İçeriğe atla

Kurumsal dijital asistan

Tipik PDT

Kurumsal dijital asistan, (İngilizce: Portable data terminal veya PDT) Kablosuz iletim (Wireless LAN veya Kablosuz geniş alan ağı) yoluyla veri girmek veya almak için kullanılan bir elektronik cihazdır. Ayrıca kurumsal dijital asistanlar (EDA), veri yakalama mobil cihazları, parti terminalleri veya sadece taşınabilir cihazlar da denilmektedir.

PDT, sıklıkla bir sunucu veya anabilgisayar bilgisayarı üzerinde barındırılan bir veritabanı veya yazılım uygulamasıyla etkileşime girmelerini sağlayan kablosuz aygıt yönetim yazılımını çalıştırmaktadır.[1] Dijital asistan'lar, WindowsCE, Windows Mobile, Windows PocketPC, Windows XP Tablet Sürümü, Linux (Çeşitli), Palm, DOS ve bazı tescilli OS Platformları gibi çeşitli OS platformlarında mevcuttur.

Geniş ortak özellikler ve işlevler karşılaştırıldığında PDA, akıllı telefon ve EDA arasındaki sınırlar bulanık olabilir. Asistan'lar kendilerini uzun vadeli sabit günlük çalışma için önceden tanımlanmış bir gereklilikle ayırmaya çalışırlar (Normalde minimum 8 saat izin verir).[2] Normal etki derecelendirmesi / düşme testi derecelendirmesi ve IP54'ten daha az olmayan bir giriş koruma derecesi arar. Çoğu, dayanıklılık, en az bir Veri Toplama işlevi, IP Kodu, barkod veya RFID Okuyucu vb. içerir.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2017. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cep bilgisayarı</span>

Cep bilgisayarı - PDA, taşınabilir küçük cep bilgisayarları.

<span class="mw-page-title-main">Giyilebilir bilgisayar</span>

Giyilebilir bilgisayar, vücuda giyilen bilgisayarlardır. Giyilebilir bilgisayar teknolojisi etkin bir araştırma alanıdır ve insan bilgisayar etkileşimi, giyilebilir teknoloji, taşınabilir teknolojiler ve kablosuz teknolojilerden yararlanır. 2010 yıllarından sonra popüler olmuştur.

iCloud Appleın sunduğu bulut depolama ve bulut bilişim servisi

iCloud, Apple tarafından 6 Haziran 2011 WWDC'de tanıtılan bulut depolama ve bulut bilişim servisidir. Şubat 2016 itibarıyla, hizmetin 782 milyon kullanıcısı vardır. Hizmet, kullanıcılarına, dokümanlar, fotoğraflar ve müzik gibi verileri uzaktaki sunucularında iOS, Macintosh veya Windows cihazlarına indirmek, paylaşmak, diğer kullanıcılara veri göndermek ve kaybedilen veya çalınan Apple cihazlarını yönetmek özellikleri verir. Hizmet aynı zamanda iTunes kullanan bir ana Mac veya Windows bilgisayarına manuel yedeklemelere güvenmek yerine, iOS cihazlarını kablosuz olarak iCloud'a yedeklemeye izin verir. Servis kullanıcıları hesapları AirDrop kablosuz ile bağlayarak anında fotoğraf, müzik ve oyunları paylaşabiliyorlar. Apple, e-posta, kişiler, takvim, yer imleri, notlar, hatırlatıcılar, iWork dokümanları, fotoğraflar ve diğer veriler için veri senkronizasyon merkezi olarak hareket eden Apple'ın MobileMe hizmetinin yerini aldı. 2011'den başlayarak, iCloud Microsoft Azure ve Amazon Web Servislerine dayanıyor. Apple iOS Security beyaz kağıdı 2014'te yayınlandı, Apple, şifrelenmiş iOS dosyalarının Amazon S3 ve Microsoft Azure'de depolandığını onayladı. Apple, 2016 yılında Google ile bazı iCloud hizmetleri için Google Cloud Platform'nu kullanmak için bir anlaşma imzaladı. Ekim 2016'da Bloomberg, Apple tarafından daha doğrudan çalıştırılarak Apple'ın çevrimiçi hizmetlerinin Hız ve Deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan Pie projesi üzerinde çalıştığını bildirdi. Ayrıca, Apple'ın tüm çalışanlarını Apple Kampüs'e taşıdığı bildirildi, diğer çalışanların çoğu Apple Park'a geçecekti.

