İçeriğe atla

Kral Şakir: Mikrop Avcıları

Kral Şakir: Mikrop Avcıları
Filmin afişi
YönetmenKuntay Kumbur
YapımcıVarol Yaşaroğlu
SenaristHaluk Can Dizdaroğlu
Oyuncular(Seslendirenler)
Eymen Enes Yerikaya
Atilla Şendil
Emre Turanlı
Didem Atlıhan
Sema Kahriman
StüdyoGrafi2000
DağıtıcıExxen
CinsiFilm
TürüAnimasyon, Komedi
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i22 Ocak 2021
Süre41 dakika
Ülke Türkiye
DilTürkçe
Önceki filmKral Şakir: Korsanlar Diyarı
Resmî sitesi

Kral Şakir: Mikrop Avcıları, Grafi2000 tarafından üretilmiş ve 22 Ocak 2021 tarihinde Exxen platformunda prömiyer yapan bir Türk çizgi filmidir.[1][2] Exxen'deki ilk animasyon filmlerdendir.

Konu

Bu filmde, akbaba Kürşat ve goril Ercan'ın yanlışlıkla bir virüsü dünyaya yaymaları ve bu virüsün dünyaya büyük bir etki bırakması sonucunda Şakir ve ailesinin yardımıyla bilim insanı Mirket`in bu virüsü dünyadan yok etmek için uğradığı maceraları anlatmakta. Bunun yanında virüs olayı ile birlikte korona virüsüne örnek verilmiştir.

Karakterler

Karakter Özet Seslendirmen
Şakir Filmdeki baş kahramandır. Bir aslandır ve sürekli olarak şapka takar. Şapkası her yerde değişebilir. Mustafa Oral
Remzi Şakir'in babasıdır, bir aslandır. Kırmızı bir kazak giyer. Bir bankada çalışır ve işten eve geldiğinde Necati ve Şakir ile video oyunları oynar. Çocuk ruhludur. Atilla Şendil
Necati Mor renkli bir fildir. Okulda hademelik yapar. Anne ve babası zengin olsa da, kendisi zengin değildir. Okuldaki 1. hademedir. Geri kalan saatlerinde uyur, yemek yer ve video oyunu oynar. Genelde hep aylak aylak dolaşır. Emre Turanlı
Canan Beyaz renkli bir kedidir. Şakir'in kız kardeşidir. Çok akıllıdır ve genelde kitap okur. Didem Atlıhan
Kadriye Şakir'in ve Canan'ın annesidir ve o da beyaz renkli bir kedidir. Genelde ev temizler ve yemek yapar. Sema Kahriman
Peyami dede Şakir'in dedesidir. Yaşlı bir su kaplumbağasıdır. Sedat Yılmaz
Uyuz Tanju Çöplüklerde yaşayan ve hep başkalarının attıklarını yiyen bir evsizdir. Şakir, Remzi ve Necati hep onunla arkadaşlık eder. Hakan Akın
Mirket Çok zeki bir bilim insanıdır. Kendine ait laboratuvarında çok karmaşık ve akıl almaz icatlar yapar. İcatlarını birkaç kez Necati, Remzi ve Şakir'in üzerinde test etmiştir. Çoğu zaman Şakir, Remzi ve Necati'nin başlarını soktukları belalardan kurtulmasına yardım eder. Onur Akgülgil
Akbaba Kürşat Siyah elbise giyen, zengin bir küstahtır. Kendinden çok emindir ve hep karanlık işler çevirmektedir. Yanında iki tane de adamı vardır. Barış Özgenç
Goril Ercan Sürekli Akbaba Kürşat'ın yanında olan ve ona pis işlerinde yardım eden adamıdır. Sinan Divrik
Huysuz Cüneyt Şakir ve ailesinin apartmanı ile karşı karşıya olan apartmanda yaşayan huysuz bir kertenkeledir. Çok yaşlıdır. Önceden ünlü komedyendi. Koray Aktaş
Keçi Necmi Necati ile inatlaşan bir keçidir. Necati'nin komşusudur ve mahallede inatçı Necmi olarak anılır. Ali Çorapçı

Kaynakça

  1. ^ "Kral Şakir'in yeni TV filmi: Mikrop Avcıları". Posta. 22 Ocak 2021. 22 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2021. 
  2. ^ "Kral Şakir'in yeni filmi Mikrop Avcıları, Exxen'de yayınlanacak". NTV. 24 Ocak 2021. 5 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2021. 

