22 Şubat, Miladi takvime göre yılın 53. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 312 gün vardır.
12 Eylül, Miladi takvime göre yılın 255. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 110 gün vardır.

Friedrich Wilhelm Nietzsche, Alman klasik filolog ve filozoftur. Nietzsche'nin fikirleri ve üslubu, yerleşik düşünce kalıplarını kırmıştır, bu nedenle yaşadığı dönemde var olan bir klasik disipline sokulamamıştır. Nietzsche, günümüzde yepyeni bir felsefi ekol olarak yaşam felsefesi disiplininin kurucusu olarak kabul edilmektedir.

Horst Köhler, 1 Temmuz 2004 tarihinde Federal Almanya Cumhurbaşkanı seçilmeden önce, 1 Mayıs 2000 - 4 Mart 2004 tarihleri arasında IMF başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Tübingen Üniversitesi Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Tübingen şehrinde bulunan bir araştırma üniversitesidir. Almanya'nın en iyi 10 üniversitesinden biri olarak bilinmektedir. German Excellence Universities olarak adlandırılan Almanya'daki 11 elit üniversiteden biridir. Tübingen Üniversitesi özellikle teoloji, tıp, hukuk ve edebiyat fakülteleriyle bilinmektedir. Mezunları arasında önemli başkanlar, bakanlar, bilim insanları ve Federal Anayasa Mahkemesi üyeleri bulunmaktadır. Üniversite özellikle tıp ve kimya alanında 11 Nobel Ödülü sahibine ev sahipliği yapmıştır.

Deutsche Bank AG, Almanya'nın ciro ve işçi sayısı açısından en büyük bankasıdır. Merkezi Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunur. Londra, New York, Singapur, Hong Kong ve Sidney şehirlerindeki ana yönetim merkezleriyle dünyanın en büyük bankaları arasında yer alır. Banka 20. yüzyılda 1914-1929-1957 yılları arasında aralarında İngiltere bankalarının da bulunduğu çeşitli küçük bankaların birleşmesi sonucu oluşmuştur. Bankalar grubuna en son 1989 yılında Amerikalı bankaları da katılınca banka büyümüştür.

Monoklonal antikorlar sadece bir epitopa karşı reaksiyon gösteren antikorlardır ve sadece bir adet B-Lenfosite dayanan hücre klonundan elde edilirler. Monoklonal antikorların elde edilme yöntemi 1975'te César Milstein, Georges Köhler ve Niels Jerne tarafından tanımlanmıştır.
20. Kolordu, II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nın Wehrmacht'a bağlı olarak faaliyet gösteren piyade kolordusu.
61. geleneksel Berlin Film Festivali, 10 ila 20 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlendi ve aktris Isabella Rossellini, jürinin başkanı olarak festivalde yer aldı. Coen Kardeşler'in İz Peşinde filmi ile festival açıldı. Alman oyuncu Armin Mueller-Stahl, başarılarından dolayı Onursal Altın Ayı'yı aldı. En İyi Film dalında Altın Ayı, Asghar Farhadi'nin yönettiği İran draması olan Jodaeiye Nader az Simin filmine verildi.
Gökay Köhle, Türk futbolcudur.

14. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 1 Nisan - 16 Nisan 1995 tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen film festivali.

Niels Kaj Jerne, Danimarkalı immünolog. 1984 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü Georges J. F. Köhler ve César Milstein ile birlikte "Monoklonal antikorların üretim prensiplerini keşifleri ve bağışıklık sisteminin gelişimi ve kontrolü" ile ilgili teorileri için kazanmıştır.

Georges Jean Franz Köhler,, Alman biyolog.

César Milstein, Arjantinli biyokimyacı. Antikor araştırmalarıyla tanınmıştır. 1984 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü Niels Kaj Jerne ve Georges J. F. Köhler ile birlikte antikor araştırmaları nedeniyle kazanmıştır.

Juliane Köhler, Alman oyuncu.

Siegfried Köhler, Alman orkestra şefi ve klasik müzik bestecisidir.

Guildo Horn, Alman şarkıcıdır. Çoğunlukla, çirkin kıyafetler ve çok dışadönük performanslar içeren eksantrik sahnesiyle ünlüdür.
Paul Ludwig Carl Heinrich Rée, Yahudi kökenli Alman yazar ve filozof. Rée ayrıca, Friedrich Nietzsche'nin arkadaşıydı. Fikirler tarihinde, kendi başına önemli bir nihilist filozof olmaktan ziyade Friedrich Nietzsche ile olan dostluğu sayesinde yardımcı bir figür olarak bilinir. Friedrich Nietzsche araştırmacısı Joachim köhler; Paul Rée ile Friedrich Nietzsche'nin, arkadaşlığın yanında romantik bir ilişki de yaşamış olabilecekleri ihtimali üzerinde durmuş ancak; Köhler'in bu görüşleri, diğer Friedrich Nietzsche araştırmacıları ve anlatıcıları arasında fazla kabul görmemiştir. İntihar ederek ölmüştür.

Caspar S 1 (Almanca: Caspar S I), Ernst Heinkel tarafından Heinkel HE 1 olarak adlandırıldı. Versay Antlaşması yüzünden İsveç'te geliştirildi.