
Nijerya arması, Afrika ülkesi Nijerya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma 20 Mayıs 1960 tarihinde Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth tarafından kullanıma verilmiştir.

Belize arması, Orta Amerika'da yer alan Belize'nin resmî devlet armasıdır.

Zimbabve arması, Afrika ülkesi Zimbabve tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Ülkenin bağımsızlığı kazanmasından sonra 21 Eylül 1981 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış ve bir yıl önce bağımsızlığına kavuşan yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.

Lesotho arması, Afrika ülkesi Lesotho tarafından resmî olarak kullanılan armadır.

Nijer arması, Afrika ülkesi Nijer tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Komorlar arması, Afrika ülkesi Komorlar tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Güney Sudan arması, Afrika ülkesi Güney Sudan tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Madagaskar arması, Afrika ülkesi Madagaskar tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

Mauritius arması, Afrika ülkesi Mauritius tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma 1906 yılında VII. Edward tarafından takdim edilmiştir.

Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti arması, Afrika kıtasında bulunan ve tüm Batı Sahra'da egemenliğini ilan eden ancak kısmen tanınan Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nde bağımsızlığın ilan edildiği 27 Şubat 1976 tarihinde kabul edilen resmî devlet armasıdır.

Melilla arması, Afrika kıtasına bağlı olan ancak Avrupa ülkesi İspanya'ya bağlı özerk bir bölge olan Melilla tarafından kullanılan resmî armadır.

Kuzey Mariana Adaları bayrağı, benzeri ilk olarak 1976 yılında kabul edilmiş, günümüzdeki revize olmuş hâli ile de ilk olarak Temmuz 1985 tarihinde kabul edilerek göndere çekilmiştir.

Cayman Adaları bayrağı, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Cayman Adaları tarafından kullanılan bayrak. Cayman Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 25 Ocak 1999 tarihinde kabul edilmiştir.

Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde Güney Amerika kıtasına dâhil edilen ve Britanya Denizaşırı Toprakları'ndan biri olan Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları tarafından kullanılan bayrak. Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 3 Ekim 1985 tarihinde kabul edilmiştir.

Cayman Adaları arması, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Cayman Adaları tarafından kullanılan arma. Cayman Adaları arması günümüzdeki hâli ile 14 Mayıs 1958 tarihinde kabul edilmiştir.

Saint Helena arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin merkezi konumunda da olan Saint Helena adasında kullanılan arma. Saint Helena arması günümüzdeki hâli ile 30 Ocak 1984 tarihinde kabul edilmiştir.

Britanya Hint Okyanusu Bölgesi arması, Hint Okyanusu'nda bulunan ve Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen ve günümüzde sadece Chagos Takımadaları'nı kapsayan Britanya Hint Okyanusu Toprakları'nda kullanılan arma. Britanya Hint Okyanusu Bölgesi arması günümüzdeki hâli ile bölgenin oluşturuluşunun 25. yılın anısına 1990 tarihinde kabul edilmiştir.

Bermuda arması, Atlas Okyanusu'nda, Kuzey Amerika'nın doğu açıklarında Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Bermuda tarafından kullanılan arma. Bermuda arması günümüzdeki hâli ile 1910 yılında kabul edilmiştir.

Tristan da Cunha bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Tristan da Cunha adasında kullanılan bayrak. Tristan da Cunha bayrağı günümüzdeki hâli ile 20 Ekim 2002 tarihinde kabul edilmiştir.

Tristan da Cunha arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Tristan da Cunha adasında kullanılan arma. Tristan da Cunha bayrağı günümüzdeki hâli ile 2002 yılında kabul edilmiştir.