
Sahra ya da Büyük Sahra, Afrika'nın kuzeyinde yer alan, kıtanın ortası ile kuzeyini ayıran 9 milyon km² büyüklüğünde bir çöl. Dünyanın en büyük sıcak çölüdür. Antarktika ve Arktika'nın ardından en büyük üçüncü çöldür. Yaklaşık olarak Afrika kıtasının %30’u kadardır.

Kuzey Afrika, Afrika'nın kuzeyindeki bölgeye verilen isim. Bugün Kuzey Afrika'da Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır ve Sudan devletleri bulunmaktadır. Bölgede Müslümanlar çoğunluktadır. Bölgedeki yaygın diller Arapça, Berberice ve Kıpticedir.

Akdeniz Oyunları, Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında, dört yılda bir düzenlenen spor yarışmalarıdır. Bu yarışmalar, Akdeniz ülkeleri arasında toplumsal ve kültürel yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Akdeniz Oyunları’nda Olimpiyat kuralları geçerlidir ve yarışmalar 15 günde tamamlanır.

2010 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran ile 11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın 19. finalleridir. Bu sayede FIFA Dünya Kupası ilk kez Afrika kıtasında düzenlenmiş oldu. Kupayı, 11 Temmuz 2010 tarihinde oynanan final maçında Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya kazanmıştır.

Mağrip, Arap dünyasının batı kısmıdır. Bölge, Cezayir, Libya, Moritanya, Fas ve Tunus dahil olmak üzere Batı ve Orta Kuzey Afrika'yı kapsar. Mağrip ayrıca Batı Sahra'nın tartışmalı bölgesini de içerir. 2018 itibarıyla bölgenin nüfusu 100 milyondan fazlaydı.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Afrika'da futbolu organize eden ve yöneten kuruluştur. 53 Afrika ülkesinin bağlı olduğu bu kuruluş Afrika Uluslar Kupası, CAF Konfederasyon Kupası, CAF Şampiyonlar Ligi'ni düzenler. Ayrıca CAF Afrika'da Yılın Futbolcusu ödülünü de verir.

1983 Akdeniz Oyunları, 9. düzenlenen organizasyonun Afrika'da gerçekleşen üçüncüsüdür. 3 Eylül - 17 Eylül 1983 tarihleri arasında Fas 'ın Kazablanka şehrinde gerçekleştirilmiştir.

