Bu sayfada Kuzey Kore'de bulunan dış temsilcilikler listelenmiştir. Hâlihazırda başkent Pyongyang 24 tane büyükelçiliğine ev sahipliği yapmaktadır. Bunların çoğu, kentin Munsudong Diplomatik Alanı isimli özel bir alanında bulunmaktadır. Birçok diğer ülkenin Pekin ya da Seul'de Kuzey Kore'ye akredite edilmiş büyükelçileri vardır.
Kuzey Kore-Güney Kore ilişkileri, Kore Yarımadası'ndaki iki devlet arasındaki diplomatik ilişkilerdir. Eskiden 1910'da Japonya tarafından ilhak edilen tek bir ulus olan iki ulus, 1945'te II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana bölünmüş ve 1950-1953 arasında bir ateşkes anlaşmasıyla sonuçlanan ancak barış anlaşması olmadan Kore Savaşı'na girmiştir. Kuzey Kore, Kim hanedanı tarafından yönetilen tek partili totaliter bir devlettir. Güney Kore, 1987'de doğrudan seçimlerin yapıldığı demokratikleşmeye kadar bir dizi askeri diktatörlük tarafından yönetiliyordu. Her iki ülke de tüm Kore yarımadasını ve uzaktaki adaları talep ediyor. Her iki ülke de 1991'de Birleşmiş Milletlere katıldı ve çoğu ülke tarafından tanınıyorlar. 1970'lerden bu yana, her iki ülke de askeri gerilimi azaltmak için gayri resmi diplomatik diyaloglar düzenlemektedir. 2000 yılında Başkan Kim Dae-jung, yarımadanın bölünmesinden 55 yıl sonra Kuzey Kore'yi ziyaret eden ilk Güney Kore Başkanı oldu.
Belarus-Türkiye ilişkileri Belarus ve Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir.
Türkiye-Özbekistan ilişkileri, Türkiye ile Özbekistan arasındaki dış ilişkilerdir. Özbekistan'ın Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını takiben Türkiye, özellikle Özbekistan'da ekonomik projeler ve sosyal, kültürel ve diplomatik girişimler yürütme konusunda aktif olmuştur. 16 Aralık 1991'de Türkiye Özbekistan'ı tanıyan ilk ülke oldu ve Taşkent'te büyükelçilik açan ilk ülke oldu.
Lihtenştayn-Türkiye ilişkileri, Lihtenştayn ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir.
Liberya-Türkiye ilişkileri, Liberya ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Türkiye'nin Gana Büyükelçisi 2013'ten beri Liberya'ya akredite edilmiştir. Brüksel'deki Liberya Büyükelçilisi ise Türkiye'ye akredite edilmiştir. 22 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Türkiye en kısa zamanda Liberya'nın başkenti Monrovia'da büyükelçilik açacaktır.
Küba-Türkiye ilişkileri Küba ve Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir.
Bhutan-Türkiye ilişkileri, Bhutan ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir.
Türkiye-Vanuatu ilişkileri Türkiye ile Vanuatu arasındaki dış ilişkilerdir. Avustralya'nın Canberra kentindeki Türk büyükelçisi de Vanuatu'ya akreditedir. Vanuatu'nun İstanbul'da bir fahri konsolosluğu bulunmaktadır.
Samoa-Türkiye ilişkileri, Samoa ve Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Yeni Zelanda, Wellington'daki Türk büyükelçisi 12 Nisan 1979'dan beri Samoa'ya akreditedir.
Nepal-Türkiye ilişkileri, Nepal ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. İkili diplomatik ilişkiler 1962 yılında kuruldu. Türkiye'nin Yeni Delhi'deki Hindistan Büyükelçisi Nepal'e, İslamabad'daki Nepal Büyükelçiliği ise Türkiye'ye akredite edilmiştir.
Litvanya-Türkiye ilişkileri, Litvanya ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Türkiye 28 Temmuz 1922'de Litvanya'yı resmî olarak tanıdı ve aynı gün Türkiye'nin Estonya Büyükelçisi de Litvanya'ya akredite oldu. SSCB'nin Estonya, Letonya ve Litvanya'nın işgalini ve ilhakını takiben Tallinn'deki Türk Büyükelçiliği 5 Eylül 1940'ta kapattı. Ancak Türkiye, Litvanya'nın Sovyet ilhakını hiçbir zaman tanımadı.
Surinam-Türkiye ilişkileri, Surinam ve Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Türkiye'nin Port of Spain büyükelçisi Surinam'a akredite edilmiştir. Türkiye'nin Paramaribo'da fahri konsolosluğu, Surinam'ın ise Ankara ve İstanbul'da fahri konsoloslukları bulunmaktadır.
Haiti-Türkiye ilişkileri, 2010 Haiti depremine cevaben Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) açılışına kadar coğrafi uzaklık nedeniyle sınırlı kalmıştır.
Nikaragua-Türkiye ilişkileri Nikaragua ve Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Kosta Rika'nın San José kentindeki Türk Büyükelçiliği Nikaragua'ya, Nikaragua'nın Berlin'deki Büyükelçiliği ise Türkiye'ye akredite edilmiştir.
Belize-Türkiye ilişkileri, Belize ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Her iki ülke de DTÖ üyesidir.
Fildişi Sahili-Türkiye ilişkileri, Türkiye ile Fildişi Sahili arasında süregelen uluslararası politikaları içerir.
Saint Lucia-Türkiye ilişkileri, Saint Lucia ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri ifade eder.
Fiji-Türkiye ilişkileri, Fiji ve Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Wellington, Yeni Zelanda'daki Türk büyükelçisi 17 Aralık 1975'te Fiji'ye akredite edilmiştir. Fiji'nin İstanbul'da fahri konsolosluğu bulunmaktadır.
Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) ile Kore Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkiler 1992 yılında resmen kuruldu. Bundan önce, ÇHC, yalnızca Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni, Güney Kore ise yalnızca Çin Cumhuriyeti'ni (Tayvan) tanırdı. Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkiler kurmuş en son Asya ülkesidir. Son senelerde Çin ile Güney Kore, farklı alanlarda aralarındaki stratejik ve kooperatif ortaklıklarını arttırmaya ve üst düzey bir ilişki kurmaya çaba göstermiştir. Bilhassa ticaret, turizm ve çok kültürlülük, bu iki ülke arasındaki kooperatif ortaklığı güçlendirmekteki en önemli etkenleri teşkil etmiştir. Buna rağmen, tarihî, siyasî ve kültürel anlaşmazlıklar, Güney Kore ile Çin arasındaki ilişkiyi şekillendirmeye devam etmektedir.