulunur. Güneydoğudan Suriye ile komşudur. Türkiye'nin başka bölgelerinde olduğu gibi Akdeniz Bölgesi'nde de bölge sınırları ile yönetim birimleri olan illerin sınırları tümüyle çakışmaz.

<span class="mw-page-title-main">Dicle</span> Türkiyeden Iraka akan ırmak

Dicle ırmağı, Fırat ırmağı ile birlikte Mezopotamya'yı oluşturan iki büyük nehirden en doğuda olanıdır. Türkiye'de bulunan Elazığ ilinin Sivrice ilçesinden doğan nehir, Irak boyunca akar ve Fırat'la birleşerek Şattülarap'ta Basra körfezine dökülür.

<span class="mw-page-title-main">Québec</span> Kanada eyaleti

Quebec, Kanada'nın doğu bölgesinde en büyük eyaleti olmasının yanı sıra Kanada'da sadece Fransızcanın resmî dil olduğu tek eyalettir.

<span class="mw-page-title-main">Cennet</span> Dini Mekan

Cennet, dinî kozmoloji veya transandental felsefede gök, yedi gök, uçmak, behişt gibi adlarla da anılan ilah, melek, cin, aziz, yeniden dirilmiş atalar gibi varlıkların yaşadığı, köken aldığı veya hüküm sürdüğüne inanılan yer. Bazı dinî inanışlara göre cennet yaratıkları yeryüzüne inebilir (reenkarnasyon) ve yerde yaşayanlar ölümlerinden sonra, bazı özel durumlarda yaşamakta oldukları hayat devam ederken cennete gidebilirler.

<span class="mw-page-title-main">Amerikan Bağımsızlık Savaşı</span>

Amerikan Bağımsızlık Savaşı, 1775–1783 yılları arasında Büyük Britanya ve Kuzey Amerika'daki On Üç Koloni arasında geçen ve Amerika Birleşik Devletleri'nin kurulmasıyla sonuçlanan savaştır. Amerikan Devrimi olarak da bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Akarsu</span>

Akarsu, yeryüzünde ya da yer altında belirli bir yatak içinde, eğim boyunca sürekli veya zaman zaman akan sudur. Çoğunlukla tatlı sudan oluşan akarsular, tatlı su gölleriyle birlikte insanlığın temel su ihtiyacını karşılamak için kullanılırlar. Bunun yanında gıda, enerji ve turizm sektörleri tarafından da kullanılırlar.

<span class="mw-page-title-main">Ak balık</span>

Ak balık, Tatlısu kefali, Ak kefal, Kepenez ya da Kasna olarak da bilinir, sazangiller (Cyprinidae) familyasına ait bir balık türü.

<span class="mw-page-title-main">Eğrez balığı</span>

Eğrez balığı, sazangiller (Cyprinidae) familyasına ait bir tatlısu balığı türü.

<span class="mw-page-title-main">Dere kaya balığı</span> sazangiller (Cyprinidae) familyasından tatlı su balığı

Dere kaya balığı, sazangiller (Cyprinidae) familyasına ait sürü içinde yaşamayı seven bir tatlı su balığı türü.

<span class="mw-page-title-main">Rhône Nehri</span> Fransanın, İsviçre sınırındaki ülkenin en uzun ikinci nehri

Rhône, Avrupa 'nın 812 km uzunluğunda bir nehri. Fransa 'nın en uzun ikinci ve suyu en bol olan akarsuyudur.

<span class="mw-page-title-main">Hudson Körfezi</span>

Hudson Körfezi, 1.230.000 km²'lik alanı ile Kuzey Amerika'da bulunan en büyük ikinci körfez unvanını alır. Ontario, Québec, Manitoba ve Nunavut eyaletlerin kıyısında bulunduğu körfez, Atlas Okyanusu'nun bir uzantısıdır. Körfezin ismi, 1610 yılında bir gemi seyahati sırasında onu bulan Henry Hudson'ın adından gelmektedir. Körfezin güneye doğru uzanan koluna James Körfezi denir. Körfez Hudson Boğazı ile atlas okyanusuna bağlanır. Körfeze kıyısı bulunan Churchill, Manitoba şehri körfezdeki en büyük limana ev sahipliği yapar ve bu liman aynı zamanda sezonluk Arktik köprüsü hattının başlangıç noktasıdır. Bu az bilinen uluslararası gemi hattı Churchill'i Grönland'ın güney ve doğu tarafından Arktik Okyanusu'nun buzsuz veya az buzlu kesimleri üzerinden Murmansk'a bağlar. Bu gemi hattı 2. Dünya Savaşı sırasında Avrupa'ya ve Sovyetler Birliği'ne sevkiyat yapan müttefik gemileri tarafından U-bot'lardan korunmak için sıkça kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mürsel, Havza</span>

