
Kongo Cumhuriyeti, Afrika kıtasının orta batı bölümünde yer alan bir ülkedir. Kongo-Brazzaville olarak da adlandırılan ve 1969 ile 1991 yılları arasında Kongo Halk Cumhuriyeti olarak varlığını sürdüren ülkenin sınır komşularını Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo DC, Angola'ya bağlı olan ancak anakara ile fiziki bağlantısı bulunmayan Cabinda bölgesi, Gabon ve Atlas Okyanusu oluşturmaktadır. Ülkenin başkenti Brazzaville'dir.

Denis Sassou Nguesso, Kongolu asker ve siyasetçi. Nguesso, Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti'nde 1979 ile 1992 yılları arasında gerçekleştirdiği devlet başkanlığı görevini ülkede çıkan iç savaş sonucunda 1997 yeniden üstlenmiştir ve bu görevi günümüzde de sürdürmektedir.
Kongo İşçi Partisi Askeri Komitesi, Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti'nde 18 Mart 1977 ile 3 Nisan 1977 tarihleri arasında devlet başkanlığı yetkilerini üzerinde toplayan yetkili organ.
Joachim Yhombi-Opango, Kongolu asker ve siyasetçi. Yhombi-Opango, Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti'nde 1977 yılından 1979 yılına kadar devlet başkanlığı makamında bulunmuştur.
Jean-Pierre Thystère Tchicaya, Kongolu siyasetçi. Tchicaya, Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti'nde 1979 yılında üç gün gibi kısa bir süre geçici olarak devlet başkanlığı makamında bulunmuştur.

Clément Mouamba, Kongolu siyasetçidir. Mouamba, Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti'nde Nisan 2016 ile 12 Mayıs 2021 tarihleri arasında başbakanlık görevini üstlenmiştir.

Kolombiya-Türkiye ilişkileri, Kolombiya ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir.

Isidore Mvouba (1954), Kongolu siyasetçi. Mvouba, Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti'nde 2005 ile 2009 yılları arasında başbakan olarak görev yapmıştır.

Pascal Lissouba, Kongolu siyasetçi. Ngouabi, Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti'nde 1992 yılından 1997 yılına kadar devlet başkanlığı makamında bulunmuştur.

Türkiye-Venezuela ilişkileri, Türkiye ile Venezuela arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir.

Tacikistan-Türkiye ilişkileri, Tacikistan ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir. İki ülke arasındaki ilişkiler dost ve işbirliğine dayalıdır ve 1991'den beri iki ülke arasında imzalanmış 30'dan fazla anlaşma ve protokolün yasal dayanağı ile vurgulanmaktadır.

Karadağ-Türkiye ilişkileri, Karadağ ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir.

Singapur-Türkiye ilişkileri, Singapur ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir.

Endonezya-Türkiye ilişkileri, Endonezya ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler, özellikle her ikisi de Müslüman çoğunluklu modern demokrasiler olmaları nedeniyle önemlidir.
25 Haziran 1991 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Slovenya, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 6 Şubat 1992 de tanınmıştır. Türkiye'nin Ljubljana Büyükelçiliği, 1 Nisan 1993 tarihinde faaliyete geçmiştir. Slovenya ise, 1996 yılının Eylül ayında Ankara Büyükelçiliğini açmıştır. Slovenya Başbakanı Borut Pahor’un 2011 yılında Türkiye'yi ziyareti sırasında “Türkiye ile Slovenya arasında Stratejik Ortaklık” Belgesi imzalanmıştır. Slovenya Türkiye'nin AB üyeliğine destek vermektedir. Türkiye ile Slovenya arasındaki toplam ticaret hacmi 967 milyon ABD Doları seviyesinde gerçekleşmiştir. İstanbul merkezli Bayraktarlar Holding tarafından 2011 yılında satın alınan ve Audi, BMW, Mercedes marka araçlar için sinyal lambası ve LED farları üretimi yapan Odelo firması Slovenya’da “2012 Yılın Yatırımcısı” ödülüne layık görülmüştür. İki ülke arasında Erasmus programı uygulanmaktadır.

Paraguay-Türkiye ilişkileri, coğrafî uzaklık ve Paraguay'ın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra uyguladığı kapalı politika sebebiyle uzun yıllar boyunca ilişkiler sınırlı bir seviyede kalmıştır. Türkiye'nin son dönemlerde Latin Amerika ve Karayipler bölgesine açılma politikası sebebiyle ilişkiler gelişmeye başlamıştır.

Kosta Rika-Türkiye ilişkileri, Kosta Rika ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerdir.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti-Türkiye ilişkileri, Demokratik Kongo ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Türkiye'nin 1974'ten beri Kinşasa'da büyükelçiliği vardır ve Demokratik Kongo, Ankara'daki büyükelçiliğini 2011 yılında açmıştır.

Türkiye'nin Latin Amerika ve Karayipler'e yönelik açılım politikası kapsamında Dominik Cumhuriyeti ile ilişkiler güçlenmeye başlayarak Santa Domingo Büyükelçiliği 2013 yılında açılmıştır.
Demokrasi ve İlerleme Hareketi, Kongo Cumhuriyeti'nde Jean-Claude Ibovi liderliğindeki bir siyasi partidir. 24 Haziran ve 5 Ağustos 2007'de yapılan parlamento seçimlerinde parti 137 koltuktan birini kazandı. Parti, Başkan Denis Sassou Nguesso hükûmetini destekliyor.