<span class="mw-page-title-main">Akıllı saat</span>

Akıllı saat bir bilgisayar sistemi ile entegre edilmiş kol saati ve giyilebilir bilgisayardır. Akıllı saat halen giyilebilir teknoloji ürünlerinin en iyisi olarak bilinmektedir. İlk modelleri basit hesap makinesi, çeviri ve oyun gibi ekstralara sahip olan akıllı saatlerin modern modelleri daha çok "giyilebilen bilgisayarlar" olarak tanımlanmaktadır. Modern akıllı saatler günlük kullanım için yerel bir dokunmatik ekran arayüzü, ilişkili bir akıllı telefon uygulaması yönetimi ve telemetri sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Windows Mobile 5.0</span> Windows Mobile işletim sisteminin 4. sürümü

Windows Mobile 5.0 kod ismi "Magneto" Microsoft şirketinin Windows Mobile işletim sisteminin 4. sürümüdür. 9 Mayıs 2005 yılında Microsoftun Las Vegas'da "Mobile and Embedded Developers Conference 2005" konferansında tanıtıldı. Microsoft, 12 Ekim 2010 ile Windows Mobile 5.0 için ana destek sundu ve 13 Ekim 2015'e kadar geniş destek verdi. İlk kez Dell Axim X51 Cep bilgisayarında teklif edildi.

<span class="mw-page-title-main">Pocket PC 2002</span>

Pocket PC 2002 kod ismi "Merlin" Microsoft şirketinin Windows Mobile işletim sisteminin 2. sürümüdür. Ekim 2001'de serbest bırakıldı. Pocket PC 2000 gibi, Windows CE 3.0 tarafından desteklenmektedir. 240x320 çözürlüyün (QVGA) Pocket PC cihazları için başlıca hedef olmasına rağmen, Pocket PC 2002 sürümü Pocket PC telefonları ve ilk defa, akıllı telefonlar için kullanılan oldu. Bu Pocket PC 2002 cihazları çoğunlukla GSM cihazları idi. Estetik olarak, Pocket PC 2002 sonra yeni yayımlanan Windows XP tasarımına benzer olması gerekiyordu. Yeni programlar Gerçek zamanlı veri akışı özelliği ile, Windows Media Player 8, Dijital haklar yönetimi desteği ile MSN Messenger ve Microsoft Reader 2, eklendi veya güncellendi. Pocket Wordde bir yazım denetleyicisi ve kelime sayısı aracı içerir ve Pocket Outlook gelişdi. Bağlantı, Palm OS gibi Microsoft olmayan cihazlarda dosya gülmesi, Terminal Hizmetleri ve Sanal Özel Ağ desteği dahil ve klasörleri senkronize yeteneği ile geliştirildi. Diğer yükseltmelere Pocket Internet Explorerde tema desteği ile gelişmiş UI ve WAP yüklemeler dahil idi.

Windows Embedded CE 6.0 veya Windows CE 6.0 Microsoft Windows gömülü işletim altıncı büyük sürümüdür. Böyle endüstriyel kontrol ve dijital kameralar gibi tüketici elektroniği cihazlarına kurumsal özel araçlar hedefleyir. Her işlem 32 MB-dan 2 GB-a kadar, sanal adres alanı alır. CE 6.0-da önceki sürümlerinden 32 işlem limitinden, 32.768 süreçlerini destekleyen bir çekirdek bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Outlook Mobile</span>

Bu makale iOS ve Android uygulaması ile ilgilidir. Benzer işlevlere sahip Windows 10 Mobile uygulamaları serisi için Windows Mail, Takvim ve Kişiler başlıklı bölüme bakın..

<span class="mw-page-title-main">Apple Magic Trackpad</span>

Apple Magic Trackpad Apple tarafından üretilen multi-touch dokunmatik yüzey'dir. 27 Temmuz 2010'da açıklanan bu, mevcut MacBook ailesi dizüstü bilgisayarlarda bulunan ve 80% daha fazla olsa da trackpad'e benzer. Dokunmatik yüzey, Boot Camp'deki ek bir aygıt sürücüsüyle Windows 7, Windows XP ve Windows Vista'nın yanı sıra Mac OS X Snow Leopard sürüm 10.6.4 ve üstü bir yazılım güncellemesi bulunan Macintosh bilgisayarlarla da tamamen uyumludur.

<span class="mw-page-title-main">El bilgisayarı</span>

El bilgisayarı herhangi bir standart dizüstü bilgisayardan daha küçük bir form faktörü etrafında inşa edilmiş bir bilgisayardır. Bazen palmtop bilgisayar diye de anılır. Zamanında masaüstü IBM kişisel bilgisayarlarıyla uyumlu ilk elde taşınabilir cihaz 1989 tarihli Atari Portfolioydu. Diğer erken modeller 1989 yılında Poqet PC ve 1991 yılında Hewlett Packard'dan HP 95LX idi. Diğer DOS uyumlu taşınabilir bilgisayarlar da vardı. Bazı avuçiçi bilgisayarlar, Microsoft'un Windows CE işletim sistemini kullanmaktadır; bu terim, daha geniş ticari pazar tarafından piyasaya sürülen Windows CE cihazlarını kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Elektronik organizatör</span>

