İçeriğe atla

Kuunkuiskaajat

Kuunkuiskaajat
Genel bilgiler
Başladığı yerFinlandiya
Resmî sitehttp://duokuunkuiskaajat.com/

Kuunkuiskaajat, Fin müzik grubu. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini "Työlki ellää" adlı şarkıyla temsil etmiştir.

Eurovision

Kuunkuiskaajat, Eurovision 2010'da iki yarı finalden birincisinde yarışmış; fakat finale katılmayı başaramamıştır. Yarı finalde sadece jüri oylarının yeterli olmaması nedeniyle finale geçmeye hak kazanamamıştır.

Önce gelen:
Waldo's People
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Finlandiya
2010
Sonra gelen:
Paradise Oskar


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bulgaristan</span>

Bulgaristan, ilk katılımı Kiev'de yapılan 2005 yılından günümüze 15 kez katılmıştır. Ülkenin en iyi sonucu 2017 yılında "Beautiful Mess" adlı şarkısyla Kristian Kostov ile aldığı ikinciliktir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ermenistan</span>

Ermenistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 2006 yılında, Ermenistan Kamu Televizyonu (ARMTV) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ermenistan, Kafkasya'da yarışmaya katılan ilk ülkedir. Ermenistan'ı 2007 yılında Gürcistan ve 2008 yılında Azerbaycan izlemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Gürcistan</span>

Gürcistan, ilk katıldığı 2007 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 16 kez katılmıştır. Gürcistan 2009 yılında katılmayı planlamıştı ancak daha sonra Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) dönemin Rusya başbakanı Vladimir Putin'e gönderme yapan şarkının yeniden yazılmasını talep etmesi üzerine geri çekildi. Gürcistan yarışmada yedi kez finale yükselmiş, Sopo Nijaradze (2010) ve Eldrine (2011) ile iki kez ilk on'da yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kuzey Makedonya</span>

Kuzey Makedonya, adını değiştirene dek Birleşmiş Milletler'e kabul edildiği "'Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti'" adıyla Eurovision Şarkı Yarışması'n yer alan ülkenin resmî ilk katılımı 1998'de gerçekleşti. 1996 Eurovision Şarkı Yarışması'na yoğun katılım talebi nedeniyle Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından bir ön eleme düzenlenmiştir. Makedonya'nın temsilcisi Kaliopi'nin seslendirmiş olduğu "Samo ti" elemeyi geçemeyerek yarışma dışı kalmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Romanya</span>

Romanya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Televiziune Română (TVR) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Romanya, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır. Romanya yarışmalarda toplam 6 kez ilk 10'da yer almakla birlikte, 2005 yılında Luminița Anghel & Sistem ile 3. ve 2010 yılında Paula Seling ve Ovi ile yine 3. olarak en iyi derecelerini elde etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Polonya</span>

Polonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Telewizja Polska (TVP) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Polonya, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Macaristan, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Svitlana Loboda</span>

Svitlana Loboda,, Ukraynalı şarkıcıdır. 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini Be My Valentine! adlı şarkıyla temsil etmiştir. Svitlana Loboda'nın meslekleri arasında senaryo yazarlığı, moda tasarımcılık, bestecilik de yer almaktadır. Eurovision'da kendi kostümünü tasarlamıştır.Şarkı 2.yarı finalde yarışmıştır. Yarı finalde 80 puanla 6.olup finale çıkmaya hak kazanmıştır. Finalde 76 puanla 12. olmuştur. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ukrayna ulusal finallerine tekrar katılacağını dile getiren Svitlana Loboda'nın hemşehrisi olan Anastasiya Prıhodko, 2009 Şarkı Yarışması'nda Rusya'yı temsil etti. Ve İki Ukraynalı şarkıcı arka arkaya derece aldılar. Rusya 11., Ukrayna 12.oldu. 2010 Ukrayna Ulusal Finallerinde "Alyosha", "To Bee Free" şarkısıyla 125 puan toplayarak birinci oldu. Svitlana Loboda ise "My Sex Boy" ile 124 puan toplayarak ikinci olmuştur. 2011 Eurovision Ukrayna finallerine Anti-Religious Girl şarkısıyla katılacakken son anda çekildiğini açıklamıştır.

<span class="mw-page-title-main">2010 Eurovision Şarkı Yarışması</span> 55. Eurovision Şarkı Yarışması

2010 Eurovision Şarkı Yarışması, 55. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. İlk olarak 18 Mayıs, 20 Mayıs, 22 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılması planlandı, fakat yarışma finalinin Şampiyonlar Ligi final maçı ile çakışması üzerine yarı-final ve final günleri 25 Mayıs, 27 Mayıs ve 29 Mayıs 2010 tarihlerine alınmıştır. Yarışma, Norveç'te yapılmıştır, çünkü 2009'da birinci olan ülke Alexander Rybak'ın "Fairytale" adlı şarkısı ile Norveç'ti. Yarışma, Oslo'da bulunan Telenor Arena'da yapılmıştır. Ülke, ev sahipliği yapacağı yarışma için 17 milyon € harcamıştır. Yarışmaya 39 ülke katılmıştır. Gürcistan'ın bir yıl aradan sonra yeniden katıldığı yarıştan Andorra, Çek Cumhuriyeti, Karadağ ve Macaristan ise ekonomik sebeplerden ötürü çekilmiştir. Erik Solbakken, Haddy Jatou N'jie ve Nadia Hasnaoui sunuculuğunu üstlendiği yarışmayı Almanya, Lena Meyer-Landrut'un seslendirdiği "Satellite" adlı şarkı ile 246 puan toplayarak kazandı. Almanya'nın ardından Türkiye, Romanya, Danimarka ve Azerbaycan ilk beş sırayı oluşturmuştur. İsveç tarihinde ilk kez yarı finalleri geçemeyip finale yükselememiştir. Romanya ilk kez Moldova'ya 12 puan vermemiştir.

