
David Hume, İskoç filozof, ekonomist ve tarihçi

Manga, Japonya'ya özgü çizim sanatıyla çizilen çizgi romanlardır. Japonya'da Manga sözcüğü tüm çizgi romanlar için kullanılırken, Japonya dışında sadece Japon çizgi romanları için kullanılır. Manga stilinde yapılan animasyonlar anime olarak adlandırılır. Çizimler animeye göre daha abartılıdır. Manga kelimesinin bilinen ilk kullanımı 1770'li yıllara dayanmaktadır. 19. yüzyıl boyunca kelime özel olarak, üzerinde karikatürler bulunan ağaç bloklarını, özellikle de Hokusai Katsushika'nın 1819'da yayınlanmış olan ve öğrencilerinin kullanması için kendisinin çizdiği taslak, çizim ve karikatürlerini adlandırmakta kullanılmıştır. Hokusai çizdiği taslakları iki Kanji "漫 man" ve "画 ga" (resim) birleşiminden oluşan Manga kelimesiyle tanımlamıştır. Kanji yerine Katakana alfabesinde マンガ olarak da yazılır.
Ahlak ya da sağtöre, kelimenin en dar anlamıyla, neyin doğru veya yanlış sayıldığı anlamına gelir. Terim genellikle kültürel, dinî, dünyevi ve felsefi topluluklar tarafından, insanların çeşitli davranışlarının yanlış veya doğru oluşunu belirleyen bir yargı ve ilkeler sistemi kavramı ve/veya inancı için kullanılır. Ahlak, kelimesinin etimolojik kökeninin Arapça “hulk” ; ” sözcüğüne dayandığı bilinir.

Hokkaido (Japonca: 北海道

Japonlar, Japon Takımadalarına ve %98,5'ini oluşturdukları Japonya'ya özgü bir etnik gruptur.
Eşzamanlılık, ilk olarak analitik psikolog Carl G. Jung tarafından "anlamlı bir şekilde ilişkili görünen ancak nedensel bir bağlantıdan yoksun durumları tanımlamak için" ortaya atılan bir kavramdır. Çağdaş araştırmalarda, eşzamanlılık deneyimleri, kişinin zihnindeki olaylar ile dış dünya arasındaki tesadüflerin nedensel olarak birbiriyle ilgisiz olabileceği, ancak başka bilinmeyen bir bağlantısı olabileceğine dair kişinin öznel deneyimine atıfta bulunur. Jung, bunun insan zihninin sağlıklı, hatta gerekli bir işlevi olduğunu ve psikozda zararlı hale gelebileceğini savunmuştur.

Japonya imparatoru, Japonya İmparatorluk Ailesi'nin başı ve Japonya'nın sembolik hükümdarıdır. İmparator, Japonya Anayasası'na göre "ülkenin ve halkın birliğinin sembolü" olup aynı zamanda tarihsel olarak Şinto dininin de en yüksek otoritesidir.

Azuchi-Momoyama dönemi, Japonya tarihinde 1573-1603 yılları arasında Sengoku döneminin sonlarını kapsayan dönemdir. Azuchi-Momoyama döneminde Oda Nobunaga ve Toyotomi Hideyoshi'nin önderliğinde tüm Japonya birleştirildi ve daha sonra Sekigahara Muharebesi'nde Tokugawa Ieyasu'nun Tokugawa şogunluğu kuruldu.
Taika, Japonya tarihinde MS Ağustos 645-Şubat 650 tarihleri arasını kapsayan dönem adıdır. Dönem, ilk Japon dönemi olup İmparator Kōtoku'nun saltanatının başlangıcını işaretlemek için belirlendi ve Hakuchi'ye kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Kōtoku idi.
Hakuchi, Japonya tarihinde MS Şubat 650-Aralık 654 tarihleri arasını kapsayan dönem adıdır. Dönem, Taika'dan sonra gelmekte olup imparator Kōtoku'nun ölümüne kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Kōtoku idi.
Gen'ō, Japonya tarihinde Nisan 1319-Şubat 1321 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Bunpō'dan sonra gelmekte olup Genkō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Daigo idi.
Shōkyō, Japonya tarihinde Kuzey Sarayı için Nisan 1332-Nisan 1333 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Gentoku'dan sonra gelmekte olup Kemmu'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparatorlar güneyde Go-Daigo ve kuzeyde Kōgon idi.
Kemmu, Japonya tarihinde Kuzey Sarayı için Ocak 1334-Ağustos 1338 ve Güney Sarayı için Ocak 1334-Şubat 1336 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Kuzey Sarayı için Shōkyō'dan sonra gelmekte olup Ryakuō'ya kadar devam ederken Güney Sarayı için Genkō'dan sonra gelmekte olup Engen'e kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparatorlar güneyde Go-Daigo ve kuzeyde Kōmyō idi.
Kōei, Japonya tarihinde Kuzey Sarayı için Nisan 1342-Ekim 1345 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Ryakuō'dan sonra gelmekte olup Jōwa'ye kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparatorlar güneyde Go-Murakami ve kuzeyde Kōmyō idi.
Enbun, Japonya tarihinde Kuzey Sarayı için Mart 1356-Mart 1361 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Bunna'dan sonra gelmekte olup Kōan'a kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparatorlar güneyde Go-Murakami ve kuzeyde Go-Kōgon idi.
Meitoku, Japonya tarihinde Kuzey Sarayı için Mart 1390-Temmuz 1394 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Kōō'dan ve 1392'den sonra Genchū'dan sonra gelmekte olup Ōei'ye kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparatorlar güneyde Go-Kameyama ve kuzeyde Go-Komatsu idi.
Kōshō, Japonya tarihinde Temmuz 1455-Eylül 1457 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Kyōtoku'dan sonra gelmekte olup Chōroku'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Hanazono idi.
Kanpō, Japonya tarihinde Şubat 1741-Şubat 1744 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Genbun'dan sonra gelmekte olup Enkyō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Sakuramachi idi.
Kyōwa, Japonya tarihinde Şubat 1801-Şubat 1804 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Kansei'den sonra gelmekte olup Bunka'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Kōkaku idi.
Apollinarizm, Laodikya'lı Apollinaris tarafından ortaya atılmış, Mesih doğasına ilişkin bir inançtır, inanca göre İsa bir insan bedenine ve hassas bir insan ruhuna sahipti ancak göksel zihin – insan mantıksal zihni değil – göksel Logos, insan zihninin yerini almıştır. 381 yılındaki Birinci Konstantinopolis Konsili'nde reddedilmiştir.