2001 Akdeniz Oyunları veya resmî adı ile 14. Akdeniz Oyunları, organizasyon tarihindeki 14. etkinlik. 2-15 Eylül 2001 tarihleri arasında Tunus'un başkenti Tunus'ta düzenlenmiştir. 2001 Akdeniz Oyunları'na 23 ülkeden, 23 spor branşında, 3.041 sporcu katılmıştır.
2010 Afrika Uluslar Kupası, Afrika ülkelerinin ulusal futbol takımları arasında düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nın 27inci organizasyonu.
2013 Afrika Uluslar Kupası, Afrika ülkelerinin ulusal futbol takımları arasında, Afrika Uluslar Kupası'nın 29. organizasyonu olarak Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen futbol şampiyonasıdır. Başlangıçta Libya'nın ev sahipliğini yapacağı açıklansa da CAF daha sonra turnuvanın Güney Afrika'ya alındığını açıkladı. Angola, Gabon ve Ekvator Ginesi ile birlikte Nijerya'nın da teklifini geçen Libya turnuvayı düzenleme hakkını kazandı. Fakat 2011 Libya İç Savaşı nedeniyle turnuvanın Libya'da düzenlenmesinin uygun olmayacağı düşünülerek ev sahipliği Güney Afrika'ya verildi. Mozambik, Namibya, Zimbabve ve Senegal'in teklifleri finale kalamadan reddedildi. CAF tarihinde ilk kez gelecek üç turnuvanın ev sahipleri tek seferde seçildi. 2010 turnuvasını Angola, 2012'yi Gabon ve Ekvator Ginesi, 2013'ü ise Güney Afrika aldı.
1975 Akdeniz Oyunları'nda futbol karşılaşmaları 24 Ağustos-6 Eylül arasında oynandı. Dokuz ülkenin katıldığı organizasyonda, takımlar dörtlü ve beşli iki gruba ayrıldı. İki grubun liderleri ile ikincileri yarı finalde karşılaştı. Finalde Fransa'yı 3-2 yenen ev sahibi Cezayir, futbolda ilk kez Akdeniz Oyunları şampiyonu olarak altın madalya kazandı.
1983 Akdeniz Oyunları'nda futbol karşılaşmaları 9-17 Eylül arasında oynandı. Dokuz ülkenin katıldığı organizasyonda, takımlar üçerli üç gruba ayrıldı. Grup lideriyle birlikte, grup ikincisi takımlar arasında yapılan kura çekimini kazanan Fransa yarı finale çıktı. Finalde Türkiye'yi 3-0 yenen ev sahibi Fas ilk kez Akdeniz Oyunları şampiyonu olarak altın madalya kazandı.
2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri CAF İkinci Tur maçları, CAF'tan kupaya katılacak ekipleri belirleyen elemelerin ikinci aşamasıdır.
Bu sayfada 1986 FIFA Dünya Kupası elemelerinden Afrika (CAF) tarafından düzenlenmiş olan eleme maçlarının sonuçları ve bu elemelerden kupaya katılmaya hak kazanan takımlar yer almaktadır. Elemelerle ilgili genel bilgi almak için 1986 FIFA Dünya Kupası elemeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
CAF İkinci Tur 1990 FIFA Dünya Kupası için olan elemelerin Afrika (CAF) bölgesindeki ikinci turdur.

1998 Afrika Uluslar Kupası, Afrika Futbol Konfederasyonu üyesi ülkelerin katıldığı Afrika Uluslar Kupası'nın 21. turnuvasıdır. Burkina Faso'nun ev sahipliğinde, 7-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenmiştir. 16 takımın katıldığı turnuvada Mısır, organizasyon tarihindeki dördüncü şampiyonluğunu elde etmiştir.
2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri - CAF Üçüncü Tur, 2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında yapılan Afrika elemelerinin son aşamasıdır. Maçlar 7 Ekim 2016 ila 6 Kasım 2017 tarihleri arasında oynandı.
2017 Afrika Uluslar Kupası, sponsporluk anlaşmalarıyla Total Afrika Uluslar Kupası, Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından iki yılda bir düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nın 31.'si. İlk olarak Libya'ya verilen şampiyona ev sahipliği, Ağustos 2014'te ülkede devam eden iç savaş sebebiyle CAF tarafından iptal edildi. Ardından turnuvanın Gabon'da yapılması kararlaştırıldı.

ODKA ya da zaman zaman kullanılan İngilizce tabirle MENA, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi için kullanılan kısaltmadır. ODKA terimi, Fas'tan İran'a kadar uzanan tüm Orta Doğu ülkelerini kapsayan geniş bir alanı kapsamaktadır. Terim genellikle Büyük Ortadoğu terimi ile eşanlamlıdır. BAKA veya KABA terimi Batı Asya ve Kuzey Afrika'nı kastetmek için kullanılır.
Kuloğlu Türkleri, Osmanlı'nın Berberi sahilindeki batı ve orta kıyı bölgelerinde yaşayan, Türk erkek ve Berberi kadınlardan doğan insanları tanımlamak için kullanılmış bir terimdir. Bu terim Osmanlı Cezayiri, Osmanlı Libyası ve Osmanlı Tunus'unda yaygın olarak kullanılırken, Mısır'daki Mısır Türkleri için kullanılmamıştır. Bugün, Kuloğullarının torunları bağımsızlıktan sonra büyük ölçüde yerel toplumların arasında entegre oldular, ancak yine de bazı kültürel geleneklerini koruyorlar; ayrıca Hanefi mezhebini yaşamaya devam ederler ve Türk kökenli soyadlarını hala kullanmaya devam ederler.