Elektronik organizatör yerleşik bir günlük uygulaması olan ancak adres defteri ve takvim gibi birkaç işlevin bulunduğu küçük bir hesap makinesi boyutundaki bilgisayardır. Normalde küçük bir alfanümerik sayısal tuş takımı ve bir, iki veya üç çizgi LCD ekrana sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Google Sync</span>

Google Sync Google'ın bir dosya senkronizasyonu hizmetidir. Gmail, Google Contacts ve Google Takvim hizmetlerinin PC ve mobil cihazla Posta, Takvim ve Adres Defteri uygulamaları ile kablosuz olarak senkronize edilmesine yardımcı oldu. Hizmet kullanıcılarının Google Apps posta, kişi ve takvimlerini mobil cihazlarıyla senkronize etmesine izin vermek için Microsoft Exchange Server ve ActiveSync® kullandı; kullanıcılar, gelen iletiler ve gelecek toplantılar için uyarıları da kurabilir veya özelleştirebilir. Google Sync PC, Mac, Linux, Android, BlackBerry, Symbian S60, iPhone, iPad, Windows Mobile, Windows Phone ve diğer cihazlarla çalıştı. Google Sync, Şubat 2009'da duyurulmuş ve Aralık 2012'de ticari olmayan kullanıcılar için kullanımdan kaldırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Palm PDA</span>

Palm PDA Palm OS sistemi'ni çalıştıran Kişisel Dijital Asistanlar (PDAs) serisi idi. 28 Nisan 2010 tarihinde, Hewlett-Packard şirketi'nin Palm'ı yaklaşık 1,2 milyar dolara alacağı bildirildi. HP, başlangıçta Palm markasını koruduğu halde, 9 Şubat 2011 tarihinde yapılan basın açıklamasında tüm yeni PDA cihazlarının Palm cihazları değil, HP cihazları olarak markalandığını açıkladı. TCL Corporation, Ocak 2015'te, 2014 yılının sonunda Palm'ın fikrî mülkiyetini HP'den satın aldığını, "Kitle fonlaması" ile yeni Palm akıllı telefonların geliştirilmesini planladığını açıkladı.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Lumia 810</span>

Nokia Lumia 810 Nokia tarafından üretilmiş Nokia Lumia serisine mensup bir Windows Phone sistemli akıllı telefondur. Q4 2012'de açıklandı. T-Mobile US kablosuz taşıyıcı içindir. Nokia Lumia 800 modelinin ardılıdır.

<span class="mw-page-title-main">HTC S730</span>

HTC S730 HTC tarafından Haziran 2007 yılında üretilmiş bir kızaklı Windows Mobile aygıtıdır. Windows Mobile 5.0 ile değil, Windows Mobile 6.0 Standard sürümü ile çalışıyor. Model tuş takımı ve genişletilebilir Q klavye (QWERTY) ile geldi.

<span class="mw-page-title-main">HTC P4350</span>

HTC P4350 HTC tarafından Kasım 2006 yılında üretilmiş bir kızaklı Windows Mobile Pocket PC aygıtıdır. HTC Herald, T-Mobile Wing ve XDA Terra olarak da bilinir. OMAP 850 işlemciye sahiptir. İlk önce Windows Mobile 5.0 Pocket PC sürümü ile çalışıyor. Windows Mobile 6.0 çalıştıran güncellenmiş bir model olan HTC P4351, HTC Atlas olarak satıldı. Sağ tarafta QWERTY slayt içeriyor ve Windows Mobile 6.0/Windows Mobile 6.1 Professional Edition işletim sistemini çalıştırıyor. AKU ile güncellenir. Windows Mobile 6.5 sürümü almadı.

XDA Geliştiricileri 20 Aralık 2002 tarihinde başlatılan ve dünyada 6.6 milyondan fazla üyesi olan bir mobil yazılım geliştirme topluluğudur. Tartışmalar öncelikli olarak Android etrafında dönmekle birlikte, üyeler ayrıca birçok diğer işletim sistemi ve mobil geliştirme konularından bahsediyor.

<span class="mw-page-title-main">Tethering</span> İnternet bağlantısı paylaşım şekli

Tethering Bir mobil cihazın internet bağlantısının diğer cihazlarla paylaşılmasıdır.

Puffin Browser, CloudMosa tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Bilgisayar terminali</span> Bir bilgisayara veya bir bilgi işlem sistemi güncelleme programına veri girmek ve buradan verileri görüntülemek için kullanılan bir elektronik veya elektromekanik donanım cihazı

Bilgisayar terminali, elektronik veya elektromekanik bir donanım cihazıdır. Bir bilgisayara veya bir bilgi işlem sistemine veri girmek ve bu verilerden kopyalamak için kullanılabilir. İlk terminaller ucuz cihazlardı ancak delikli kartlara veya giriş için delikli bantlara kıyasla çok yavaştı.