Madrid, İspanya'nın başkenti ve en kalabalık şehridir. Şehrin yaklaşık 3,4 milyon nüfusu ve yaklaşık 6,7 milyon metropoliten alan nüfusu vardır. Avrupa Birliği'nin (AB) en büyük ikinci şehridir ve tek merkezli metropoliten alanı AB'nin en büyük ikinci alanıdır. Şehir 604,3 kilometrekarelik coğrafi alanı kapsamaktadır. Madrid, İber Yarımadası'nın orta kesiminde Manzanares Nehri üzerinde yer almaktadır. Hem İspanya'nın hem de çevresindeki Madrid Özerk Topluluğu'nun başkenti olan şehir, aynı zamanda ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel merkezidir. Şehir, en yakın deniz kıyısından yaklaşık 300 km uzaklıkta yüksek bir düzlükte yer almaktadır. Madrid'in ikliminde yazlar sıcak, kışlar ise serin geçer.
Akün Sahnesi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir tiyatro sahnesidir. Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen temsillere ev sahipliği yapan ana mekanlardan biri olarak hizmet verir. Şinasi Sahnesi ile aynı binada yer alan sahneye, Atatürk Bulvarı üzerindeki girişten ulaşılır. Uzun yıllar boyunca sinema salonu olarak hizmet veren bir mekânın yenilenmesiyle tiyatro ve müzikal gösterimlerine uygun hâle getirilen sahne, 361 koltuk kapasitelidir.
Mehmet Alaettin Yavaşca, Türk tıp doktoru ve Klasik Türk müziği sanatçısı.
mor ve ötesi, Ocak 1995'te Harun Tekin, Alper Tekin (bas), Derin Esmer ve Kerem Kabadayı (bateri) tarafından İstanbul'da kurulan Türk alternatif rock müzik grubu.
Beethoven Konser Salonu (Beethovenhalle), Almanya'nın Bonn kentinde konser salonu ve gösteri merkezi.
Altice Arena, Portekiz'in başkenti Lizbon'da bulunan gösteri, konser ve spor merkezidir. Arena, Portekiz ve Avrupa'daki en yüksek kapalı alandır. İlk olarak Expo’98 için planlanmıştır. Açıldığı yıl olan 1998'den beri pek çok konser ve aktiviye ev sahipliği yapmıştır.
Abdi İpekçi Arena, İstanbul, 10. Yıl Cad. Zeytinburnu'nda bulunan çok amaçlı kapalı bir spor salonuydu. Kapasite itibarıyla Sinan Erdem Spor Salonu ve Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndan sonra Türkiye'nin en büyük üçüncü salonuydu. Adını, inşaatının başladığı yıl öldürülen gazeteci Abdi İpekçi'den almıştır. 2018 yılında yıkılan salonun yerine Abdi İpekçi Basketbol Gelişim Merkezi yapılmıştır.
Kerim Tekin, Türk şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu. 1990'lı yılların ortalarından itibaren çıkardığı albümlerle pop müziğin önemli sanatçıları arasına girdi. Beş yıla yakın bir kariyeri olan sanatçının, yazdığı sözler ve yorumladığı şarkılar pop müzik piyasasında onu oldukça ön plana çıkardı. Kayahan, Sezen Aksu ve Nilüfer ve Fatih Erkoç gibi birçok sanatçıdan etkilenen Kerim Tekin, 1992 yılında müzik tutkusu yüzünden gitar ve şan eğitiminin de etkisiyle futbolu bırakma kararı alarak futbol takımından ayrılır ve müzik yaşamına başlar. Gece kulüplerinde ve barlarda amatör olarak gitar çalar, şarkı söyler ve aynı zamanda kendi şarkılarını da yazmaya başlar. Bir gece kulübünde çalarken menajer olan Halis Bütünley tarafından çok beğenilir ve o esnada keşfedilir. Kerim Tekin, 1994 yılında profesyonel olarak ilk albümünün çalışmalarına başlar. Kara Gözlüm (1995) adlı albümüyle piyasaya giriş yapar. Bu albümle birlikte sesini duyurmayı başarır ve bu dönemde televizyon dizilerinde boy göstererek oyunculuk kariyeri başlar.
Jehan İstiklal Barbur, Hristiyan Arap asıllı Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır. 2002'de profesyonel müzik hayatına başlamak için Ankara'dan İstanbul'a taşınan sanatçı, ilk olarak farklı gruplarda pop, caz türünden repertuvarlarla vokalist olarak yer aldı. Bülent Ortaçgil'in referansı ile Ada Müzik adlı şirket ile anlaştı. 2009 yılında ilk stüdyo albümü Uyan yayımlandı. 2010 yılında ise ikinci albümü Hayat ile müzik kariyerini devam ettirdi. 2012'de Sarı, 2014'te Sizler Hiç Yokken ve 2017'de Evim Neresi albümlerini piyasaya sürdü. 2018'de "Kuzgunu Uçmak" maxi Single'ı, 2019 'da "Ürkerek Söylerim" ve 2019 'da "İki Keklik" single'ı yayımlandı. Toplam 7 albüm ve bir sürü single kaydetti.
