İçeriğe atla

Kuyumcu, Burhaniye

Kuyumcu
Harita
Mahallenin haritadaki yeri
Koordinatlar: 39°21′58″N 27°00′14″E / 39.366°K 27.004°D / 39.366; 27.004
Ülke Türkiye
İlBalıkesir
İlçeBurhaniye
Coğrafi bölgeEge
İdare
 • YöneticiMuhtar[1]
İhtiyar heyeti[1]
Nüfus
 (2012)
502[2]
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu164

Kuyumcu, Balıkesir'in Burhaniye ilçesine 15 km. mesafede, Madra Dağı-Kozak Yaylası yolu üzerinde ve Madra Dağı eteklerinde bir orman mahallesidir. Başlıca geçim kaynakları ormancılık, hayvancılık ve bir miktar tarımdır. İlçe merkezine ulaşımı düzgün bir stabilize yolla sağlanır.

Kaynakça

  1. ^ a b "5393 sayılı Belediye Kanunu" (PDF). mevzuat.gov.tr. 3 Temmuz 2005. s. 3. 1 Haziran 2024 tarihinde kaynağından (pdf) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2024. Madde 9- Mahalle, muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından yönetilir. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Erzincan (il)</span> Türkiyenin Doğu Anadolu Bölgesinde bir il

Erzincan, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat Bölümü'nde Tarihi İpek Yolu'nun üzerinde yer alır. 2020 nüfus sayımına göre il nüfusu 234.431'dir. Bu nüfusun %81,5'i şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 11.815 km2'dir. İlde km2'ye 20 kişi düşmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Hakkâri (il)</span> Türkiyenin Doğu Anadolu Bölgesinde bir il

Hakkâri, Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan il ve en kalabalık altmış ikinci şehri. TÜİK verilerine göre 2021 sonu itibarıyla 278.218 kişilik nüfusa sahiptir. Tamamı Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer alır. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin kırk sekizinci büyük ilidir. Güneyinde Irak, batısında Şırnak, kuzeyinde Van, doğusunda ise İran vardır.

<span class="mw-page-title-main">Sivas (il)</span> Türkiyenin İç Anadolu Bölgesinde bir il

Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ilidir. Sivas ili, ticaret yolları üzerinde olduğu için, Selçuklu Hanedanı döneminde tüccarların ziyaret ettiği bir merkez haline gelmiştir. Türkiye'de Konya'dan sonra en çok Selçuklu eserinin bulunduğu il Sivas'tır. 13. yüzyıla ait Gök Medrese, Çifte Minareli Medrese ve Mavi Medreseleri çini sanatı açısından mutlaka görülmeye değer yerlerdir. Ulu Camii ise 1100 yılında inşa edilmiştir. Ayrıca Sivas, Türkiye'nin yüzölçümü açısından en büyük ikinci ilidir.

<span class="mw-page-title-main">Rize (il)</span> Türkiyenin Karadeniz Bölgesinde bir il

Rize, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve Karadeniz'e sahili olan bir ildir. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Rize'nin, batısında Trabzon, doğusunda Artvin, güneybatısında Bayburt, güneyinde Erzurum illeri bulunur. Türkiye'nin en çok yağış alan ilidir. En önemli ürünü çaydır. Rize'de yaz mevsimi ılık geçer. Sonbahar ve kış mevsimleri ise yağışlı geçer. Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Rize, bölgenin en baskın karakteristik özelliklerini gösterir. Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısı ile de ayrılır. Dik yamaçlı vadileri, dağları, buzul gölleri, zümrüt yeşili yaylaları, kemer köprüleri, kaleleri ve coşkun akan dereleri ile bir turizm beldesidir.

