Kurtuluş Savaşı Müzesi veya I. TBMM Binası, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir tarih müzesidir. Ulus Meydanı'na komşu olan yapı, 1924 yılına kadar Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk binası olarak kullanılmıştır. 1961 yılında müzeye çevrilerek "Türkiye Büyük Millet Meclisi Müzesi" adıyla ziyarete açılmıştır. Teşhir salonlarının ve koleksiyonun yenilenmesiyle 23 Nisan 1981 tarihinde Kurtuluş Savaşı Müzesi adıyla yeniden hizmete girmiştir. Hâlen Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde hizmet veren müzede Kurtuluş Savaşı yılları ve Cumhuriyet'in ilanına ilişkin eserler sergilenmektedir.
Atatürk Kültür Merkezi (AKM), İstanbul'da Taksim Meydanı'nda bulunan opera, bale, tiyatro, konser ve kongre amacı ile kullanılan içinde bir sergi salonu ve sinema da bulunan yapıdır.
Kültürpark, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan bir parktır. Konak ilçesinde, Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alır ve kuzeyde Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi, doğuda 1395. ve 1396. sokaklar ile Bozkurt Caddesi, güneyde Mürsel Paşa Bulvarı, batıda Dr. Refik Saydam ve Şair Eşref bulvarları ile çevrilidir. 1922 İzmir Yangını'nda harabeye dönen 360.000 m2'lik alan üzerinde 1936'da kuruldu. Üç yıl sonra genişletilerek 420.000 m2 büyüklüğe ulaştı. Kurulduğu günden beri İzmir Enternasyonal Fuarı'na ev sahipliği yapmaktadır.
Mersin Kültür Merkezi veya eski ismiyle Mersin Halkevi Binası, Mersin'de yer alan bir opera ve kültür merkezi.
Yapı Endüstri Merkezi veya kısaltılmış ismi ile YEM, başta mimarlar, tasarımcılar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi ile ilgili çalışanlar olmak üzere, mimarlık ve yapı alanlarında bilgi üretimi ve paylaşımı amacıyla 1968-2018 yılları arasında faaliyet göstermiş kurum. Yaptığı çalışmalar arasında konferanslar, kurslar, fuarlar ve sergiler düzenlemek, mimarlık ve yapı alanında yayıncılık yapmak bulunur. Mimarlık alanındaki çalışmalarından ötürü 1992 yılında Mimarlar Odası tarafından Ulusal Mimarlık Ödülleri Mimarlığa Katkı Başarı Ödülü verilmiştir.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, İstanbul’da Çemberlitaş’taki tarihi bir binada hizmet veren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne bağlı bir müzedir. Türkiye’nin ilk, dünyanın dördüncü basın müzesidir.
1988 yılında hizmete giren müzede basın teknolojinin geçirdiği değişiklikleri göstermek üzere; taşbaskı örnekleri, düz baskı makinesi, rotatif tipo entertip, prova tezgâhları, giyotin, eski daktilolar, teleksler, telefotolar sergilenir.
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi 1996 yılında İstanbul Büyükçekmece'de TÜYAP tarafından açılan ve işletilen fuar ve kongre merkezidir. Merkez 60.000 m² kapalı, 60.000 m² açık fuar alanına ve 14 adet sergiye uygun salona sahip. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi 14 Eylül 2020'de "Türk Standartları Enstitüsü" TSE tarafından COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi almıştır.
Sergi salonu, otomobil, mobilya, beyaz eşya veya sanat ürünlerini sergilemek için kullanılan geniş bir alandır. Bir firmanın kendi markası veya şirket tarafından oluşturulan bir alanda ürünlerin satışta olduğu perakende mağazasıdır. Bir sergi salonu, perakende mağazalarında müşteri ilişkileri, promosyon, etkinlik, reklam, pazarlama alanı da olabilir.
