
Azerbaycan bayrağı hakkındaki ilk kararı Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti hükûmeti tarafından 1918'de alınmıştır. Buna göre; Azerbaycan bayrağı mavi gök rengi, kırmızı ve yeşil yatay şeritlerden oluşmuştur. Kırmızı zemin üzerinde beyaz renkte sağa bakan bir hilâl ve sekiz köşeli bir yıldız bulunmaktadır. Bayrak 1:2 boyuttadır.

Harp Madalyası, I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı cephelerinde üstün cesaret ve kahramanlık gösteren Osmanlı ve İttifak Devletleri askerlerine V. Mehmed Reşad tarafından ilk kez 1 Mart 1915 tarihinde verilen askerî madalyadır. Osmanlı İmparatorluğu'nun son madalyasıdır. İngilizler tarafından Gelibolu Yıldızı, Almanlar tarafından ise Demir Hilal olarak adlandırılmıştır.

"SSCB Silahlı Kuvvetlerinin 50. yılı" Madalyası SSCB Yüksek Sovyeti Başkanlığı kararınca SSCB Silahlı Kuvvetlerinin 50. yıldönümü münasebetiyle 26 Aralık 1967 günü yürürlüğe girmiştir.

Liyakat Madalyası, 1890 yılından itibaren Osmanlı İmparatorluğu tarafından verilmeye başlanan sivil ve askerî madalyadır. Altın ve Gümüş olmak üzere iki sınıftan oluşmaktadır. Madalya, I. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar, Osmanlı İmparatorluğu'nda verilmeye devam etti. Madalya, topluma genel olarak örnek olan sivillere de verilirdi. 1905 yılında, hayırsever kadınlara madalya almak için izin verildi. Madalyanın altın ve gümüş sınıflarında 25 mm olan çapı değişmezdi. Madalya, dar, yeşil yan çizgili kırmızı kurdeleyle askıya alınmıştı. Dünya Savaşı sırasında verilenlere, iki çapraz kılıç ve H.1333 (1915) tarih yazılı bir toka, kurdele ile bağlandı.

Osmaniye Nişanı, 1862 yılından itibaren Osmanlı İmparatorluğu tarafından verilmeye başlanan sivil ve askerî nişandır. Sultan Abdülaziz tahta geçtikten sonra 9 Aralık 1861 tarihinde yeni bir nişanın ihdasına yönelik irade buyurdu. 1862'den itibaren verilmeye başlandı.

Analık Şanı Nişanı 8 Temmuz 1944 yılında yaratılmış ve annelere verilen madalyadır. Statüsü, Sovyet'in 18 Ağustos 1944 kararıyla ve daha sonra 16 Eylül 1947, 28 Mayıs 1973 ve 28 Mayıs 1980 kararlarıyla değiştirildi. Yerel Sovyet başkanlık kararlarıyla SSCB Yüksek Sovyet Başkanlığı adına ödüllendirildi. Madalya üç sınıfa ayrıldı: 1., 2. ve 3. sınıf.

SSCB Devlet Sınırlarının Ayrımını Koruma Madalyası KGB sınır birlikleri, askeri görevliler ve siviller tarafından devlet sınır güvenliği ile ilgili seçkin çalışmaları yapmak için kurulan Sovyetler Birliği askeri madalyasıdır. 16 Temmuz 1943 yılında SSCB Yüksek Sovyeti Başkanlığı tarafından belirlendi. Madalya, 13 Temmuz 1950'de SSCB Yüksek Sovyet Konseyi Kararı ile kuruldu. Tüzüğü, iki kez, SSCB Yüksek Sovyetinin Başkanlığı kararıyla, daha önce 18 Mart 1977'de ve son olarak 18 Temmuz 1980'de değiştirildi.

Seçkin Askerî Hizmet Madalyası(Rusça: Медаль «За отличие в воинской службе») Sovyetler Birliği tarafından ve daha sonra Rusya Federasyonu tarafından, Savunma Bakanlığı askerî personeline, iç birliklere ve SSCB ve Rusya Federasyonu sınır birliklerine layık görüldüğü askerî bir madalya idi.

SSCB Silahlı Kuvvetler Anavatana Hizmet Nişanı "Anavatana Hizmet Nişanı" olarak da bilinen askerî personele mükemmellik için üç derste verilen Sovyet askeri düzenidir.

Kusursuz Hizmet Madalyası, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Biriliği'nde Silahlı Kuvvetler, İçişleri Bakanlığı ve Komunist Parti Genel Sekreterliği personeline 10, 15 ve 20 yıllık hizmet karşılığı verilen bir madalya idi.