<span class="mw-page-title-main">Giresun (il)</span> Türkiyenin Karadeniz Bölgesinde bir il

Giresun, fındığı ile tanınan ve Karadeniz Bölgesi'nin doğusunda yer alan il. Kirazın bütün dünyaya buradan yayıldığı kabul edilir. Karadeniz'e kıyısı olan Giresun doğudan batıya Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Ordu illeriyle çevrilidir. Trafik numarası 28'dir. Yerli halkın çoğunluğunu Çepniler oluşturur. 1500'lü yıllardaki Osmanlı Tahrir Defterlerinde yöreye Vilayet-i Çepni de denmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Bozdoğan, Aydın</span> Aydın ilçesi

Bozdoğan, Türkiye'nin, Ege Bölgesi'nde, Aydın iline bağlı ilçedir. Konum olarak Nazilli İlçesi'nin güneybatısında Nazilli'ye 30 km. mesafededir. İlçenin 55 mahallesi mevcuttur. Halkın refah seviyesi yüksektir. İlçede Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlı Rasim Menteşe Kampüsü vardır.

<span class="mw-page-title-main">Çine</span> Aydın ilinin bir ilçesi

Çine, Ege Bölgesi'nde Aydın ilinin bir ilçesidir.

<span class="mw-page-title-main">Burhaniye</span> Balıkesirin ilçesi

Burhaniye, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir. Kuzey Ege olarak tanımlanan bölge coğrafyası içindedir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı üretimine yönelik zeytincilik ve iç turizm merkezidir. Çanakkale-İzmir Karayolu (E87) ilçe merkezinden geçer.

<span class="mw-page-title-main">İvrindi</span> Balıkesirin ilçesi

İvrindi, Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Kelle peyniri ve loru ile ünlüdür.

<span class="mw-page-title-main">Madran Dağı</span>

Madran (Baba) Dağı. 1792 metre yüksekliğe sahip olup, batısında Çine ilçesi, güneydoğusunda Bozdoğan ilçesi, kuzeydoğusunda Yenipazar ilçesi, kuzeyinde Aydın Dalama kasabası bulunmaktadır. Dağ adını zirvesinde bulunan Madran Baba yatırından almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Gümüşdöven, Elbistan</span>

Gümüşdöven, Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Çomakdağkızılağaç, Milas</span>

Çomakdağkızılağaç, Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Hilaltepe, Canik</span> Canık mahallesi

Hilaltepe, Samsun ilinin Canik ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Madra Dağları</span>

Madra Dağları ya da Madra Dağı, Ege Bölgesi’nin Asıl Ege Bölümü ile Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü’nün sınırlarında yer alır. Madra Dağı, Balıkesir ilinin İvrindi, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir ilinin Bergama ilçesi topraklarında yer almaktadır.

Mutaflar, Aydın ilinin Çine ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tırmanlar, İzmir ilinin Bergama ilçesine bağlı bir mahalledir. Folklor Araştırmacısı Osman Bayatlı'ya göre köy Ahmet Vefik Paşa zamanında bu bölgeye yerleştirilmiş aşiretlerden değildir. Köyde 1842 yılında bir Veba Salgını yaşanmış ve birçok kişi hayatını kaybetmiştir. Köy Madra Dağları eteklerindedir. Akçenger, Çobanlar ve Hacılar köylerinin komşusudur. Köyde 18. Yüzyıl'da Voyvodalık devri yaşanmıştır. Köyün kuzeyinde bir Alabalık çiftliği vardır. Köy bir Yörük köyüdür. Köyün temel geçim kaynakları ise tarım ve hayvancılıktır. Köyde Bizans devrinden kalma tarihi bir köprü vardır.

<span class="mw-page-title-main">Eminlik, Tarsus</span>

Eminlik, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Menteşe Dağları</span>

Menteşe Dağları, Ege Bölgesinin ve Büyük Menderes Nehri'nin güneyinde bulunan dağ grubu. Kıyı Ege dağlarının aksine Doğu-batı yönlü değil, GD-KB yönlü uzanırlar. Tektonik kırılma ile oluşan dağlar birer horsttur.

Madra Çayı, Madra Dağı eteklerinden doğup, Kuzey Ege sularına dökülen akarsu. Balıkesir ile İzmir sınırlarında, Madra Dağı kütlesi üzerinde bulunur. Dağın GB eteklerinden doğduktan kuş uçumu 45 km sonra Altınova sınırlarında, Ege Denizi'ne dökülür. Çay üzerinde 79 m yüksekliğinde, içme ve kullanma suyu temin edilen Madra Barajı bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Madran, Bozdoğan</span>

Madran, Aydın ilinin Bozdoğan ilçesine bağlı bir mahalledir.