Film, hareketli resimlerin seri şekilde gösterilmesi ile ortaya çıkan bir yapıttır. Filmler, gerçek insan ve objelerin kamerayla kayıt edilmesiyle veya animasyon teknikleri, özel efektler gibi teknikler ile her iki unsurun yaratılmasıyla ortaya çıkar. Filmlerde bir seri tekil çerçeveler oluşturulur ancak bu çerçeveler ardışık ve hızlıca gösterildiğinde, optik illüzyon oluşur ve bu optik illüzyon izleyicinin, sırayla hızla izlenen ayrı çerçeveler arasındaki sürekli hareketi algılamasına neden olur. Film yapım süreci hem bir sanat hem de bir endüstridir. Sinematografinin kısaltması olan "sinema" kelimesi genellikle film yapımcılığını, film endüstrisini ve ilgili sanatları ifade etmek için kullanılır.
Nino Rota Italyan besteci. Baba filminin müziğini bestelemiştir. Bunun yanında birçok filmin de müziğine imza atan Nino Rota, 1979 yılında öldü.
Halid Hacı İbrahim, Khaled adıyla uluslararası tanınan Cezayirli şarkıcı-şarkı yazarı. Genç yaşlarda başladığı kariyerinde sahne adı olarak Cheb Khaled 'i kullanmıştır. Arap Dünyası'ndaki popülaritesi sebebiyle "Raï'nin Kralı" olarak tanımlanmaktadır.
Marie-Georges-Jean Méliès, sinemanın gelişmesine öncülük etmiş Fransız illüzyonist ve yönetmen.
Alain Fabien Maurice Marcel Delon Fransız aktör ve iş adamıydı.
Kızgın Güneş, 1960 Fransa-İtalya ortak yapımı psikolojik gerilim filmidir. Fransızca özgün adı Plein Soleil olan film İngilizce konuşulan ülkelerde Purple Noon adı ile gösterilmiştir. Film Türkiye'de ilk kez 3 Eylül 1961'de gösterime girmiş, 2002 yılında da 21. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında yapılan "Beyazperdede Bir İlah" başlıklı Alain Delon toplu gösterisinde aktörün diğer sekiz filmiyle birlikte gösterilmiştir.
Chris Marker, Fransız yazar, fotoğrafçı, film yönetmeni, multimedya sanatçısı ve belgeselcidir.
Henri Decaë, Fransız görüntü yönetmeni.
Michel Jean Legrand, üç Oscar ödüllü Fransız film müzikleri bestecisi, aranjör, caz piyanisti, orkestra şefi.
Jeanne d'Alcy, Erken Dönem Fransız film oyuncusu. Sinema öncülerinden Georges Méliès'le 1926'da başlayan evliliği Méliès'in 1938'de ölümüne kadar sürdü.
Yetenekli Bay Ripley, Anthony Minghella tarafından yazılıp yönetilen psikolojik gerilim türünde bir 1999 film uyarlaması. Film, Patricia Highsmith'in 1955'te yazmış olduğu aynı adlı romandan uyarlanmıştır. Türkiye'de Becerikli Bay Ripley adıyla yayımlanan roman ilk kez 1960 yılında Fransa'da Plein Soleil adıyla sinemaya aktarılmıştı. Bu film Türkiye'de Kızgın Güneş, ABD'de ise Purple Noon adlarıyla gösterime verildi.
Kızgın Güneş aşağıdaki anlamlara gelebilir:
- Kızgın Güneş , René Clément'ın yönettiği 1960 İtalya-Fransa ortak yapımı film. Özgün adı Plein Soleil.
- Kızgın Güneş , Yavuz Figenli'nin yönettiği 1971 yapımı Türk filmi.
- Kızgın Güneş , Şahin Gök'ün yönettiği 1984 yapımı Türk filmi
- Kızgın Güneş , Audrey Wells'in yönettiği 2003 yapımı film. Özgün adı Under The Tuscan Sun .
- Kızgın Güneş (roman), Harlequin Yayınları'nın "Beyaz Dizi"sinden çıkmış, Margarey Way'in yazdığı pembe dizi romanı.
Cirque du Soleil, Montreal, Québec, Kanada merkezli sanat topluluğu.
Sandrine Bonnaire, Fransız oyuncu. Hollywood filmleri de dahil olmak üzere 40'tan fazla filmde rol aldı.
Barış Dilaver bale sanatçısı ve film / belgesel yönetmeni.
André Bourvil, doğum adı André Robert Raimbourg Fransız oyuncu ve şarkıcı. Oynadığı komedi filmlerindeki rollerle tanınır, en çok bilinen filmleri Louis de Funès ile birlikte yaptığı Le Corniaud (1965) ve La Grande Vadrouille (1966) 'dır.
Michel Jacques Boisrond, Fransız yönetmen ve yazar. Çalışmaları 1950'lerden 1990'lara kadar yayılır.
Fabrice Luchini, Fransız tiyatro ve sinema oyuncusu. Kadın İsterse, Les Femmes du 6e étage ve Evde gibi filmlerde rol almıştır.
Les filles du soleil, yönetmenliğini Eva Husson'un gerçekleştirdiği Fransa yapımı drama filmidir. İlk gösterimini 2018 Cannes Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde gerçekleştirecek filmin başrollerinde Golshifteh Farahani ve Emmanuelle Bercot yer almaktadır.
17. Cannes Film Festivali 29 Nisan - 14 Mayıs 1964 tarihleri arasında yapıldı. Bu festivalde, Palme d'Or, "Grand Prix du Festival International du Film" olarak adlandırıldı ve 1974’e kadar kullanılmaya devam etti, daha sonra ismi tekrar Palme d'Or oldu.