İzmir Saat Kulesi, İzmir'de Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yıldönümünü kutlamak için 1901'de inşa edilmiş tarihî saat kulesidir. İzmir'in simgesi hâline gelmiştir.
Tophane Saat Kulesi Bursa'da Osmanlı padişahı II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 29. yılı şerefine inşa edildiği rivayet edilen tarihî saat kulesi.
Antalya Saat Kulesi, Antalya şehrinin Kale Kapısı mevkiinde yer alan saat kulesidir.
Samsun Saat Kulesi, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Saathane Meydanı'na adını veren kule.
Saathane Meydanı, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan ve ismini meydanın ortasında bulunan saat kulesinden alan meydan. Samsun Cumhuriyet Meydanı ile birlikte Samsun'da bulunan iki önemli meydandan birisidir. Saathane Meydanı’nda yer alan tarihi binalar; Taşhan, Şifa Hamamı, Süleyman Paşa Medrese ve Camisi’dir. Meydan, 2016 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları başlamıştır.
Merzifon Saat Kulesi, Türkiye'nin Amasya iline bağlı Merzifon'un ilçe merkezinde, Çelebi Mehmet Medresesi anıtsal giriş kapısı üzerinde bulunan saat kulesidir.
Balıkesir Saat Kulesi, Balıkesir'de, Belediye Parkı içerisinde yer alan yamaç üzerinde inşa edilmiş olan eserdir.
Tepsi Minare, Kesik Kule ya da Erzurum Saat Kulesi, Erzurum'un Yakutiye ilçesinde yer alan saat kulesi. 1124 ve 1132 yılları arasında hüküm süren Ebu'l-Muzaffer Gazi tarafından yaptırılan mescit minaresine saat eklenmesi ile oluşan kuleye saatin tam olarak hangi tarihte eklendiği bilinmemekle birlikte bunun 1843 yılından önce gerçekleştiği bilinmektedir.
Amasya Saat Kulesi, Amasya'nın merkez ilçesinde yer alan saat kulesi. 1865 yılında Amasya Mutasarrıfı Ziya Paşa tarafından yaptırılan kule aynı yıl çıkan yangında hasar görmüştür. 1938 yılında gerçekleşen depremle de oldukça hasar gören yapı Şubat 1940'ta Amasya Valisi Talat Öncel tarafından yeni köprü yapımı tarafından yıktırılmıştır. 2002 yılındaysa orijinal yapıya sadık kalınarak yeniden inşa edilmiştir.
Batman Saat Kulesi, Batman ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Batman-Sanat Sokağı ile Edip Solmaz bulvarının kesiştiği noktada yer alan kule Batman'ın simgelerinden biridir. İki katlı kulenin giriş katında dairesel kemerler yer almakta, üst katta dairesel kemerlerle çevrili dairesel kadranlar yer almaktadır. Kule 2003 yılında dikilmiştir.
Çorum Saat Kulesi, Çorum ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Yapı, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Meltem Cansever'e göre 1894, Hakkı Acun'a göre 1896 yılında yapılmıştır. Yedi Sekiz Hasan Paşa tarafından yaptırılan kule 27,5 metre yüksekliğinde ve 3,9 metre çapındadır.
Gerze Saat Kulesi, Sinop ilinin Gerze ilçesinde bulunan saat kulesi. 1980 ile 1981 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen kule günümüzde ayakta olmamakla beraber kulenin bulunduğu noktada Gerze horozu maketi bulunmaktadır.
Kastamonu Saat Kulesi, Kastamonu ilinin Kastamonu ilçesinde bulunan saat kulesi. Yaklaşık 12 metre yüksekliğinde olan ve kesme taştan imal edilen saat kulesinin Doğu Arap rakamlarının yer aldığı 1,60 metre çapındaki saat kadranının II. Abdülhamid tarafından gönderildiği rivayet edilmektedir. Kule son olarak 2002 yılında restore edilmiştir.
Maden Saat Kulesi, Elazığ ilinin Maden ilçesinde bulunan tarihi saat kulesi. 1898 yılında Maden Hükûmet Konağı'nın yanına Mutasarrıf Hayri Bey tarafından yaptırılan kulenin saçak ve kubbesi yıkılmış, kitabesi ve saati ise yok olmuştur. 2018 yılında restorasyona uğramış ve aslına uygun şekilde yenilenmiştir.
Manisa Saat Kulesi, Manisa ilinin Şehzadeler ilçesinde bulunan saat kulesi. 1366'da yılında tamamlanan Manisa Ulu Camii'nin kuzey ana giriş kapısının çıkıntısı üzerine 1672'de eklenen saat ile oluşturulmuştur. 1672 tarihi doğru kabul edilirse Türkiye'deki ilk saat kulesidir. 1922 yılındaki büyük Manisa Yangını'ndan etkilenmemiştir. Cumhuriyet'e kadar sağlam olan saat yapısı sonraları tamamen yıkılmıştır.
Safranbolu Saat Kulesi, Karabük ilinin Safranbolu ilçesinde bulunan saat kulesi. 1797 yılında Anadolu'nun bilinen ilk saat kulesi olarak İzzet Mehmed Paşa tarafından yaptırılan kule 20 metre uzunluğundadır ve kare planlı olarak kesme taştan imal edilmiştir. Londra'dan getirtilen orijinal saati günümüzde hâlen çalışmaktadır.
Sivas Saat Kulesi, Sivas ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tescil bilgileri ve İbrahim Olcaytu'ya göre 1803, Ömer Demirel'e göre 1814 yılında dikilen yapı günümüzde var olmamakla beraber 1944 yılında yıkılmıştır.
Şanlıurfa Saat Kulesi, Şanlıurfa ilinin Eyyübiye ilçesinde bulunan saat kulesi. Tam olarak hani tarihte inşa edildiği bilinmeyen yapı 1175'te tamamlanan Şanlıurfa Ulu Camii'nin 30 metrelik minaresine 1927-1945 arası bir dönemde eklenen saat ile oluşmuştur.
Osmaniye Saat Kulesi, Osmaniye ilinin Osmaniye ilçesinde bulunan saat kulesi. 1998 ve 1999'da yapılan kule üç katlı olup kare prizma gövdelidir ve dört ayak üzerinde yükselmektedir.
Türkiye'deki saat kuleleri listesi, Türkiye'deki kayda değer saat kulelerinin yer aldığı derleme.