
Mostar Köprüsü, Bosna-Hersek'in Mostar şehrinden geçen Neretva nehri üzerinde bulunan bir köprü. Orijinal köprü Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edildi ve 9 Kasım 1993'te Boşnak-Hırvat Savaşı sırasında Hırvat güçleri tarafından yıkılıncaya dek 427 yıl kullanıldı. Mimar Hayreddin, köprü için 456 kalıp taş kullanmıştı. Köprü, çevresindeki kente adını da verdi. Mostar, Hersek bölgesinin ana kenti oldu. Köprüyü yeniden inşa etmek için bir proje hazırlandı ve 23 Temmuz 2004'te yeni köprü hizmete girdi. Köprü, 2005'te UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edildi.

Uzun Köprü, Edirne'de, Ergene Nehri üzerinde, Anadolu ile Balkanları birbirine bağlayan tek köprü ve dünyanın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan tarihi köprüdür. Eski adı Ergene Köprüsü idi. Köprü, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine ismini vermiştir.

Misis Köprüsü, Ceyhan Nehri üzerinde, Adana'nın Yüreğir büyükşehir ilçesine bağlı Misis Beldesinde yer alan, tarihî köprü.

Malabadi Köprüsü veya orijinal adıyla Akarman Köprüsü, Silvan'a 23,2 km uzaklıkta Silvan ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Oğuz Türkleri'nden Artuklu beyliğinin önderi Hüsameddin Timurtaş tarafından yaptırılmış tarihi bir köprü. Silvan'dan rahatlıkla ulaşım imkânı vardır. Diyarbakır Tarihi Eserler Envanteri'ne kayıtlıdır. Malabadi Köprüsü 1989 yılında Silvan Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Malabadi Köprüsü Silvan Belediyesi'nin logosunu oluşturan ana unsurdur. Malabadi Köprüsü Silvan ilçesine ait bir köprüdür.

Edirne İkinci Beyazıt Köprüsü, II. Bayezid tarafından Edirne'de Tunca nehri üzerinde inşa ettirilen köprü.

Karaözü, Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı bir mahalledir. Eskiden belde olan Karaözü, 6360 sayılı kanunun çıkmasıyla beraber mahalle statüsü almıştır.
Haburman Köprüsü, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinin batısında bulunan ve Sinek Çayı üzerine kurulan bir köprüdür. Çermik Köprüsü olarak da bilinir.
Yukarı Çamlıca Köprüsü veya Pisik Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. Çamlıhemşin'e 2 kilometre uzaklıkta olan köprü, Aşağı Çamlıca ve Yukarı Çamlıca mahallelerinin bağlaması için yapılmıştı. Köprünün yanındaki değirmen bölgedeki diğer değirmenlerin aksine taş olarak inşa edilmiştir. Günümüzde kullanılmayan 8 metre uzunluğundaki köprü, 4 metre yüksekliğinde ve 1.5 metre genişliğindedir.
Çaybaşı Kutu Mahallesi Köprüsü, Rize'nin Merkez ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 14 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 3 metredir. Mimari özelliklerinden 19. yüzyılda yapıldığı anlaşılan kemer köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Kemer ayakları dere yatağında olan köprü kuzey-güney doğrultusunda uzanmaktadır.
Dağdibi Köprüsü, Rize'nin Kalkandere ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 15 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 3 metredir. Köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Kemer ayakları ana kayaya oturtulmuş olan köprü kuzey-güney doğrultusunda uzanmaktadır.
Gürgen Köprüsü, Rize'nin Güneysu ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 25 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 2,5 metredir. Kangel Deresi'nin üzerinde yer alan köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Üst gövdesi kavisli olan köprü kuzey-güney doğrultusunda uzanmaktadır.
Kalkandere Merkez Köprüsü, Rize'nin Kalkandere ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 30 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 3,2 metredir. Köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Kemer ayakları dere yatağına oturtulmuş olan köprü doğu-batı doğrultusunda uzanmaktadır. Mimari özelliklerinden 19. yüzyılda yapıldığı anlaşılan köprünün doğu ucu merdiven ile yola bağlanmaktadır.
Kömürcüler Köyü Köprüsü, Rize'nin Merkez ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 17,00 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 2,80 metredir. Mimari özelliklerinden 19. yüzyılda yapıldığı anlaşılan kemer köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Kemer ayakları dere yatağında olan köprü kuzey-güney doğrultusunda uzanmaktadır.
Yapraklar Köprüsü, Rize'nin İyidere ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 7,60 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 2,40 metredir. Hasandağ Deresi'nin üzerindeki köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Köprü yolu beton ile kaplanmıştır.
Papes Demirkapı Köprüsü, Rize'nin İkizdere ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve sivri kemerli bir kemer köprüdür. 23 metre uzunluğundaki köprünün yüksekliği 8 metre, genişliği ise 3.30 metredir. Mimari özelliklerine göre 19. yüzyıla tarihlenen köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Köprü ayakları dere yatağına inşa edilen köprü, doğu-batı yönünde uzanmaktadır.
Yeşildere Köprüsü, Rize'nin Merkez ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve basık kemerli bir kemer köprüdür. 10,00 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 2,30 metredir. Mimari özelliklerinden 19. yüzyılda yapıldığı anlaşılan kemer köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Kemer ayakları ana kayanın üzerine inşa edilen köprü, kuzey-güney doğrultusunda uzanmaktadır. Köprünün kuzey ayağının iç yüzeyinde niş vardır.
Yalıköy Köprüsü, Rize'nin İyidere ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 8,00 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 2,80 metredir. Doğu-batı doğrultusunda inşa edilen köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Ayakları kayalar üzerine oturtulan köprü, Yalıköy Mahallesi ve Sarayköy Mahallesini birbirine bağlamaktadır.
Vancel Köprüsü, Rize'nin İkizdere ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 14,00 metre uzunluğundaki köprünün yüksekliği 5,00 metre, genişliği ise 3,00 metredir. Mimari özelliklerine göre 19. yüzyıla tarihlenen köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Köprü ayakları ana kayaya inşa edilen köprü, kuzey-güney yönünde uzanmaktadır.
Ortayol Köprüsü veya Meleskur Köprüsü, Rize'nin Pazar ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve yuvarlak kemerli bir kemer köprüdür. 16,00 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 2,40 metredir. Kemer ayaklarının iç yüzünde nişler bulunan köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır. Köprü ayakları ana kayaya inşa edilen köprüye merdiven ile ulaşılmaktadır.
Ambarlık Köprüsü, Rize'nin Merkez ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve basık kemerli bir kemer köprüdür. 40,00 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 3,20 metre, yüksekliği ise 7 metreydi. Doğu-batı doğrultusunda uzunan köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştı. Köprü ayakları ana kayaya inşa edilen köprü, mimari özelliklerine göre 18. yüzyıla tarihlenmekteydi. 2003 yılında tescil edilip koruma altınan alınan köprü, 2011'de restore edildi. Kemer köprü 10 Temmuz 2019'da kendi kendine yıkıldı. Yıkılmasından birkaç gün sonra yeniden inşasına başlanan köprü, yaklaşık 1 senede yeniden inşa edildi.