
Güney Kore, resmî adıyla Kore Cumhuriyeti, Doğu Asya'da Kore Yarımadası'nın güney kısmını oluşturan ve Kuzey Kore ile kara sınırını paylaşan, Doğu Asya'daki bir ülkedir. Kore adı, eskiden Doğu Asya'nın güçlü krallıklarından biri olan ve Büyük Gwanggaeto altında Kore Yarımadası, Mançurya'nın büyük bölümünü, Rus Uzak Doğusu ve İç Moğolistan'ın bazı bölgelerini yönetmiş olan Goguryeo'dan gelmektedir. Başkenti Seul, büyük bir küresel şehirdir ve Güney Kore'nin 51 milyondan fazla insanının yarısı, dünyanın dördüncü en büyük metropol ekonomisi olan Seul Ulusal Başkent Bölgesi'nde yaşamaktadır.

Kore, Doğu Asya'da bir bölge. 1945'ten beri iki ayrı bağımsız devlete bölünmüş durumdadır: Kuzey Kore ve Güney Kore.

Korece, Kore yarımadasında ve komşusu Çin'e bağlı Yanbian Kore Özerk İli'nde yaygın olarak kullanılan bir Kore dili. Hem Kuzey Kore hem de Güney Kore'nin resmî dilidir. Dil, hece alfabesi olan Hangıl veya Çince karakterler olan Hanja ile yazılabilir.
Jung, bir Almanca, Yahudi ve Korece soyadı, şu anlamlara gelebilir:
- Ahn Jung-hwan, eski Güney Kore'li futbolcu
- Anthony Jung, Alman futbolcu
- Carl Gustav Jung (1875–1961), İsviçreli psikiyatr
- Jung Eun-ji, Güney Koreli şarkıcı, dansçı ve oyuncu
- Huh Jung-moo, Güney Koreli millî futbolcu ve teknik direktör
- Jang Jung, Güney Koreli millî futbolcu ve teknik direktör
- Jessica Jung, Amerikalı şarkıcı, aktris ve iş insanı
- Kim Dae-jung (1925–2009), Güney Kore eski cumhurbaşkanı
- Kim Eun-jung, Güney Koreli millî futbolcu
- Kim Jung-hyun, Güney Koreli eski futbolcu
- Kim Kyung-jung, Güney Koreli futbolcu
- Kim Jung-woo, Güney Kore'li futbolcu
- Kim Jung-ya, Güney Koreli futbolcu
- Krystal Jung, Güney Koreli şarkıcı
- Lee Jung-shin, Güney Koreli şarkıcı rapçı ve oyuncu
- Lee Jung-soo, Güney Koreli futbolcu
- Louis Jung (1917–2015), Fransız siyasetçi
- Nicole Jung, Kore asıllı Amerikalı şarkıcı
- Noh Jung-yoon, Güney Koreli millî futbolcu
- Sebastian Jung, Alman futbolcu
- Jung Sung-ryong, Güney Kore'li futbolcu
- Jung Woo, Güney Koreli oyuncu
- Jung Woo-young, Güney Koreli futbolcu

Chu-Young Park veya (Korece: Hangıl:박주영; hanja:朴主永; latince Park Ju-Young, Güney Koreli futbolcudur. Forvet pozisyonunda görev yapan futbolcu şu anda Ulsan Hyundai'de forma giymektedir. 2005 yılından bu yana Güney Kore millî takımında da forma giymektedir.
Kim Hongdo (1745-c. 1806), Danwon olarak da bilinen Joseon Hanedanlığı döneminde yaşamış bir ressamdır. Gwangju Kim Boyu'ndan olan Hongdo, bugünkü Güney Kore'nin Ansan şehrinde, o günün en ünlü hattatlarından biri olan Kang Sehwang tarafından eğitilmiştir. Dohwaseo (ressamlık atölyesi)'nin bir üyesi olarak kraliyet hizmetinde çalışmaya başlamış ve Joseon sarayının resmî görevlisi olmuştur. Ayrıca Kral Jeongjo'nun portresini de çizmiştir.
17 Aralık 1998 Çatışması, Güney Kore sahillerine komando çıkartması yapmaya çalışan bir yarı denizaltı aracının Güney Kore ordusu tarafından yolunun kesilmesiyle başlayan deniz muharebesidir.