Ukrayna Evi Kievde bulunan Ukrayna'nın en büyük uluslararası sergi ve kongre merkezidir. Popüler olarak sadece "Ukrayna Evi" olarak adlandırılan bu beş katlı bina, sergiler, ticaret fuarları ve konferanslardan uluslararası birliktelik toplantılarına, ürün lansmanlarına, ziyafetlere, TV törenlerine, spor karşılaşmalarına vb. çeşitli etkinlikler ev sahipliği mekanını barındırıyor.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İstanbul'un Şişli ilçesinde çok amaçlı bir gösteri merkezi. "Rumeli Fuar ve Sergi Merkezi" adlı ek binasıyla birlikte önemli gösteri, fuar, konser, sergi ile sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapar. Eskiden Fenerbahçe gibi basketbol takımlarının maçları bu binanın spor salonunda oynanırdı.
Papalık Sarayı, Fransa'nın Avignon kentinde yer alan ve Avrupa'da Orta Çağ'dan kalma en büyük ve en önemli Gotik yapılardan biri olan tarihi bir saraydır. Bir zamanlar bir kale ve saray olan papalık ikâmetgâhı, 14. yüzyılda Batı Hıristiyanlığının merkezi olmuştur.
Beytepe Kongre ve Kültür Merkezi; Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampüsü'nde bulunan bir gösteri ve konferans merkezidir. 1600 kişi kapasiteli bir adet konferans salonu, 500 kişilik balo salonu ve kapasitesi 25-100 kişi arasında değişen 8 tane toplantı odasından oluşan merkezde seminerler, paneller, kurslar, konferanslar, konserler, başta tiyatro olmak üzere birçok sahne sanatı gösterileri, müzik resitalleri, sergiler ve kermesler düzenlenmektedir. 22.000 kilometre karelik bir alana kurulu olan bina kompleksinin yapımına 2007 yılında başlanmış ve 3 Nisan 2012 tarihinde tamamlanmıştır.
Tel Aviv Kongre Merkezi, yerelde yaygın olarak bilinen adıyla Gnei Hataarucha ve ayrıca Tel Aviv Fuar Alanı adıyla da bilinmektedir. İsrail'in başkenti Tel Aviv'in kuzeyinde bulunan Rokah Bulvarı'nda yer alan çok amaçlı bir gösteri merkezi. Merkez, Tel Aviv Üniversitesi Tren İstasyonu ile entegrelidir. Mekan Konserler, sergiler, Ticaret fuarları ve Konferanslar da dahil olmak üzere çeşitli etkinlikler için hizmet vermektedir.
Mersin Kongre ve Sergi Sarayı Mersin kent merkezinde yer alan bir kongre ve sergi merkezidir.
Harrogate Kongre Merkezi, Harrogate, North Yorkshire, İngiltere'de bulunan kongre ve sergi merkezidir.
Trabzon Dünya Ticaret Merkezi, Trabzon'un Yomra ilçesinde inşa halinde olan bir binadır. Binanın, inşaatına 2016 yılında başlanmış olup tamamlandığında 4 ve 5 yıldızlı otellere, ticaret heyeti programları düzenlemesi, fuar alanları işletmesi ve ofis, kongre ve toplantı salonlarına sahip olması beklenmektedir.
Congresium Ankara veya eski adıyla ATO Congresium; Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan çok amaçlı bir kongre ve gösteri salonu kompleksidir. Yıl içinde birçok sanat etkinliğine, fuara, ulusal ve uluslararası fuarlara ev sahipliği yapan mekan 2010 yılından beri hizmet vermektedir.
Bakü Kongre Merkezi, Bakü şehir merkezinin yakınında bulunan çok işlevli bir komplekstir. Kafkasya'daki en büyük kongre merkezidir.
Selçuklu Kongre Merkezi (SKM), Konya'da bulunan opera, fuar, tiyatro, konser ve kongre amacı ile kullanılan içinde bir sergi alanı ve sinema da bulunan yapıdır. Açılışı 29 Ekim 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmiştir.
Selanik Uluslararası Fuarı, kısaca TIF (ΔΕΘ), Yunanistan'ın en büyük ikinci şehri olan Selanik'te her yıl düzenlenen uluslararası bir sergi etkinliğidir. 1926'dan beri eylül ayının ilk haftasında düzenleniyor ve açılışı geleneksel olarak Yunanistan başbakanının bir dizi açıklamasıyla kutlanıyor. Fuar, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez 2020 yılında COVID-19 salgını nedeniyle iptal edildi.