ICC Kriket Dünya Kupası, Uluslararası Kriket Konseyi olan ICC tarafından dört yılda bir düzenlenen kriket organizasyonu ve dünyadaki en itibarlı kriket şampiyonasıdır. İlk Dünya Kupası, 1975 yılında İngiltere'de düzenlenmiştir.
Twenty20 veya sıkça kullanılan kısaltmasıyla T20, 2003 yılında İngiltere ve Galler Kriket Kurulu tarafından oluşturulan over sınırlı bir kriket formatı. Formata göre yapılan bir kriket maçında, takımlar maksimum 20 over üzerinden birer innings oynamaktadır.
Kenya millî kriket takımı, Kenya'nın uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. Bu takım, Uluslararası Kriket Konseyi'nin ortak üyelerindendir.
Sri Lanka millî kriket takımı, Sri Lanka'nın uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. Bu takım Sri Lanka Kriket tarafından idare edilmektedir. Sri Lanka, Uluslararası Kriket Konseyi'nin (ICC) tam üyesidir.
Nepal Millî Kriket Takımı, Nepal'in uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. Takım 1988'den 1996'ya kadar Uluslararası Kriket Konseyi(ICC)'ne bağlı üyeydi. 1996'da ICC'nin ortak üyesi oldu. 16 Mart 2014 ile 17 Temmuz 2015 tarihleri arasında Twenty20 formatındaki maçlara çıkmıştır. Nepal ayrıca Kriket Dünya Kupası Elemeleri'ne iki kez katıldı.
Umman Millî Kriket Takımı, Umman'ın uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. Bu takım Umman Kriket Kurulu tarafından idare edilmektedir. 2000'de Uluslararası Kriket Konseyi(ICC)'ne bağlı üye olarak kabul edildi. Sonradan ortak üyeliğe 2014'te yükseldi.
Zimbabve millî kriket takımı, Zimbabve'nin uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. Bu takım Zimbabve Kriket [Eski adıyla Zimbabve Kriket Birliği (ZCU)], tarafından idare edilmektedir. Zimbabve, Uluslararası Kriket Konseyi(ICC)'nin tam üyesidir.
Hollanda millî kriket takımı, Hollanda'nın uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. Bu takım Nieuwegein merkezli Hollanda Krallığı Kriket Derneği tarafından idare edilmektedir. Bu takım Batı Hint Adaları, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan daha önce kurulmuştur.
İskoçya millî kriket takımı, İskoçya'nın uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. İskoçya, İngiltere Millî Kriket Takımı ile bağları koparmasından sonra 1994'te Uluslararası Kriket Konseyi'nin ortak üyesi oldu.
Yeni Zelanda millî kriket takımı, , Yeni Zelanda'nın uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. İlk test zaferi, Batı Hint Adaları'na karşı oldu. Bu takım Yeni Zelanda Kriket tarafından idare edilmektedir. 1930'da ilk test maçını İngiltere'ye karşı oynayarak Uluslararası Kriket Konseyi(ICC)'nin tam üyesi olmaya hak kazandı.
İngiltere millî kriket takımı, İngiltere ve Galler(ve 1992 yılına kadar da İskoçya)'in uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. 1 Ocak 1997 yılından bu yana İngiltere ve Galler Kriket Yönetim Kurulu (ECB) tarafından idare edilmektedir. Daha önceden yani 1903 ile 1996 yılları arasında Maryelebone Kriket Kulübü tarafından idare edilmekteydi.
Hindistan millî kriket takımı, Hindistan'ın uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. Bu takım Hindistan Kriketi Yönetim Kurulu tarafından idare edilmektedir. Uluslararası Kriket Konseyinin (ICC) tam üyesidir. Test, ODİ ve Twenty20 International (T20) statüsülerindedir.
1979 Kriket Dünya Kupası Elemeleri (İngilizce: 1979 ICC Trophy veya 1979 ICC World Cup Qualifier), 22 Mayıs ile 21 Haziran 1979 tarihleri arasında İngiltere'nin ev sahipliği yaptığı over sınırlı bir kriket formatı ile 1979 Kriket Dünya Kupası için düzenlenen bir turnuvadır. Bu ilk Kriket Dünya Kupası Elemeleri turnuvası olmakla beraber 15 tane takım bu turnuvada yer almıştır. Tüm maçlar İngiltere, Midlands'da oynandı. İki finalist olan Sri Lanka ve Kanada, 1979 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.
