Tartu, Estonya'nın en büyük ikinci kentidir. 38,8 kilometre karelik yüzölçümü olan kentin nüfusu 2020 sayımına göre 92.972'dir. Tartu ile ilgili ilk yazılı belgeler 1030'a kadar dayanmaktadır.
Baltık Denizi, Kuzey Avrupa'da 53° ile 66° kuzey enlemleri ve 20° ile 26° doğu boylamları arasında yer alır. Kuzeyinde Botni Körfezi vardır. İsveç, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Polonya, Rusya, Estonya, Letonya ve Litvanya devletleri ile çevrili bir iç denizdir. Baltık Denizi, Beyazdeniz'e Beyazdeniz Kanalı ve Kuzey Denizi'ne Kiel Kanalı ile bağlanmıştır.
Seul veya resmî adıyla Özel Seul Şehri, Güney Kore'nin başkenti ve en büyük şehridir. Dünyanın en kalabalık 13. şehri Seul'un şehir merkezinin nüfusu 10 milyonun üstündedir (2009). Dünyanın ikinci büyük metropolitan alanı olan Seul Ulusal Başkent Bölgesi, İncheon ve Gyeonggi'nin büyük bir kısmını kapsar ve 24,5 milyon nüfusu vardır. Güney Kore'nin nüfusunun yaklaşık yarısı bu bölgede yaşar.
Şiraz, İran'ın en büyük beşinci şehri ve Fars Eyaleti'nin yönetim merkezidir.
Anavarza, Türkiye'nin Adana ilinde, Kozan sınırları içerisinde, Kadirli, Ceyhan ve Kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde, tarihi Kilikya bölgesinde bulunan antik kent. Çevresi mesire yeri olarak kullanılır. Kilikya ovasının önemli merkezlerinden olan Anavarza'nın antik kaynaklarda adı Anazarbos, Anazarba, Aynızarba veya Anazarbus olarak geçer.
Zhao Wu (Çaovu) dokuz soyu, Güney Kuzey Hanedanı, Sui Hanedanı ve Tang Hanedanı dönemlerinde Soğdiana (Maveraünnehir)'da Soğdlar (粟特)'ın dokuz kent devleti. Dokuz soyu barbar olarak da anılmıştır.
Wongudan, Güney Kore'nin başkenti Seul'da Jung-gu 'nun, Sogong-dong mahallesi 87-14 adresinde bulunan tapınaktır. Jecheondan (제천단, 祭天壇) olarak da bilinir.
Silla Kore Yarımadası'nın güney ve orta kesimlerinde bulunmuş eski krallıklardan biridir. Silla, Baekje ve Goguryeo ile birlikte Üç Kore Krallığı'nı oluşturmuştur. Nüfusu 7. yüzyılda 894,680 iken 8. yüzyılda 2,000,000' a kadar çıktı. Resmî dili Şillaca idi. Öncülleri Jinhan konfederansı ve Gojoseon iken varisi Goryeo olmuştur. Bugünkü Kuzey Kore ve Güney Kore topraklarında yer almıştır.
Goguryeo veya Koguryo eski bir Kore krallığıdır. Günümüz Kore yarımadasında, Çin doğusunda güney Mançurya ve güney Rusya Denizi'nin kuzeyinde ve güneyinde bulunmuştur.
Üsküp Kalesi Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yer alan tarihî kale. Üsküp’ün eski şehir alanında, Vardar’ın kuzeyindedir.
Japonya tarihi antik zamanların şehir devletlerinin modern Japon ulus devletine ulaşacak şekilde coğrafi ve sosyal tarihini anlatmaktadır.
Seul İstasyonu, Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan bir tren istasyonudur. İstasyona Güney Kore'nin çeşitli noktalarına sık sık yüksek hızlı, ekspres ve yerel servislerle Gyeongbu ve Gyeongui hatları, Gyeongbu yüksek hızlı demiryolu hattı ve Seul metrosunun 1. ve 4. hatları hizmet vermektedir.
Yongsan, Güney Kore'nin başkenti Seul'un 25 semtinden biridir. Semt Han Nehri'nin kuzeyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 21.87 km² olan semtin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 227,400'dir.
Geunchogo, Baekje Krallığı'nın 13. hükümdarıdır. Saltanatı MS 346'dan MS 375 yılına kadar sürmüştür.
Namhansanseong, Güney Kore'nin başkenti Seul'un 25 km güneydoğusunda bulunan bir kaledir. Kale, 480 metre yükseklikte bir tepede yer almakta olup Seul'u korumak amacıyla inşa edilmiştir. Günümüzde Güney Kore'nin egemenliğinin bir simgesi olarak görülmektedir. Kale 2014'te UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edildi.
Japon kalesi, Japonya'da başta tahta ve taştan inşa edilmiş bir kale türüdür. Yüzyılların başlarında ahşap yığınlardan evrimleşerek 16. yüzyılda en iyi bilinen formlarına girdiler. Japonya'da kaleler, limanlar, nehir geçitleri veya kavşaklar gibi önemli veya stratejik bölgelerin korunması için inşa edildi ve manzara daima savunmalarına dahil edildi.
Hiroşima Kalesi, Japonya'nın Hiroşima kentinde bulunan bir kaledir. Kale, 1590'larda inşa edilmiş olup günümüzde Hiroşima tarihi müzesi olarak hizmet vermektedir
Sant'Angelo Kalesi ya da Hadrianus Mozolesi, İtalya'nın başkenti Roma'daki Adriano Parkı'nda yer alan silindirik bir yapıdır. Roma İmparatoru Hadrianus tarafından kendisi ve ailesi için anıt mezar olarak inşa ettirilen bina daha sonra papalık kalesi olarak kullanılmıştır. Tiber Nehri kıyısında bulunan, bir zamanlar Roma'nın en yüksek binası olan yapı günümüzde müze olarak faaliyet göstermektedir.
Cheolli Jangseong ya da Kore Seddi, Orta Çağ Kore'si ile batıdaki Çinliler ve kuzeydeki diğer kabileler arasında inşa edilen iki büyük tahkimattan birine atıfta bulunabilir. İlki, Kore'nin Üç Krallığından biri olan Goguryeo tarafından 7. yüzyılda inşa edilen bir askeri garnizon ağıdır. Bunlar şimdi Kuzeydoğu Çin'de yer almaktadır. İkincisi ise 11. yüzyılda Kore'nin Goryeo hanedanı tarafından inşa edilen ve şu anda Kuzey Kore'de bulunan bir duvardır.
Seul Şehir Surları, Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan bir surlardır. 14. yüzyılın sonlarında Joseon Hanedanı döneminde Kral Taejo tarafından kentin savunması amacıyla inşa edildi. 1963 yılında Güney Kore'nin Tarihi Alanı olarak belirlenmiştir ve günümüzde Seul'un kent merkezi çevresinde turistik bir cazibe merkezidir.