Gece kulübü, herkese açık müzikli, içkili müzik mekanı, konser, show ve eğlence yeri, insanların eğlenme amacıyla gittikleri, müzik eşliğinde dans edilen, alkollü içecek tüketilen, genelde gece açılan sabaha dek açık kalan mekânlardır. Bir gece kulübü genellikle bir dans pisti, lazer ışık gösterisi ve disk jokey (DJ) için sahne içeren bir eğlence mekanıdır. "Gece kulübü" adlandırması zamana göre isim değişikliğine uğramıştır. İlk başlarda disko, diskotek olarak adlandırılan bu mekanlar günümüzde gece kulübü ya da sadece kulüp olarak adlandırılır.
Ceza ya da gerçek adıyla Bilgin Özçalkan, Türk rap müzisyeni ve söz yazarı.
Košarkaški klub Partizan,, kısaca Partizan olarak bilinen basketbol takımıdır. Sırbistan Basketbol Ligi'nde oynamaktadır. Aynı zamanda Liga ABA ve EuroLeague'de boy göstermektedir.
Katarzyna "Kasia" Kowalska Polonyalı şarkıcı, söz yazarı prodüktör ve oyuncudur.
N.Flying FNC Entertainment tarafından kurulan 4 kişilik rock grubudur.Grup ilk olarak Japonya'da faaliyetlerine başladılar.Rap-rock tarzında müzik yapan grup bu tarzı Güney Kore'de kullanan ilk grup oldular.26 Aralık 2018 tarihinde Kwangjin gruptan ayrıldı ve yerine 1 Ocakta Dong-sung geldi.
Ender Eroğlu veya sahne adıyla Norm Ender, Türk rapçi, müzisyen ve söz yazarı.
Zorlu Performans Sanatları Merkezi veya kısaltılmış ismiyle Zorlu PSM, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Zorlu Center kompleksinin içinde yer alan çok amaçlı bir sanat ve kültür merkezidir.
Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Türkiye'de her yıl ülkenin konservatuvarlarından seçilen 16-22 yaş arası müzisyenlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan gençlik orkestrası.
Karen Demirciyan Spor ve Konser Kompleksi, bilinen ismiyle Demirciyan Arena, Spor & Müzik Kompleksi ya da sadece Hamalir Hrazdan Nehri geçidi yakınında, Erivan'ın batı kesimlerine hakim olan Tsitsernakaberd tepesine çıkan 184 basamaklı büyük bir spor ve konser kompleksidir.
Türkiye'de müzikal çalışmalar, tarih boyunca birçok kez sansüre uğramıştır. Bu yasaklar genellikle siyasi ya da dini nedenlere dayanır. Türkiye'de müzik sansürü, ilk olarak 1934 yılında batılılaşma süreci nedeniyle geleneksel Türk müziğinin radyoda çalınmasının yasaklanmasıyla gerçekleşti ve bu yasak iki yıl sürdü. 1980 darbesinden sonra siyasi mesaj içeren şarkılar sansürlendi. Bu yıllarda Cem Karaca ve Selda Bağcan gibi sanatçılara tutuklama kararı çıkarıldı. 1994 yılında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kuruldu ve ülke çapında müzik yayını da dahil bütün radyo ve televizyon hizmetleri, RTÜK tarafından denetlenmeye başladı. RTÜK, ifade özgürlüğünü kısıtladığı için birçok kez eleştirildi.
Türk şarkıcı Kerim Tekin, kariyerinin başlangıcından ölümüne kadar iki stüdyo albümü kaydetti ve çeşitli sanatçılar ile iş birliği yaptı. 1992 yılında müzik tutkusu yüzünden gitar ve şan eğitiminin de etkisiyle futbolu bırakma kararı alarak, futbol takımından ayrılır ve müzik yaşamına başlar. Gece kulüplerinde ve barlarda amatör olarak gitar çalar ve şarkı söyler, aynı zamanda kendi şarkılarını da yazmaya başlar. Bir gece kulübünde çalarken menajer olan Halis Bütünley tarafından çok beğenilir ve o esnada keşfedilir. Daha sonra S Müzik ve Raks Müzik ile bir anlaşma imzalayarak profesyonel müzik hayatına atılmak için çalışmalara başlar. 25 Aralık 1995 tarihinde Kara Gözlüm adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Albümde "Cici Baba" adlı parçasıyla büyük bir çıkış yakaladı. Ardından albümle aynı adı taşıyan "Kara Gözlüm" adlı hit parçayı yayınladı. Albümle birlikte birçok festivalde, konserde sahne aldı. 1997-1997 yılları arasında Show TV'de yayınlanan Mirasyediler adlı dizide oynayarak oyunculuk kariyerine başladı. Bu arada sıkça televizyon ve radyo programlarına katıldı ve adından sıkça söz ettirdi. Kara Gözlüm albümünde Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, Garo Mafyan, Zeynep Talu, Şehrazat, Ozan Çolakoğlu, Saro Secikyan ve Fabio Taşel gibi müzisyenlerle çalıştı.