
Niagara Şelaleleri, Kuzey Amerika'nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında, Niagara Nehri'nin üzerinde bulunur. 3 büyük şelaleden oluşur. Horseshoe bunların en büyükleridir. American Falls ve Bridal Veils Fall diğer iki küçük şelalelerdir.

Maral Şelalesi, Artvin ili, Borçka ilçesinde Karçal Dağları'nda Maral Deresi üzerindeki şelale. Şelale tek bir eğim kırıklığından, 63 m yüksekten düşer. Şelale adını, eski adı Mindieti olan Maralköy'den alır. Günümüzde Camili Biyosfer Rezervi alanında bulunmaktadır.

Günpınar Şelalesi Malatya ili Darende ilçesi sınırlarında, Tohma Çayı'nın kolu Şuhul Deresi üzerindeki şelaledir.

Palovit Şelalesi, Türkiye'nin Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Şelale 15 metre yüksekten akmaktadır. Rize'de bulunan debisi en yüksek şelalelerinden biridir. Kaynağı Palovit Deresi'dir. Kaçkar Dağları Millî Parkı sınırları içerisinde yer alır.
Çetekalevi Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Çamlıhemşin'e 30 kilometre uzaklıktadır. Şelale, yaklaşık 35 metre yüksekliğindedir ve iki kademe halinde akar. Derenin kaynağı Çifteryayım Deresidir. Didingola veya Koçdüzü Yaylası'ndan şelaleye ulaşılabilir.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Düzce ili, Gölyaka ilçesi, Güzeldere köyü sınırlarında, 22,76 ha alanda, 2011 yılında ilan edilen tabiat parkıdır.

Gürcüdüzü Şelalesi, Rize ilinin Fındıklı ilçesine 26 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir şelaledir. Çumanik Deresi ile Çağlayan Deresi'nin karışma noktasında konumlanmıştır.

Karaali Şelalesi veya Avla Şelale, Rize ilinin Fındıklı ilçesinde bulunan bir şelaledir. Arılı Deresi Vadisi'ndeki küçük bir derenin parçasıdır. Şelalenin rakımı 210 metredir.

Movri Şelalesi, Rize ilinin Ardeşen ilçesinde bulunan bir şelaledir. Rakımı 1485 metre olan şelalenin kaynağı Tunca Deresi'ne karışan Movri Deresi'dir. Toplam 60 metrelik 3 şelaleden oluşmaktadır.

Şoltoğuri Şelalesi veya Kayadibi Şelalesi, Rize ilinin Ardeşen ilçesinde bulunan bir şelaledir. Şorak Deresi'nin üzerinde konumlanmıştır.

Senavat Şelalesi, Rize ilinin Ardeşen ilçesinde bulunan bir şelaledir. Durak Dere'ye karışan Senavat Deresi'nin üzerinde konumlanmıştır.

Beyazgöz Şelalesi, Rize ilinin Ardeşen ilçesinde bulunan bir şelaledir. Fırtına Deresi'ne karışan Karmeteruba Deresi'nin üzerinde konumlanmıştır.

Gürgendibi Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Pohbaduf Deresi'nin üzerinde konumlanmıştır.

Bebedes Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Bebedes Deresi'nin üzerinde konumlanmıştır.

Paslakum Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Denizden 990 metre yükseklikte konumlanmış olan şelale Fırtına Deresi'ne karışmaktadır. Şelalenin Çamlıhemşin ilçe merkezine uzaklığı 18 kilometredir.

Akyamaç Şelalesi veya Tecina Şelalesi, Rize ilinin Hemşin ilçesine 4 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir şelaledir. 414 metre rakımlı şelalenin kaynağı Tecina Deresi'dir.
Askoroz Şelalesi veya Ilıca Şelalesi, Rize ilinin Merkez ilçesinde bulunan bir şelaledir. Merkez ilçeye 32 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Askoroz Deresi'ne akmaktadır.

Rüzgarlı Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Daim Deresi'ne akmaktadır.

Eğvane Şelalesi veya Hostaval Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Cimil Deresi'ne akmaktadır. Yöre halkının "çift başlı" olarak nitelendirdiği şelalenin rakımı 1050 metredir.
Sudüşen Şelalesi, Rize ilinin İkizdere ilçesinde bulunan bir şelaledir. İlçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta olan şelaleden akan sular Küçükkıran Deresi'ne akmaktadır. Şelalenin rakımı 1864 metredir.