İçeriğe atla

Kupa Kızı (film)

Kupa Kızı
YönetmenBaşar Sabuncu
YapımcıKadri Yurdatap
SenaristBaşar Sabuncu
Hikâye (eser)Joseph Kessel
OyuncularMüjde Ar
MüzikAttila Özdemiroğlu
Görüntü yönetmeniSelçuk Taylaner
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Yapım yılı1986
Çıkış tarih(ler)iMart 1986 (Türkiye)
Süre79 dakika
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Kupa Kızı, yönetmenliğini ve senaristliğini Başar Sabuncu'nun yaptığı Müjde Ar'ın başrolünde olduğu 1986 yılı yapımı sinema filmi. Fransız yazar Joseph Kessel'in Gündüz Safası adlı romanından uyarlanmıştır.[1]

Konusu

Film cinselliği, kocası yerine başkaları ile paylaşan bir genç kadının hikâyesini anlatır. Baskıcı bir aile ortamında büyümüş olan Nilgün evlidir ve maddi olarak rahat bir yaşam sürmektedir. Ancak çocukluğunda yaşamış oldukları, evliliğini olumsuz etkilemektedir. Nilgün kocasının işte olduğu saatlerde Beyoğlu'ndaki bir genelevde çalışmaya karar verir. Ancak verdiği karar başına yeni sorunlar açacaktır.

Oyuncular

Ayrıca

Kaynakça

  1. ^ Değirmenci, Dilan. "İki Farklı Gerçeklik Arasında Sürüklenmek:Bellde de Jour (1967)". sineblog.org/. 17 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2023. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni</i> 1990 yapımı Türk filmi

Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, 1990 Türkiye yapımı dramatik güldürü filmidir.

<i>Arabesk</i> (film) 1988 yapımı Türk filmi

Arabesk, 1988 yılı yapımı Türk filmi. Absürt komedi olarak nitelendirilebilecek bu film Ertem Eğilmez'in son filmidir. Şubat 1989'da gösterime girmiştir.

<i>Kibar Feyzo</i> 1978 yapımı Türk komedi filmi

Kibar Feyzo, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı, Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit, Şener Şen, İhsan Yüce, İlyas Salman ve Erdal Özyağcılar'ın rol aldığı 1978 yapımı bir Türk komedi filmidir. Türkiye'de ağalık düzenine kara mizah çerçevesinde yaklaşarak toplumcu gerçekçi bir nitelik taşıyan film, sınıfsal çatışmayı merkeze alması ve komünizm karşıtı önlemleri yermesiyle de politik bir yön taşıyan kült filmlerdendir.

Müjde Ar, asıl adıyla Kâmile Suat Ebrem,, Türk oyuncu.

<i>Eğreti Gelin</i> film

Eğreti Gelin, yönetmen Atıf Yılmaz'ın 2004'te gösterime giren son filmi. Kendisini evliliğe hazırlayan eğreti gelinine âşık olan bir delikanlıyı konu alan filmde Nurgül Yeşilçay, Onur Ünsal, Müjde Ar, Fikret Hakan, Füsun Demirel, Metin Akpınar ve Eylem Yıldız rol almaktadır.

<i>Teyzem</i> Halit Refiğin 1986 tarihli filmi

Teyzem, 1986 yapımı Türk filmi.

Candan Sabuncu gerçek adı ile Sevil Candan, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

<i>Aaahh Belinda</i> 1986 yapımı Türk filmi

Aaahh Belinda, Atıf Yılmaz'ın yönettiği ve başrolünde Müjde Ar'ın oynadığı 1986 yapımı Türk filmidir. Filmin senaryosu Barış Pirhasan'a aittir.

<i>Gülen Gözler</i> Ertem Eğilmezin 1977 yapımı dram-komedi tarzındaki filmi

Gülen Gözler, Ertem Eğilmez'in yönettiği, yapımcılığını Nahit Ataman'ın yaptığı, senaryosunu ise Sadık Şendil'in yazdığı 1977 yapımı dram-komedi türündeki sinema filmi. Oyuncu kadrosunda Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Müjde Ar, Ayşen Gruda, Halit Akçatepe ve Şevket Altuğ gibi isimlerin yer aldığı film, İstanbul'un Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy semtinde çekildi. Filmin orijinal müziklerini Melih Kibar besteledi.

<i>Dul Bir Kadın</i>

Dul Bir Kadın, 1985 yılı yapımı, bir sinema filmi.

<i>Çirkinler de Sever</i>

Çirkinler de Sever, Sinan Çetin'nin yönettiği, İlyas Salman ve Müjde Ar'ın rol aldığı, 1981 yapımı Türk filmidir.

<i>Adı Vasfiye</i> film

Adı Vasfiye, başrolünde Müjde Ar'ın rol aldığı 1985 yapımı Atıf Yılmaz filmi.

<i>Dağınık Yatak</i>

Dağınık Yatak, senaryosunu Murathan Mungan'ın yazdığı, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın, yapımcılığını Kadri Yurdatap'nin üstlendiği, 1984 yapımı Türk filmi. Filmin başrol oyuncusu Müjde Ar'dır.

<i>Kayıp Kızlar</i> Film

Kayıp Kızlar, yönetmenliğini Orhan Elmas'ın üstlendiği 1984 yapımı Türk filmidir. Filmin başrollerinde Tarık Akan, Ahu Tuğba, Nuri Alço ve Çiğdem Tunç yer almaktadır.

<i>Köçek</i> (film) film

Köçek, başrollerinde Müjde Ar ve Mahmut Hekimoğlu'ın oynadığı yönetmenliğini ise Nejat Saydam'nın yaptığı 1975 yapımı Türk filmidir.

<i>Yolcu</i> (film, 1994)

Yolcu, Başar Sabuncu'nun yönetmenliğini üstlendiği 1994 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Müjde Ar, Tarık Akan ve Halil Ergün'ün yer aldığı filmde, Türk Kurtuluş Savaşı’nın hareketli günlerinde küçük bir demiryolu istasyonunda, istasyon şefi, onun karısı ve makasçısı arasında geçen olaylar konu edilmektedir. Nâzım Hikmet'in Türkiye'de sinemaya aktarılan ilk eseridir. TRT ve Belge Film'in ortak yapımı olan filmin çekimleri Pasinler'de gerçekleşti.

<i>Babacan</i> (film) 1975 yapımı Türk filmi

Babacan yönetmeliğini Natuk Baytan'ın yaptığı 1975 yapımı sinema filmi.

Enver Burçkin, Türk görüntü yönetmeni.

<span class="mw-page-title-main">Mehtap Ar</span> Türk oyuncu

Mehtap Ar, Türk oyuncu ve tiyatro sanatçısı.

<i>Kaçamak</i> (film)

Kaçamak, yönetmenliğini ve senaristliğini Başar Sabuncu'nun yaptığı, başrollerinde Müjde Ar ve Çetin Tekindor'un olduğu 1987 çıkışlı sinema filmi. 25. Altın Portakal Film Festivali'nde (1988) En İyi Müzik Ödülü'nü kazandı.