Pakistan millî kriket takımı Pakistan'ın uluslararası kriket maçlarını yapan takımdır. Bu takım Pakistan Kriket Yönetim Kurulu (PCB) tarafından idare edilmektedir. Takım Uluslararası Kriket Konseyi'nin tam üyesi olmakla beraber Test, ODİ ve Twenty20 formatındaki maçlara da çıkmaktadır.
ODİ veya Uluslararası Bir Günlük Kriket, iki takım arasında oynanan over sınırlı bir kriket formatının uluslararası oynanan hali. Her takım genellikle 50'şer over gerçekleştirir. Kriket Dünya Kupası bu formatta düzenlenir. ODİ, Uluslararası Over Sınırlı Kriket olarak da adlandırılır ancak bu genel bir terim olabilir çünkü Twenty20 International turnuvaları da buna dahil olabilir. Bunlar majör maçlardır ve over sınırlı kriketin en yüksek standartlı yarışması olarak kabul edilir.
Batı Hint Adaları millî kriket takımı, aynı zamanda Windies de denir, birçok ülkenin birleşmesiyle oluşan ve uluslararası maçlar yapan kriket takımıdır. Bu takımı Batı Hint Adaları Kriket Kurulu idare etmektedir. Bu takım 15 Karayip ülkesinden oluşuyor. Bunların içinde İngiltere'ye bağımlı ya da bağımlı olmayan takımlar vardır. Uluslararası Kriket Konseyi'nin tam üyesidir. 1970 ve 1990 yılları arasında Batı Hint Adaları, Test ve ODİ kriketinde en güçlü takımdı. Batı Hint Adaları; iki kez Kriket Dünya Kupası (1975,1979), iki kez Kriket Dünya Twenty20 Kupası (2012,2016) kazanmıştır. 5 Ekim 2016 tarihi itibarıyla Batı Hint Adaları, Test'te sekizinci, ODİ'de dokuzuncu ve Twenty20'de dördüncüdür. Batı Hint Adaları 2007 Kriket Dünya Kupası ve 2010 Kriket Dünya Twenty20 Kupası turnuvaları için ev sahipliği yapmıştır.
1986 Kriket Dünya Kupası Elemeleri (İngilizce: 1986 ICC Trophy veya 1986 ICC World Cup Qualifier) 11 Haziran ve 7 Temmuz 1986 tarihleri arasında İngiltere'nin ev sahipliği yaptığı over sınırlı bir kriket formatı ile 1987 Kriket Dünya Kupası için düzenlenen bir kriket turnuvasıdır. Üçüncü Kriket Dünya Kupası Elemeleri turnuvası olmakla beraber 16 tane takım bu turnuvada yer almıştır. Tüm maçlar İngiltere, Midlands'da oynandı. Sadece final maçı Londra'da oynandı. Zimbabve, Hollanda'yı yenerek ikinci kez Kriket Dünya Kupası Elemeleri'nde birinci oldu ve 1987 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.
Talat Ali Malik, Pakistanlı eski kriket oyuncusudur ve uluslararası maç hakemi olarak da görev yapmıştır. Ekim 2006'dan, Pakistan'ın finalde Sri Lanka'ya kaybettiği Kanada'daki dört uluslu Twenty20 serisinin ardından 17 Ekim 2008'deki istifasına kadar Pakistan Kriket Takımı'nın menajeriydi.
2019 Kriket Dünya Kupası, Kriket Dünya Kupası'nın 12. turnuvasıdır. Turnuva, 30 Mayıs ile 14 Temmuz tarihleri arasında İngiltere'de 10, Galler'de ise tek bir mekanda düzenlendi. Bu, İngiltere'nin Dünya Kupası'na beşinci kez, Galler'in ise üçüncü kez ev sahipliği yapmasıydı.
Türkiye kadın millî kriket takımı, Türkiye'yi uluslararası turnuva ve maçlarda temsil eden kadın kriket takımıdır. Türkiye Kriket tarafından yönetilmekte olup Uluslararası Kriket Konseyi üyesidir.