Dış bağlantılar

Kral Şakir: Mikrop Avcıları Exxen sayfası 8 Şubat 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Grafi2000</span> Çizgi film şirketi

Grafi2000, Türkiye'de animasyon ile ilgilenen bir ekiptir.

<i>Ölümcül Deney: İnsanlığın Sonu</i>

Ölümcül Deney: İnsanlığın Sonu, Russell Mulcahy'nin yönettiği ve başrolünde Milla Jovovich'in bulunduğu bir bilimkurgu aksiyon filmi. Ölümcül Deney: Kıyamet'ın devam filmidir.

<i>Blade II</i>

Blade II; 2001 ABD yapımı, yönetmenliğini Guillermo del Toro'nun üstlendiği süper kahraman - korku filmi. Başrolünde Wesley Snipes'ın yer aldığı film, Marvel Comics'in Blade karakterini temel alır. Blade serisinin Blade'den sonra ve Blade: Trinity'den önce gelen ikinci filmidir.

<i>Andromeda Esrarı</i>

Andromeda Esrarı 1971 ABD yapımı bilimkurgu, gerilim filmidir. Özgün adı The Andromeda Strain olan film Türkiye'de sinemalarda "Andromeda Esrarı" adıyla gösterilmişken, sonraki yıllarda TRT televizyonunda Gerilim adıyla yayına verilmişti.

<i>12 Maymun</i>

12 Maymun, 1995 yapımı Terry Gilliam filmi. Başrollerde Brad Pitt, Bruce Willis ve Madeleine Stowe yer almıştır. Film "Cassandra Kompleksi" tabanına oturtulmuş, geleceği görmenin ödül değil ıstırap verici bir deneyim olabileceği temelinden hareket edilmiştir. 24 saat Alfred Hitchcock filmleri gösteren bir sinemada, Bruce Willis ve Madeleine Stowe'un girdikleri salonda Vertigo'dan bölümler gösterilmektedir. 12 Maymun, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Kostüm Dizaynı dallarında Oscar'a aday olmuştur.

<i>Uzay Mikrobu</i>

Uzay Mikrobu, Amerikalı yazar Michael Crichton'un 1969 yılında yayımladığı bilimkurgu gerilim romanının adıdır. Özgün adı Andromeda Strain olan kitap, Türkiye'de 1974 yılında Mehmet Harmancı'nın çevirisiyle Uycan Yayınları'ndan çıkmıştı.

<span class="mw-page-title-main">Luc Montagnier</span> Fransız hekim ve virolog (1932-2022; Nobel Ödülü: 2008)

Luc Antoine Montagnier, Fransız virolog ve bilim insanı. Françoise Barré-Sinoussi ve Harald zur Hausen ile birlikte 2008 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahibi bilim insanı. Nobel Ödülü'nü İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü'nü (HIV) keşfinden dolayı kazanmıştır. Şanghay Jiao Tong Üniversitesi'nde profesör olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Barış Özgenç, seslendirme sanatçısıdır. Lise mezunudur. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Özgenç, pek çok filmde seslendirme yapmıştır.

Varol Yaşaroğlu, Türk animasyon yapımcısı ve karikatürist.

Bu maddede, Türkiye'de animasyon türünde yapılmış olan, uzun metraj sinema filmleri ve dijital platformlarda yayımlanmış filmler listelenmektedir. İçerikte, vizyona girmiş filmlerin yanı sıra yapımı devam eden filmlere de yer verilmesi olası bir durumdur.