Mürsel, Samsun ilinin Havza ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Delice Irmağı</span> Kızılırmakın sağ kolu

Delice Irmağı, İç Anadolu bölgesinde Kızılırmak'ın en uzun kolu; ıralaması 426 km, akaçlama havzası 17.228 km². Sungurlu, Kula köyü yakınında Kızılırmak'a kavuşur. Rejimi düzensizdir.

<span class="mw-page-title-main">Yeni Fransa</span>

Yeni Fransa Naipliği (Nouvelle-France) 1534'te Saint Lawrence Irmağı'nın Jacques Cartier tarafından keşfini izleyen süreçte Fransız egemenliğinde kalmış ve 1763'te İspanya ve Büyük Britanya'ya bırakılmış olan bölgedir. Meksika Körfezi, Newfoundland ve Hudson Körfezi 1721'de bölgenin sınırları içinde bulunuyordu. Bölge daha sonra yönetsel bağımsızlığı bulunan beş sömürgeye ayrılmıştır. Bunlar, Kanada, Acadia, Hudson Körfezi, Newfoundland ve Louisiana'dır.

<span class="mw-page-title-main">Canik Dağları</span>

Canik Dağları; batı uçları Samsun ilinde yer almak üzere, doğu uçları Ordu iline kadar sarkan ve Karadeniz'e paralel uzanan, Orta Karadeniz sıra dağları.

<span class="mw-page-title-main">Aşağı Kanada</span> Saint Lawrence Irmağının aşağı kesimi ile Saint Lawrence Körfezi boyunca uzanan bir Britanya kolonisidir

Aşağı Kanada Saint Lawrence Irmağı'nın aşağı kesimi ile Saint Lawrence Körfezi boyunca uzanan bir Britanya kolonisidir. 1791-1841 yılları arasında yaşamış olan koloni bugünkü Quebec'in güneyini oluşturmaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Adirondack Dağları</span>

Adirondack Dağları, Amerika Birleşik Devletleri'nde New York'un kuzeydoğu lobunda bulunan ve New York şehrin kuzeyinde kalan, sıra dışı bir jeolojik oluşumdur. Tektonik plaka sınırları boyunca meydan, doğrusal dağ sıralarının aksine, bir kubbeyi andırmaktadır. Günümüzden yaklaşık 1 milyar yıl önce oluşmuş Adirondack Dağlarında, George gölü, Placid gölü, Saranac gölleri ve çok sayıda buzul gölü yer almaktadır. Ayrıca dağda bulunmuş olan 1 milyar yıllık metaformik ve magmatik kayaçlar Québec Kanada'da bulunan Laurentian Dağları'nda da görülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Talas (nehir)</span> Nehir

Talas Irmağı Kırgızistan'ın Talas ilinde başlayıp batıya Kazakistan'a doğru akar. Karakol ve Üç Koşoy adlı ırmakların birleşmesiyle oluşur. Kazakistan'ın Taraz şehrinden geçip Aydın Gölü'ne varmadan önce tükenir.

<span class="mw-page-title-main">Kol (akarsu)</span>

Kol, daha büyük bir nehre veya göle akan bir akarsudur. Bir kol doğrudan bir denize veya okyanusa akmaz. Kollar ve ana akım nehirleri, yüzey ve yeraltı sularının çevresindeki drenaj havzasına boşalarak suyu okyanusa doğru yönlendirir.

<span class="mw-page-title-main">Baç Köprüsü</span> Adını baç vergisinden alan Tarsustaki tarihi köprü.

Baç Köprüsü, Mersin ilinin Tarsus ilçesinde yer alan tarihi bir köprüdür. Bizans imparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır. Orta Çağ'da köprüden geçenlerden baç adı altında vergi alınmakta oluşu sebebiyle, halk arasında "Baç Köprüsü" olarak bilinmektedir. Berdan Irmağı üzerindeki köprü, Tarsus kent merkezinin yaklaşık olarak 2.5 kilometre doğusunda yer almaktadır.