Chun Duhwan, Güney Koreli asker ve siyasetçi. 1981-1988 yılları arasında Güney Kore Devlet Başkanı olarak görev yapmıştır. Gwangju Ayaklanması nedeniyle 1996'da ölüm cezasına çarptırılmış, ancak daha sonra o dönemin Devlet Başkanı Kim Young-sam tarafından affedilmiştir.

Yun Boseon veya Yun Po-sun(Koreli:윤보선, hanja:尹潽善, 26 Ağustos 1897 - 18 Temmuz 1990), Güney Koreli politikacı ve aktivist.

Lee Young-pyo defans mevkiinde görev yapan Güney Koreli futbolcudur.

Kim Young-Kwang Kaleci mevkiinde görev yapan Güney Koreli futbolcudur.

Im Kwon-taek, Güney Koreli film yönetmenidir. Taek Güney Kore'nin en ünlü yönetmenleri arasındadır. Etkin ve verimli kariyeri sayesinde filmleri çok sayıda yerli ve uluslararası film festivallerinde ödül kazanmasının yanı sıra önemli bir gişe başarısı elde etmiştir. Kore film endüstrisinin uluslararası alanda dikkat çekmesine büyük katkı sağlamıştır. 2013 yılının bahar ayına kadar 101 film yönetti.

Kore şamanizmi veya Muizm ve Sinizm olarak da bilinir, Kore ve Korelilerin etnik dinidir. Yaklaşık 5-15 milyon insan bu dine inanmaktadır.
Ankara Okulu, Kore Savaşı yıllarında Birleşmiş Milletler misyonu ile Güney Kore'ye giden Türk askerleri tarafından hizmete açılan okul. 1950'de Birinci Kore Türk Tugayı'nda görevli Astsubay Başçavuş Hüseyin Dinçtürk ve askerlerinin Seul’e 70 kilometre uzaklıktaki Suvan (Suwon) kentinde açtıkları bu okulda yetim kalmış kimsesiz çocuklara eğitim verilip ihtiyaçları gideriliyordu. Okul "Ankara İlkokulu", "Ankara Suvan Okulu" gibi farklı isimlerle de anılmaktadır. Suwon Belediyesi ise Ankara Okulu yakınlarına ’Ankara Kimsesizler Yurdu Kuruluş Anıtı’ başlığıyla Türkçe, İngilizce ve Korece Türk askerlerinin Koreli yetim ve kimsesiz çocuklar için yaptıklarını içeren bir kitabe yaptırmıştır.
Se-young, ayrıca Sei-young, Se-yeong ya da Se-yong, olarak da kullanılan Korece kız ve erkek ismi.

Kim Young-sam, 1993'ten 1998'e kadar Güney Kore Devlet Başkanı olarak hizmet etmiş Güney Koreli politikacı ve demokratik aktivist. 1961'den beri yaklaşık 30 yıl boyunca Güney Kore muhalefet liderlerinden ve Park Chung-hee ve Chun Doo-hwan otoriter rejimlerine karşı büyük rakiplerden biri olarak yaşadı.
Bae, ayrıca Bai ya da Pae olarak da telaffuz edilen Korece soyadı. 2015 yılında Güney Kore'de yapılan nüfus sayımında bu soyadına sahip 400.641 kişi olduğu yani nüfusun %1'inden daha ağzının bu soyadına sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Kore Dili Ulusal Enstitüsü tarafından Güney Kore pasaportları için yapılan bir çalışmada, bu soyadına sahip kişilerin %96.8'inin soyadının Latin harfleriyle hecelendiği tespit edildi. Daha nadir geceleme alternatifleri Bai, Pae ve Bea'dir.
Yeong-ja olarak da yazılan Young-ja, Korece kadın ismidir. Güney Kore hükûmeti verilerine göre, 1940'ta doğan kız bebekleri için en popüler addı. Anlamı, onu yazmak için kullanılan hanjaya göre değişir.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, olimpiyatlara ilk kez 1964 yılında katılmıştır. Kuzey Kore Olimpiyat Komitesi 1953'te kurulmuş ve 1957'de resmen tanınmıştır.

Yon Suk-yol (Korece:윤석열) (Hanca:尹錫悅); Güney Koreli bir savcı ve politikacı ve Güney Kore'nin mevcut devlet başkanıdır.