Hırvatistan, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ı Eurovision'da temsil edecek şarkının belirlenmesi için Hırvatistan yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Lako je sve" şarkısıyla Feminnem kazanmıştır.

Hollanda, Norveç'in Oslo şehrinde gerçekleştirilen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Hollanda'nın şarkı ve temsilcisini belirleyen seçim etkinliği ülkenin kamusal yayın kuruluşu Televisie Radio Omroep Stichting (TROS) tarafından gerçekleştirilmiştir.

Työlki ellää, Kuunkuiskaajat tarafından seslendirilen ve Finlandiya'yı temsil eden Eurovision 2010 şarkısıdır. Şarkının söz yazarı ise Timo Kiiskinen'dir.

<span class="mw-page-title-main">Hera Björk</span>

Hera Björk tam adıyla: Hera Björk Þórhallsdóttir İzlandalı şarkıcı. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini Je ne sais quoi adlı şarkıyla, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ise Scared of Heights adlı şarkıyla İzlanda'yı temsil etti.

"What For?", Aisha tarafından seslendirilen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Letonya'yı temsil eden şarkı. Şarkı İngilizce dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Jānis Lūsēns ve Guntars Račs tarafından yazılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Alyosha</span>

Alyosha, doğum adıyla Olena Kuçer, Ukraynalı şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">2011 Eurovision Şarkı Yarışması</span> 56. Eurovision Şarkı Yarışması

2011 Eurovision Şarkı Yarışması, yapılan 56. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma, bir önceki yılın kazananı Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlendi. Yarışmayı, Eldar & Nigar ikilisinin seslendirdiği "Running Scared" adlı şarkıyla Azerbaycan kazanmıştır. Yarı-finaller 10 - 12 Mayıs 2011, final ise 14 Mayıs 2011'de düzenlenmiştir. Avusturya üç yıl aradan sonra yeniden katılmıştır. Slovakya ilk önce yarışmadan çekildiğini bildirmiştir. Daha sonra EBU'nun yoğun çabaları sonrasında dönmüş fakat bu sefer de ulusal final gerçekleştirecek bütçeyi bulamadığı için katılamayacağını bildirmiştir. Bunun üzerine EBU, bütçeyi kendisinin karşılayacağını açıklamıştır ve Slovakya yarışmaya dahil edilmiştir. San Marino iki yıllık aradan sonra yeniden katılmıştır. Aynı şekilde Macaristan bir yıllık aradan sonra yarışmaya dönmüştür. Yarışmanın sunuculuğunu Anke Engelke, Judith Rakers ve Stefan Raab yapmıştır. Ayrıca Almanya'nın uzun yıllar sonrasında elde ettiği birincilik, yarışmaya ilgi göstermeyen ülkeleri harekete geçirmiştir. Birleşik Krallık'ın Eurovision için dünyaca ünlü Blue grubunu görevlendirmesi, yarışmaya 14 yıl boyunca katılmayan İtalya'nın geri dönmek için bu seneyi seçmesi gibi gelişmeler ile Eurovision Şarkı Yarışması; Avrupa ülkeleri için yeniden millî bir yarışma hâline geldi.

İsrail, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştirilen 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan kırk üç ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, Dana International, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından finanse edilen Kanal 1 içerisinde düzenlenen Kdam Eurovision isimli ulusal finalin galibi oldu; böylece "Ding Dong" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazandı. International, ikinci yarı finalde 38 puan toplayarak on beşinci geldi ve yarı finalde ilk ona giremediği için yarışma kuralları gereği finale yükselemedi.

İsveç, 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak kişiyi belirleyecek "Melodifestivalen 2009" kamusal yayın kurumu olan Sveriges Television tarafından yapılmıştır. Yarışmayı "La voix" adlı şarkısıyla kazanan Malena Ernman Eurovision'a katılmaya hak kazanmıştır.

Romanya, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Romanya'nın düzenlediği ulusal final olan Selecţia Naţională 2009'u "The Balkan Girls" şarkısıyla kazanan Elena Gheorghe ülkesini Eurovision'da temsil etmeye hak kazanmıştır.

Litvanya, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Litvanya'yı Eurovision'da temsil edecek şarkının belirlenmesi için Litvanya yayıncısı Lietuvos Dainų Daina adlı bir ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Pasiklydęs žmogus" şarkısıyla Sasha Son kazanmıştır. Yarışmada şarkının İngilizce versiyonu olan "Love"ı söylemiştir.

Norveç, 2008 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Maria Haukaas Storeng'in seslendirdiği "Hold On Be Strong" adlı şarkısıyla katılmıştır. Katılımcı Norveçli yayıncı Norsk Rikskringkasting (NRK) tarafından organize edilen Melodi Grand Prix 2008 yarışması'nda seçilmiştir.