"SSCB Silahlı Kuvvetleri Gazisi" Madalyası Sovyetler Birliği Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Mayıs 1976'da SSCB Yüksek Sovyet Konseyi kararıyla kurulan bir hizmet ödülüdür. Sovyet Silahlı Kuvvetleri'nde 25 yıl hizmet gösteren Gazilere verildi. Tüzüğü iki kez ilk kez 18 Temmuz 1980'de SSCB Yüksek Sovyet Konseyi kararnameleri ile ve son olarak da 10 Ocak 1984'te değiştirildi.

"Kiev'in Savunmasına göre Madalyası, SSCB vatandaşlarına II. Dünya Savaşı yıllarında verilen askeri bir madalyadır. 21 Haziran 1961'de SSCB Yüksek Sovyet Başkanlığı kararı ile kurulan Sovyetler Birliği'nde 2. Dünya Savaşı'nın seferberlik madalyası oldu. Nazi Almanyası tarafından SSCB'ye yapılan 1941 işgali sırasında Kiev şehrinin savunmasına katılanlara verildi.

Japonya üzerinde Zafer Madalyası, SSCB vatandaşlarına II. Dünya Savaşı yıllarında verilen askeri bir madalyadır. 9 Haziran 1945'te Büyük Yurtsever Savaşında Japon İmparatorluğu üzerindeki Sovyet zaferini anmak için kuruldu.Madalyanın tüzüğü daha sonra 18 Temmuz 1980'de SSCB № 2523-X Yüksek Sovyet Başkanlığı kararı ile değiştirildi.

Leningrad'ın 250. Yıldönümünü Kutlama Jübile Madalyası, 16 Mayıs 1957'de Leningrad şehrinin 250. yıldönümünü anmak için SSCB Yüksek Sovyet Başkanlığı kararı ile kurulan Sovyetler Birliği devletinin hatıra madalyasıydı. Büyük Yurtsever Savaş gazileri de dahil olmak üzere Sovyet toplumunun önde gelen üyelerine ödül verilmiş, savaş zamanı ve barış zamanında Leningrad Şehri'ne silahlı kuvvetler mensuplarına hizmet verilmiştir.

Emek Cesareti Madalyası, Sovyetler Birliği devletinin sivil madalyasıydı. Bilim, kültür ya da imalat sanayii alanlarında işçilerin emeğinin ya da yüksek performans katkıları tanındı ve onurlandırıldı. 27 Aralık 1938'de SSCB Yüksek Sovyet Konseyi kararıyla kuruldu. Varlığı süresince, tüzüğü üç defa daha kararnamelerle değiştirildi; ilk önce 19 Haziran 1943'te açıklaması ve kurdeleyi düzeltmek için, daha sonra 16 Aralık 1947'de düzenlemelerini değiştirdi ve nihayet 18 Temmuz 1980'de daha önceki tüm değişiklikleri onayladı. Madalya, Aralık 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılması sonrasında verilmedi.

Polonia Restituta Nişanı 4 Şubat 1921 tarihinde Polonya'da oluşturulan bir devlet nişanıdır. Bu nişana layık görülenler arasında asker ve sivillerin yanı sıra, yabancılar arasında eğitim, bilim, spor, kültür, sanat, ekonomik, savunma, sosyal işler, sivil hizmet ya da ülkeler arasında iyi ilişkiyi korumak için çaba gösteren kişiler de vardır.
Şöhret Nişanı, ekonomik, bilimsel, sosyo-kültürel alanlarda kalkınmaya ve ilerlemeye en üst düzeyde sürekli, özverili hizmet, uzun süreli katkılar veren kişilere verilen bir Azerbaycan nişanıdır. Nişan, 6 Aralık 1993 tarihinde Azerbaycan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle verilmeye başlanmıştır.
Yiğitlik Madalyası, özellikle cesaret ve kahramanlık gösteren kişilere verilen bir Azerbaycan madalyasıdır. Nişan, 29 Aralık 1998'de Azerbaycan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle verilmeye başlanmıştır.
Azerbaycan Bayrağı Nişanı, özellikle Azerbaycan'ın bağımsızlığının yeniden tesisine, ülke güvenliğini sağlayan ve ekonomik, bilimsel, sosyo-politik alanlarda gelişme ve ilerlemesine hizmet veren kişilere verilen bir Azerbaycan nişanıdır. Nişan, 6 Aralık 1993'te Azerbaycan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle verilmeye başlanmıştır.

Karabağ Nişanı, Azerbaycan tarafından verilen askerî bir nişan. Ülkenin 2020 Dağlık Karabağ Savaşı'nda galip gelmesi vesilesiyle verilmeye başlandı.