<span class="mw-page-title-main">Turkcell TV+</span> dijital televizyon platformu

Turkcell TV+, Turkcell tarafından piyasaya sürülen bir dijital TV platformudur. 150’den fazla yerli ve yabancı kanalı; bilgisayar, akıllı telefon, tablet bilgisayar, genel ağ veya televizyon üzerinden izleme imkânı sunan bir platformdur. Platformda film kiralama, sosyal televizyon, etkileşimli uygulamalar gibi ek hizmetler de mevcuttur. Sosyal televizyon özelliği sayesinde kullanıcılar programları izlerken yorumlarını anlık olarak çevresindekilerle paylaşabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">SARS-CoV-2</span> COVID-19 hastalığına sebep olan virüs türü

SARS-CoV-2 ya da açık adıyla şiddetli akut solunum yolu sendromu koronavirüsü 2, Aralık 2019'da bilinen ilk varlığının bildirildiği pozitif yönelimli ve tek iplikçikli RNA virüsü olan yeni tip bir koronavirüs. Virüsün insandan insana bulaştığı ve Çin'den başka diğer ülkelerden gelen raporlar sonucu bulaşma hızının Ocak 2020 ortalarında daha da hızlandığı görülmüştür. Virüs, 2019-2020 Vuhan zatürre salgını sırasında zatürre olan bir hastada, pozitif bir örnek üzerinde yapılan nükleik asit testinden sonra genomik olarak dizildi.

<span class="mw-page-title-main">COVID-19 pandemisi</span> 2019da ortaya SARS-CoV-2 virüsünün neden olduğu küresel salgın

COVID-19 pandemisi veya Koronavirüs pandemisi, 17 Kasım 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkan virüs salgınıdır. Çeşitli hastalarda belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine SARS-CoV-2 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik'te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı. 11 Mart 2020'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi. 13 Mart 2020'de Avrupa'nın artık koronavirüs krizinin merkez üssü hâline geldiği bildirildi. 12 Nisan 2024 tarihi itibarıyla dünyada 704.753.890 onaylanmış vaka, 675.619.811 iyileşen varken virüs nedeniyle 7.010.681 hasta öldü. 5 Mayıs 2023 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü pandeminin artık küresel acil bir durum olmadığını açıklandı.

<span class="mw-page-title-main">Li Wenliang</span> 2019 Corona virüs salgınına ilk kez dikkat çeken doktor

Li Wenliang, Çinli göz hekimi.

Hong Kong Gribi, 1968 - 1969 yılları arasında dünya çapında yaklaşık bir milyon insanı öldüren 2. kategoriye ait grip salgınıdır. Hastalığa neden olan A tipi H3N2 virüsü, birden fazla alt tipe sahip olan virüslerin bir araya gelerek orijinalinden farklı bir virüs ortası çıkması olarak tanımlanan Antijenik sapma nedeniyle H2N2 virüsünden türedi. Hastalık ilk kez Hong Kong'ta ortaya çıktığı için Hong Kong gribi olarak adlandırıldı.

<span class="mw-page-title-main">Exxen</span> dijital içerik platformu

Exxen, Acun Medya'nın bünyesinde bulunan ve sahibi Acun Ilıcalı tarafından kurulan ve 1 Ocak 2021 itibarıyla yayın hayatına başlayan ücretli bir dijital içerik platformudur.

Kral Şakir: Oyun zamanı, Kral Şakir isimli televizyon dizisinden sinema için uyarlanıp 11 Mayıs 2018'de vizyona giren, Türk yapımı bir animasyon filmi. Yapım, Türkiye sinemalarında 350 bine yakın seyirci tarafından izlenirken 4 milyon liranın üstünde hasılat elde etmiştir.

Süper 1 Takım, 2021 yılında Kral Şakir'in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu tarafından yapılan Türk çizgi dizidir. İlk olarak Exxen ve TV8'de yayımlanan dizi 5 Şubat 2024 tarihinde Cartoon Network'te yayımlanmaya başlamıştır.

Haluk Can Dizdaroğlu, Türk senarist ve yönetmen.

<i>Kral Şakir: Cumburlop</i>

Kral Şakir: Cumburlop, Exxen platformunda yayınlanan, Grafi2000 tarafından üretilmiş ve 23 Nisan 2021 tarihinde prömiyer yapan bir Türk çizgi filmidir.