İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt merkez kampüsünde faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk hukuk fakültesidir. Türkiye Barolar Birliği'nin hukuk fakültelerine yönelik 22 ölçütlü değerlendirmesine göre Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesidir.
Stockholm (
Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayımlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, İzmir'de Ege Bölgesi'nin ilk, Türkiye'nin 5. üniversitesi olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan devlet üniversitesi. Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinin başında gelen Ege Üniversitesi, Türkiye'de ve dünyada birçok ilklere imza atmıştır.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.
Anadolu Üniversitesi ya da bilinen adıyla ANAÜ, Türkiye'nin Eskişehir şehrinde yer alan ve ikili modda eğitim veren bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temeli, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ve Eskişehir Eğitim Enstitüsü'ne dayanır. 1982 yılında YÖK Kanunu ile birlikte EİTİA ve EDMMA Anadolu Üniversitesine dönüşmüştür.
İstanbul Okan Üniversitesi, İstanbul'un Tuzla Akfırat'ta bulunan bir vakıf üniversitesidir. 1999 yılında Bekir Okan tarafından kurulmuştur ve 2003-2004 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır.
Maltepe Üniversitesi, 1997 yılında İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir. 9 Fakülte, 1 Konservatuvar, 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 3 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu ile eğitim-öğretim vermektedir.
Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Ankara'da ilk, orta ve lise öğretim düzeyinde eğitim veren bir vakıf okuludur. 1930-1931 eğitim ve öğretim yılında anaokulu ile eğitim etkinliklerine başlamış, ardından 1931, 1933 ve 1936 yıllarında açılan ilkokul, ortaokul ve lise kısımlarıyla Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri haline gelmiştir.
Büyük Bulgar Hanlığı, Latince: Patria Onoguria ), adlarıyla da bilinen, Onogur Ön Bulgarlarının Göktürklerin yıkılması ve Avarların zayıflamasıyla batı Pontus-Hazar bozkırında oluşturduğu 7. yüzyıldan kalma Göçebe bir imparatorluktur.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla bağlı olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ayrılarak Rize ilinde açılan üniversitedir.
Chalmers Teknik Üniversitesi, genellikle Chalmers olarak anılan, teknoloji, doğa bilimleri, mimarlık alanlarında araştırma ve eğitim üzerine yoğunlaşmış, İsveç'in Göteborg kentinde bulunan bir yükseköğrenim kurumudur. THES 2005 yılı sıralamasına göre; İsveç'in en iyi araştırma üniversitesi ve Avrupa'nın zirvedeki araştırma üniversitelerinden biridir. Üniversitenin çevre bilimleri, nanoteknoloji, bilgi teknolojileri, endüstriyel tasarım, yönetim ve mimarlık alanlarında oldukça kaliteli bölümleri bulunmaktadır.
Mittuniversitetet, İsveç'te yer alan ve özellikle İsveç'in orta bölgelerindeki kentlerinde kampüsleri bulunan bir üniversitedir. Üniversitenin günümüzde Östersund ve Sundsvall olmak üzere iki kentte toplam iki kampüsü bulunmaktadır.
Helsinki Teknoloji Üniversitesi Finlandiya'da teknik alanda önde gelen üniversiteler arasındadır. Üniversite Espoo, Helsinki'de kuruludur. Helsinki Teknoloji Üniversitesi 1849 yılında kurulmuştur ve 1908 yılında üniversite statüsü kazanmıştır. 1966'da Helsinki'den günümüzdeki kampüsüne taşınmıştır. Üniversitenin günümüzdeki kampüsünde yer alan yapıların çoğu dünyaca ünlü Fin mimar Alvar Aalto tarafından tasarlanmıştır.
Top International Managers in Engineering (T.I.M.E.), eski adıyla Top Industrial Managers for Europe, 57 adet mühendislik okulu, fakültesi ve teknik üniversiteden oluşan bir ağdır. Kendi alanında Avrupa'nın en eski ağı olan T.I.M.E. derneği, lisansüstü öğrencileri Avrupa'da ve bütün Dünya'da için değişim programları ve çift derece programları düzenlemektedir. Amaçları, öğrencilerin farklı kültürlere derinlemesine girerek daha geniş ve üst seviye bilimsel mühendislik eğitimleri almalarını sağlamaktır.
Lycée Français Charles de Gaulle, 1942 yılında Ankara'da kurulan ve doğrudan Fransa Büyükelçiliği aracılığı ile Fransa Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okuldur. Türkiye'de eğitim-öğretim yapan diğer Fransız liselerinden farklı olarak T.C Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet göstermemektedir. Bununla birlikte, Fransa toprakları dışında okul açma hakkı, Fransız hükûmeti tarafından yalnızca birkaç ülkeye verilmiş olup Türkiye bu hakkı Lozan Anlaşması uyarınca elde etmiştir.
Melek Mazici, Türk ressam ve grafiker. 1981'den beri Finlandiya'da yaşamakta ve çalışmaktadır. Mazici, 1975-1981 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ndeki resim bölümünde okumuştur. 1985'ten 1989'a kadar da grafik sanatında uzmanlaştığı yer olan Helsinki Güzel Sanatlar Akademesi'nde eğitim görmüştür. Daha sonra Mazici, eğitimini bir akedemisyen olarak 1989'dan 1990'a kadar Stockholm'deki "Royal Güzel Sanatlar Üniversitesi" 'nde tamamlamıştır.
Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu, Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı tarafından, Bakanlar Kurulu'nun 25/5/2012 tarihli kararıyla İstanbul'da kurulmuş Vakıf Meslek Yüksekokulu'dur.
Siw "Siwan" Gunnel Margareta Malmkvist, İsveçli şarkıcı. 1961 yılında İsveç'i ve 1969 yılında Almanya'yı Eurovision'da temsil etmeye hak kazanmıştır.
İsveç başbakanı, İsveç'in hükûmet başkanıdır. Makam 1876 yılında kurulmuş olup bu tarihten İsveç'te kraldan ayrı bir hükûmet başkanına sahip değildi.
Östermalm İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan bir semttir. 71.802 nüfusu ile Stockholm'ün en kalabalık semtlerinden biridir. İsveç'te en yüksek konut fiyatlarına sahip bölgelerden biridir.