Tuna, Almanya'nın güneyinde Kara Orman bölgesinde Donaueschingen kasabasında Brigach ve Breg nehirlerinin birleşmesiyle meydana gelen nehir.
Dinyeper veya Özi, Rusya ile Ukrayna topraklarının bir kısmını sulayan bir nehir. İdil ve Tuna'dan sonra Avrupa'nın üçüncü uzun nehridir. 2290 km uzunluğundaki bu nehir, Valday Dağları yaylasının güneyinden doğar, Smolensk'e ulaşır, Belarus'a girer, bu cumhuriyetin doğu kısmından geçerek Ukrayna'ya ulaşır. Soldan Desna Irmağı ile birleşen nehir, Kiev'e geçer. Daha sonra Dinyeper Yaylası'nı bir eğri çizerek dolaşır ve kıyı dilinin kısmen kapattığı bir haliç meydana getirerek Odessa'nın doğusundan Karadeniz'e dökülür. Dinyeper, Volhıya kütlesinin sert kayalıklardan meydana gelmiş bir bölgesini aşar.
Daugava (Letonca) ya da Batı Dvina Üç Baltık ülkesinden biri olan Letonya'nın başkenti Riga 'nın ortasından geçen ve Baltık Denizi'ne dökülen nehirdir. Letonya'nın en büyük nehridir.
Ural Nehri veya Yayık Nehri, Rusya ve Kazakistan topraklarından geçen nehir.
Don Nehri, Rusya'nın başlıca nehirlerinden birisidir. Eski Türkçede nehrin ismi Tın'dır. Moskova'nın güneydoğusunda Tula olarak adlandırılan bölgeden doğar ve 1,950 km boyunca akarak Azak Denizi'ne dökülür. Nehir en doğu noktasında Volga Nehri'ne yaklaşır ve Volga-Don Kanalı ile birbirine bağlanır. Don nehrine adını, 17. yüzyılda buraya gelip verimli topraklara yerleşen Don Kazakları vermiştir.
Dinyester veya Turla, Doğu Avrupa'da bir nehirdir.
Volga ya da İdil Avrupa'nın en uzun ırmağıdır. Rusça Volga adı Ana Slavca Vlga'dan (nem) gelir. Baltık-Fin dilleri kökenli valkea (beyaz) ve "Valgõ" sözcüklerinden de adının geldiği iddia edilmektedir. Uzunluğu yaklaşık 3531 km olan Volga, Moskova ile Sankt-Peterburg arasındaki Valday Tepeleri'nden doğar. Deniz seviyesinden 28 metre aşağıda olan Hazar Denizi'ne dökülür. Valday tepelerinde bulunan birçok göl ve bataklıktan gelen kaynak kollarının birleşmesiyle meydana gelen Volga, Rjev'den itibaren ulaşıma elverişli bir hâlde akar. Moskova Kanalı'yla birleştiği yerden sonra genişliği 230 metreyi bulur. Bundan sonra nehirde düzenli bir ulaşım sağlanır. Volga'nın yatağı üzerinde beş adet baraj bulunur. Bu barajlardan Volgograd Baraj Gölü'ndeki santral, dünyanın belli başlı hidroelektrik tesislerinden biridir.
Kostroma Oblastı, Rusya'nın Merkez Federal Bölgesi'nde bulunan oblast. Oblastın idarî merkezi Kirov şehridir.
Kostroma, Rusya'nın batı kesiminde bulunan ve Kostroma Oblastı'nın merkezi olan kent. Volga Nehri kıyısında, Moskova'nın 320 km kuzeydoğusunda yer alır.
Zeya Nehri, Amur Nehri'nin kuzey kolu olan bir nehirdir. Nehir 1,242 km uzunluğunda olup Stanovoy Sıradağları'nda Tokiyski Stanovik'ten başlayarak Amur Nehri'ne dökülür. Nehrin ana kolları Tok, Mulmuga, Bryanta, Gilyuy, Urkan, Kupuri, Argi, Dep, Selemca ve Tom nehirleridir.
Vetluga Nehri, Rusya'nın orta kesiminde bulunan bir nehirdir. Nehir, 889 km uzunluğunda olup Volga Nehri'nin bir koludur ve Kirov Oblastı, Kostroma Oblastı, Mari El ve Nijni Novgorod Oblastı'ndan geçmektedir.
Vıçegda Nehri, Rusya'nın Komi Cumhuriyeti ve Arhangelsk Oblastı'nda bulunan bir nehirdir. Nehir 1.130 km uzunluğunda olup Kuzey Dvina Nehri'nin bir koludur.
Unja Nehri, Rusya'nın Vologda ve Kostroma oblastlarında bulunan bir nehirdir. Nehir 368 km uzunluğunda olup İdil Nehri'nin bir koludur ve Gorki Baraj Gölü'ne dökülmektedir.
Şeksna Nehri, Rusya'nın Vologda Oblastı'nda bulunan bir nehirdir. Nehir 139 km uzunluğunda olup Volga Nehri'nin sol koludur ve Beyaz Göl'den başlayarak İdil Nehri'ne dökülmektedir.
Kostroma Guberniyası, Rus İmparatorluğu'nun guberniyalarından biriydi. Guberniya, günümüz Kostroma Oblastı'nı kapsamaktaydı. Guberniyanın merkezi Kostroma idi.
Volgoreçensk, Rusya'nın Kostroma Oblastı'nda bulunan bir şehirdir. Şehir, İdil Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 17.83 km² olan şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 17,104'tür.
Soligaliç, Rusya'nın Kostroma Oblastı'na bağlı Soligaliç rayonunun merkezi olan şehirdir. Şehir, Kostroma Nehri'nin sağ kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 54.20 km² olan şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 6,438'dir.
Kama Nehri veya Çulman Nehri, Rusya'da Volga Nehri'nin sol kolu olan bir nehirdir. Nehir, 1,805 km uzunluğu ile Volga'nın en uzun sol koludur. Udmurtya'dan başlayarak Tataristan'da Volga Nehri'ne dökülmektedir.
Vişera Nehri, Rusya'da Kama Nehri'nin sol kolu olan nehirdir. Nehir, 415 km uzunluğunda olup Kuzey Urallar'dan başlayarak Kama Nehri'ne dökülmektedir.
Vladislav Dmitrieviç Gostişçev, Sovyet-Rus aktör.