İçeriğe atla

Kıskanmak Yok

"Kıskanmak Yok"
"Aşktan Sabıkalı" albümünden Bülent Ersoy şarkısı
Yayımlanma2011
TarzPop
Süre5:11
ŞirketBordo Müzik
YazarErhan Güleryüz
BesteciErhan Güleryüz
YapımcıErkan Adakoğlu

Kıskanmak Yok, Bülent Ersoy'un 2011'de yayınladığı "Aşktan Sabıkalı" albümünde yer alan beşinci şarkısıdır. Şarkının sözü ve müziği Erhan Güleryüz'e aittir. Şarkı pop tarzında olup, Ersoy tarafından ritimli şarkıda uzunçalar ve klarnet eşliğinde seslendirilmiştir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Zeki Müren</span> Türk müzik sanatçısı (1931–1996)

Zeki Müren, Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı, oyuncu ve şair. "Sanat Güneşi" ve "Paşa" olarak anılan Müren, klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilir. Sanata olan katkılarından dolayı 1991'de "Devlet Sanatçısı" ünvanıyla ödüllendirilmiştir. Türkiye'de verilmeye başlanan Altın Plak Ödülü'nün de ilk sahibi olan sanatçı, müzik yaşantısı boyunca altı yüzü aşkın plak ve kaset doldurmuş, üç yüzü aşkın şarkı bestelemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bülent Ersoy</span> Türk ses sanatçısı

Bülent Ersoy, Türk sanat müziği şarkıcısı. Sanatçı "Diva" lâkabıyla bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Müzeyyen Senar</span> Türk sanat müziği sanatçısı (1918–2015)

Müzeyyen Senar Türk Sanat Müziği sanatçısı. "Cumhuriyetin Divası" olarak da anılır.

Hatice Yıldız Levent ya da sahne adıyla Muazzez Ersoy klasik Türk müziği sanatçısıdır. 33. Türkiye Hükûmetinde Kültür Bakanlığının tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı ünvanına 1998'de layık görülen sanatçı, seslendirdiği nostaljik şarkılardaki başarısından dolayı "Nostalji Kraliçesi" olarak da bilinir. Sanatçı 2006 yılında Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütünün “iyi niyet elçisi” seçilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi</span> Burdurda kurulu devlet üniversitesi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla Burdur ilinde kurulmuş bir üniversitedir. İsmini Türk yazar Mehmet Akif Ersoy'dan almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Akif Ersoy Müze Evi</span> Mehmet Âkif Ersoyun Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankarada oturduğu, günümüzde müzeleştirilmiş ev

Mehmet Âkif Ersoy Müze Evi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Mehmet Âkif Ersoy'un Türk Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'da ikamet ettiği ve İstiklâl Marşı başta olmak üzere çok sayıda şiirini yazdığı müzeye dönüştürülmüş Ankara evidir. Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü'nün sınırları içinde yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Şükrü Ersoy</span> Türk futbolcu

Ali Şükrü Ersoy, Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör. Fenerbahçe'nın eski futbolcularındandır.

Dert Bende Derman Sende veya dijital platformlardaki kısaltılmış adı ile Dert Bende, Mine Koşan'ın 1972'de yayınladığı "Dert Bende/Sevde Gör" 45'liğinde yer alan şarkısıdır. Şarkının sözü ve müziği Vedat Yıldırımbora'ya aittir. Bir dönem şarkının Orhan Gencebay'a ait olduğu iddia edilmiştir. İstanbul Plak etiketi ile yayınlanmıştır.

Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine, sözleri Ahmet Cengizoğlun'a, bestesi Semahat Özdenses'na ait uşşak makamı, düyek usûlündeki şarkıdır. Şarkı Zeki Müren, Müzeyyen Senar gibi sanatçılar tarafından söylenmiştir.

<i>Aşktan Sabıkalı</i>

Aşktan Sabıkalı, Türk şarkıcı Bülent Ersoy'un yirmi sekizinci albümü. 3 Ekim 2011'de Bordo Müzik tarafından yayımlandı.

<i>Yüz Karası</i> (albüm)

Yüz Karası, 1981'de yayınlanan Bülent Ersoy'un Türküola'dan çıkan on beşinci stüdyo albümüdür.

<i>Canımsın</i> (albüm) Bülent Ersoyun 2002de çıkan stüdyo albümü

Canımsın, 2002'de yayınlanan Bülent Ersoy'un Avrupa Müzik'dan çıkan stüdyo albümüdür.

<i>Alaturka 2000</i>

Alaturka 2000, 2000'de yayınlanan Bülent Ersoy'un Universal - S Müzik'dan çıkan stüdyo albümüdür.

<i>Şöhretin Sonu</i> Wikimedia anlam ayrımı sayfası

Şöhretin Sonu, yönetmenliğini Orhan Aksoy'un yaptığı 1981 yapımı transgender ve transseksüellik temalı Türk filmi. Filmde Bülent Ersoy'un hayatı gerçekçi bir dille anlatılmıştır. Bülent Ersoy'un cinsiyet değiştirme sürecinde toplum ve ülke nezdinde yaşadığı ayrımcılık ve şiddete yer verilmiştir.

Lüzûm Kalmadı-Neye Yarar Gelişin, Bülent Ersoy'nun 1972 çıkışlı ilk 45'liği. Albümde yer alan aynı isimli iki şarkının söz ve müziği aynı zamanda Bülent Ersoy müzik hocası olan Muzaffer Özpınar'a aittir.

<i>İşte Bizim Hikayemiz</i>

İşte Bizim Hikâyemiz, yönetmenliğini Orhan Aksoy'un yaptığı 1978 yapımı Türk filmi.

<i>Şiirlerle Şarkılarla</i>

Şiirlerle Şarkılarla, Bülent Ersoy'un 1993 yılında yayınladığı albümü.

Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi, İstanbul'da, Beykoz'da bulunan müze.

Lüzum Kalmadı/Neye Yarar Gelişin, Bülent Ersoy'un 1974 yılında yayınlanan ilk plağı.

Burhan Bayar, Türk söz yazarı, bestekâr, orkestra şefi ve aranjördür. Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses'in söylediği çok bilindik birçok şarkı kendisine aittir.