Hopa, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Artvin iline bağlı bir ilçe ve bu ilçenin merkezi olan kasabadır. Hopa Limanı'yla, Türkiye'nin başlıca liman kentlerinden biri olan Hopa, Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'na yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır.
Murgul, Artvin ilinin bir ilçesidir.
Ergani ya da eski adıyla Osmaniye Diyarbakır ilinin bir ilçesidir.
Bayat boyu, Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuzların 24 boyundan biri ve Kaşgarlı Mahmud'a göre Divân-ı Lügati't-Türk'teki yirmi iki Oğuz bölüğünden dokuzuncusu; "Bayat"lardır. Belgeleri şudur: diye tanımladığı bir Oğuz boyudur. Bu boyun, Bozoklar'dan Oğuz Kağan'ın oğlu Gün Han'ın soyundan geldiği kabul edilir. Ancak Kaşgarlı'nın bu sıralamada o dönem güç kazanan öncesinde ise 24. sırada bulunan Kınıkları 1. sıraya çıkarması da göz önünde bulundurulmalıdır. Kaşgarlı dışında genel kanıysa Kayıların 1. sırada, Bayatların ise 2. sırada olduğu şeklindedir.
Bölükyayla veya eski adıyla Mazel; Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Adıyaman iline bağlı Kâhta ilçesinin bir beldesidir. "Kelemi Ali Hösse" adlı tepenin eteğinde kurulmuştur. Kuzeyinde Sincik ilçesi, güneydoğusunda Kâhta ilçesi, güneyinde Samsat ilçesi, batısında Çelikhan ilçesi, Güneybatısında ise Adıyaman il merkezine bağlı Kömür beldesi yer almaktadır.
Ardıçlı, Balıkesir ilinin Savaştepe ilçesine bağlı bir mahalledir.
Bakacak, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir mahalledir.
Tödürge, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.
Yenikapı, Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Süle, Bursa ilinin İnegöl ilçesine bağlı bir mahalledir.
Boyuncuk, Artvin ilinin Arhavi ilçesine bağlı bir köydür.
Pamukçular, Artvin ilinin Yusufeli ilçesine bağlı bir köydür.
Arıkonak, Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür.
Erimli, Diyarbakır ilinin merkez ilçesine bağlı bir mahalledir.
Ormansırtı, Malatya ilinin Arapgir ilçesine bağlı bir mahalledir. Eski adı Cücügen'dir.
Büyükakören, Diyarbakır ilinin Sur ilçesi Özekli beldesine bağlı bir mahalledir.
Balıkçılar, Ardahan ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Kaledran Çayı Mersin ili Anamur ilçesinde yer alan bir çaydır. Çayın adı Toros Dağları üzerindeki Kaleduran adındaki bir kale öreninden gelmektedir. Bölgedeki yazın kuruyan birçok çayın aksine her mevsim belli bir debiye sahip olan çay 36°06′01″K 32°33′46″D koordinatlarında Akdeniz'e dökülür. Çayın kaynağı Toros Dağlarında Anamur'a bağlı Güngören köyü kuzeyindedir. Güneye doğru akan çay Akdeniz'e dökülmeden önce Mersin ili batı sınırını çizer. Çayın batısı Antalya ili Gazipaşa ilçesi, doğusu ise Anamur ilçesidir. Eskiden bu bölgede bulunan ve çayla aynı isme sahip olan köyün bazı kısımları çayın batısında kalmıştı. Bu sebepten köy ikiye ayrıldı ve doğudaki köy Anıtlı batıdaki köy de Yakacık adını aldı. Ancak halk arasında her iki kısım da hala Kaledran adıyla anılır.
Artvin'de yer adları, çoğu Gürcüce, bir kısmı da Lazca ve Ermenice adlardan oluşuyordu. Bu yer adlarının çoğu, ilk kez 1925'te Artvin il meclisinin kararıyla değiştirildi. Artvin'de yer adlarının değiştirilmesi 1959 ile 1964 yıllarında ve daha sonra da devam etmiştir.
Cılar, Samsun ilinin Terme ilçesine bağlı bir mahalledir.